fbpx
Let op geld lenen kost geld

Ben je elke maand veel geld kwijt aan abonnementen? Misschien kan je hier een mooi bedrag mee besparen! Vaak heb je namelijk ook nog abonnementen lopen waar je helemaal niks meer mee doet.

Besparen op abonnementen

Alles leren over besparen op vaste lasten?

Abonnementencheck

Als je wil besparen op je abonnementskosten is de éérste stap om te kijken naar welke abonnementen er precies zijn. Dit doe je door je bankafschriften te bekijken van de laatste 12 maanden. Vervolgens ga je kritisch kijken of je het abonnement gebruikt en wil blijven gebruiken. Vergis je niet dat het vaak voorkomt dat je een of meerdere abonnementen hebt waar je eigenlijk helemaal geen gebruik (meer) van maakt. Denk hierbij aan sportschoolabonnementen waar je geen gebruik van maakt, tijdschriftabonnementen die direct eindigen bij het oud papier of een extra tv-zenderpakket waar je nooit op kijkt.

Maak je geen gebruik meer of wil je geen gebruik meer maken? Zeg het dan op! Dat is nog eens een makkelijke besparing!

Besparen op internet, tv en bellen

Besparen op internet, tv en bellen doe je allereerst door een samen-in-1 abonnement af te sluiten. Bij een samen-in-1 abonnement krijg je namelijk een pakket korting van je aanbieder. Maak je geen gebruik (meer) van je vaste telefoon? Haal dit dan ook uit je pakket. Hetzelfde geldt natuurlijk voor extra tv zender pakketten die je niet (meer) gebruikt.

Daarnaast is het altijd slim om regelmatig prijzen te vergelijken van alle aanbieders via vergelijkingssites. Los van een lagere maandelijkse prijs kan je bij overstappen ook vaak rekenen op een tijdelijke korting of een welkomstcadeau.

Besparen op mobiel of sim-only abonnement

Vergelijk altijd voordat je een mobiel abonnement of sim-only abonnement aanschaft waar de prijs het goedkoopste is.

Onze gouden abonnement tip – ‘Pas op met het afsluiten van een telefoonabonnement met een “gratis” telefoon. Door een dergelijk contract kun je in sommige gevallen geen huis meer kopen. Het is namelijk gewoon een lening die je afsluit.’