fbpx
Let op geld lenen kost geld

Lopen je verzekeringen al jaren bij dezelfde verzekeraar? Hoogstwaarschijnlijk kun je besparen op je verzekeringen. Dan kun je ook gelijk de dubbele dekkingen eruit halen en voorkomen dat je deels onverzekerd bent. Bij het afsluiten van verzekeringen wordt er altijd uitgegaan van een momentopname. Er wordt gekeken aan welke verzekeringen op dat moment behoefte bestaat. Helaas zijn veel Nederlanders ook nog eens te duur verzekerd.

Besparen op verzekeringen

Alles leren over besparen op vaste lasten?

Hoeveel kun je besparen op je huidige verzekeringen?

De meeste Nederlanders hebben hoge vaste lasten door verzekeringen. Daar kun je op besparen door het oversluiten van verzekeringen. De kans is namelijk groot dat er meerdere verzekeraars zijn die jouw bezittingen goedkoper en beter kunnen verzekeren. Het oversluiten van je verzekeringen is gratis. Je kan gewoon vrijblijvend overstappen. Een jaarlijkse besparing van honderden euro’s is eenvoudig haalbaar. Maar zelfs wanneer je twee euro per maand voordeel hebt dan is dit over 30 jaar al €720. Via onze verzekeringen-oversluitbespaarcalculator kun je per verzekering kijken wat je kunt besparen bij het oversluiten, van je autoverzekering tot je inboedelverzekering.

Nog geen verzekeringen? Ga gelijk voor de beste deal

Als je bepaalde verzekeringen nog niet hebt, kun je gelijk gaan voor een verzekeraar met de beste voorwaarden en tegen de laagste premie. Online verzekeraars, zoals Oversluiten.nl, zijn goedkoper dan normale verzekeraars. Dit komt doordat je de verzekering online zelf afsluit, waardoor de verzekeringmaatschappij geen hoge personeels- en kantoorkosten heeft. Je hebt echter wel dezelfde dekking! Zo kun je de maandlasten dus laag houden en ben je goed verzekerd.

Hoe kun je nog meer besparen op verzekeringen?:

  • Betaal de premie per jaar (besparing kan oplopen tot 3%)
  • Voorkom dubbele verzekeringen (bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering en een rechtsbijstanddekking in je autoverzekering)
  • Kies een verzekering zonder een eigen risico. Wel zo prettig als je een keer schade hebt.
  • Heb je een kleine schade? Onderzoek dan of het goedkoper is om hem buiten de verzekering om te betalen. Hierdoor gaat je premie namelijk niet omhoog.
  • Vergelijk jaarlijks je verzekeringen en stap over als je goedkoper kunt.
  • Meerdere verzekeringen bij één verzekeraar hebben kan recht op een korting geven, maar vaak is deze zogenaamde pakketkorting maar beperkt. Blijf kritisch!
  • Sluit geen onzinnige verzekeringen af. Bij elektronica kun je vaak een aanvullende garantieverzekering afsluiten. Vaak zijn het onzinnige verzekeringen die je echter niet nodig hebt.
  • Bijna de helft van de Nederlanders is té goed verzekerd(!), zorg daarom dat je niks oververzekerd. Kortom, betaal geen premie voor iets waarvan je de dekkingswaarde niet eens bezit. Lees ook onze oververzekeren tip voor de zorgverzekering in het volgende hoofdstuk!

Onze gouden verzekering bespaartip – ‘Sluit je verzekeringen af bij een ‘online’ verzekeraar. Hierbij doe je het werk zelf, waardoor het goedkoper is. Los van een goedkopere premie heb je minimaal dezelfde dekking. Vergelijk daarnaast jaarlijks je verzekeringen, waar kan het goedkoper en wat is overbodig?’

Het volgende hoofdstuk staat volledig in het kader van de zorgverzekering.