fbpx
Let op geld lenen kost geld

Jaarlijks in november en december kun je zorgverzekeringen vergelijken en overstappen naar de zorgverzekering die het beste aansluit bij jouw wensen. Uiteraard grijp je deze kans aan om te besparen op de zorgverzekering. Het overstappen kan je tientallen euro’s per maand besparen. Verzekeraars maken het verzekeren graag ingewikkeld om zo ervoor te zorgen dat je de dure zorgverzekering vasthoudt, maar daar trap je natuurlijk niet in.

Besparen op je zorgverzekering

Alles leren over besparen op vaste lasten?

In de laatste twee maanden van het jaar stuurt de verzekeraar jou de verzekering voor het volgend jaar toe. Maar voor het nieuwe jaar kies je nog steeds zelf waar je de zorgverzekering afsluit. Het vergelijken van zorgverzekeringen is relatief eenvoudig. Zeker met onze onderstaande tips:

 

  • Tip #1 – Verzeker alleen zorg waar je gebruik van gaat maken – Het probleem is dat je juist niet weet waar je medische kosten voor moet maken, maar er zijn veel dekkingen waar je zeker geen gebruik van gaat maken. Bijvoorbeeld van alternatieve geneeswijzen maak je geen gebruik als je er niet in gelooft. Een man hoeft bijvoorbeeld geen uitgebreide dekking voor zwangerschappen en bevallingen. En als je een kunstgebit hebt heeft een tandartsverzekering geen zin.
  • Tip #2 – Heb je een aanvullende zorgverzekering echt nodig? – De belangrijkste zorg zit in de wettelijk verplichte basisverzekering. Maak je nooit medische kosten? Mogelijk kun je de aanvullende zorgverzekering de deur uit gooien. Die paar tientjes in de maand kun je beter in de zak houden.
  • Tip #3 – Vertrouw niet blind op een collectieve zorgverzekering – De meeste Nederlanders zijn verzekerd in een collectief contract via de gemeente, de werkgever of een ledenorganisatie. Het collectief verzekeren geeft recht op een korting, maar de meeste mensen weten niet dat ze eigenlijk veel te veel betalen. Het kortingspercentage wekt de illusie van goedkoop, maar in de praktijk valt het vaak anders uit.

Hier vergelijk je de zorgverzekering premies snel en eenvoudig.

Onze gouden zorgverzekering bespaar tip – “Ben je collectief verzekerd? Laat je niet verblinden door de korting. Vaak bieden verzekeraars die een korting weggeven ook nog een goedkopere zorgverzekering aan waar geen korting op zit, maar deze verzekering is goedkoper dan de dure collectieve zorgverzekering met de korting. Vreemd eigenlijk hè?”