fbpx
Let op geld lenen kost geld

Er zijn ook nog uitgaven die je niet kunt zien als vaste lasten, maar je weet wel dat je de kosten vaak maakt. Deze uitgaven noemen we semi vaste lasten. Het zijn periodiek terugkerende uitgaven, maar eigenlijk mag je ze niet het label vaste lasten opplakken. Ook op deze uitgaven kun je besparen. Tot slot willen we je nog verblijden met tips op dit gebied.

Extra bespaartips: besparen op semi vaste lasten

Alles leren over besparen op vaste lasten?

Besparen op tanken

Deze uitgaven lijken ongrijpbaar. Je rijdt ergens en je moet tanken, dus ga je naar het dichtstbijzijnde tankstation, maar flink besparen is mogelijk hoor. Dat doe je met de gratis tankpas van United Consumers. Met de tankpas krijg je korting bij iedere tankbeurt. De besparing is maar liefst 6 cent per liter. Dit is de besparing ten opzichte van de landelijke adviesprijs. Daar blijft het niet bij, want je kunt ook nog sparen voor aantrekkelijke cadeaus. Maar houd er ook rekening mee dat de prijsverschillen tussen verschillende tankstations groot zijn. Via de website Brandstof-zoeker.nl kun je zoeken naar het goedkoopste tankstation. Besparen is leuk, maar je gaat er natuurlijk niet kilometers voor omrijden.

Besparen op de boodschappen

De boodschappen zijn een zware financiële last. Hierop besparen is eenvoudig. Je koopt alleen wat strikt noodzakelijk is, maar zo werkt het niet in de praktijk. Toch hebben we een aantal tips voor je waarmee je bespaart op de kosten en toch niet hoeft te beknibbelen.

  • Ga altijd boodschappen doen met een boodschappenlijstje. Zo verklein je de kans op impulsaankopen.
  • Betaal met cash geld. Zo ervaar je beter wat je uitgeeft.
  • Probeer eens een goedkoper huismerk. De besparing is klein, maar veel kleine besparingen maken grote besparingen.
  • Laat je niet lokken door spaaracties. Deze zijn vooral lucratief voor de winkeliers.
  • Pluis de folders thuis al uit. Vaak staan er mooie lokkertjes in.