Let op geld lenen kost geld

Huidige lening sneller aflossen met dezelfde maandlasten

  • Remko Oversluiten.nl
  • Geschreven door Remko van der Steen op 30 juni 2016

Huidige lening sneller aflossen met dezelfde maandlasten

Een lening is vaak iets waar u jaren aanvast zit. Het is dan ook erg frustrerend wanneer u ziet dat ergens anders de rente een stuk lager is. Betekend dit balen en u verlies nemen? Absoluut niet. U heeft altijd de mogelijkheid om uw lening over te sluiten.

Hoe kan ik een lening oversluiten?

Voordat u een lening over gaat sluiten is het belangrijk om verschillende leningen te vergelijken. Zo kunt u direct zien of u ergens een kortere looptijd kunt krijgen, of minder rente hoeft te betalen. Is dit het geval, dan kunt u enorm veel geld besparen op een lening. Ook behoort de lening sneller aflossen vaak tot de mogelijkheid.

Leningen samenvoegen

Heeft u meerdere leningen? Dan kunt u de leningen samenvoegen. De nieuwe kredietverstrekker maakt er dan één lening van, met één rentepercentage. Het geld lenen wordt zo een stuk overzichtelijker, en u hoeft maar naar één lening om te kijken. Of u na het overzetten van de lening besparen op een lening gaat, is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Zo kunt u het ook belangrijker vinden om de lening snel af te betalen. Vanzelfsprekend is het maandbedrag dan een stuk hoger.

Kan het altijd?

Een lening oversluiten kan bij veel kredietverstrekkers wel. Of dit een persoonlijke lening, doorlopend krediet of eventuele schuld bij de bank is, maakt dan niet uit. Let wel op dat er een aantal kredietverstrekkers zijn die een boete in rekening brengen. Wilt u uw lening aflossen bij een andere kredietverstrekker? Kijk dan even in het contract of u een boete te wachten staat. Een lening overzetten kan u in ieder geval een hoop geld besparen. Kijk goed naar de opties en begin snel met afbetalen aan de nieuwe krediet verstrekker!