Let op geld lenen kost geld

Zelf oversluiten vs. een expert in handen nemen

  • Remko Oversluiten.nl
  • Geschreven door Remko van der Steen op 31 mei 2016

Het oversluiten van uw lening(en) zit complex in elkaar. Zo zijn er meerdere factoren waarmee u rekening moet houden. Check bijvoorbeeld altijd eerst uw oude aanbieder kosten berekend voor het in één keer aflossen van de lening. Mogelijk weegt in dat geval het voordeel van de lagere rente niet op tegen de hoogte van de boete. Op basis van deze gegevens beslist u of het verstandig is om uw lening over te sluiten of door te laten lopen. Echter is dat lang nog niet alles. Naast een eventuele renteboete voor vervroegd aflossen dient u bijvoorbeeld ook rekening te houden met de rentepercentages, de looptijd, en vele andere ingewikkelde voorwaarden.

Daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden om een financieel voordeligere situatie te bereiken. Zo kunt u alle leningen samenvoegen in één lening, maar kunt u ook de leningen stuk voor stuk oversluiten. Dit kan bij verschillende aanbieders, maar ook bij één enkele aanbieder. Een hoop informatie om tegen elkaar af te wegen!

Het zal u daarom niet verbazen: wij van Oversluiten.nl raden u – zeker indien u zelf geen financieel expert bent – absoluut de diensten van een specialist aan. Een specialist als Oversluiten.nl. Onze experts willen u graag helpen om uw financiële situatie overzichtelijk te maken. Zij kunnen precies voor u uitzoeken of er mogelijkheden zijn om een voordeligere financiële situatie te bereiken. Sterker nog: zij kunnen een schets maken van de aller voordeligste situatie met de laagst mogelijke rentepercentages!