fbpx
Let op geld lenen kost geld

Bankspaarhypotheek omzetten annuïteitenhypotheek

Bereken binnen enkele seconden je oversluit voordeel

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Kan je een bankspaarhypotheek makkelijk omzetten naar een annuïteitenhypotheek?

 

Ja dit kan, je kan een bankspaarhypotheek gemakkelijk oversluiten. Door de lage rente bij de annuïteitenhypotheek is dit een populaire optie. Dit zal direct invloed hebben op uw maandlasten. Bij een hypotheek van €200.000 en uitgaand van een hypotheekrente van 1,5% kan je rond de €100 p/m besparen, als je de spaarhypotheek oversluit.

 

 

Bankspaarhypotheek omzetten naar annuïteitenhypotheek – Waarom zou ik dat doen?

Heb je een bankspaarhypotheek en overweeg je deze om te zetten naar een annuïteitenhypotheek? Oversluiten.nl vertelt je waar je op moet letten en wat je kunt verwachten.

Het omzetten van je bankspaarhypotheek naar een annuïteitenhypotheek wordt ook wel hypotheek oversluiten genoemd. Je ruilt je huidige hypotheek in voor een andere. Je mag in de nieuwe hypotheek weer kiezen voor de bankspaarhypotheek, maar overstappen naar een andere vorm kan ook. Omzetten van een bankspraakhypotheek naar een annuïteitenhypotheek brengt jouw hypotheekrenteaftrek niet in gevaar.

Doorgaans zijn er twee redenen om je bankspaarhypotheek om te zetten in een annuïteitenhypotheek.

De eerste reden is besparen op de maandlasten. Door de historisch lage hypotheekrente ontvang je weinig rendement op je spaarpot die is gekoppeld aan je hypotheek. Hierdoor kan het flink voordelig zijn om je bankspaarhypotheek om te zetten naar een annuïteitenhypotheek. Hierbij profiteer je juist van de historisch lage rente, en draai je de situatie eigenlijk om. Eventueel voordeel is wel volledig afhankelijk van hoeveel geld er al in de spaarpot zit. Een hypotheekadviseur kan via een vrijblijvend persoonlijk bespaaroverzicht precies voor je uitwerken hoeveel je kan besparen. Dit bespaaroverzicht is bij Oversluiten.nl volledig gratis.

De tweede reden is kiezen voor een kwalitatief betere hypotheek. Veel hypotheekbezitters hebben spijt van de hypotheekvorm die in het verleden gekozen is. Zo ook de bankspaarhypotheek. Met een omzetting kan je van je oude hypotheekvorm afstappen en kiezen voor een nieuwe hypotheekvorm. Bijvoorbeeld van bankspaarhypotheek naar annuïteitenhypotheek.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Wat houdt de bankspaarhypotheek in?

De bankspaarhypotheek is een bancaire variant van de spaarhypotheek. Tijdens de looptijd van de hypotheek los je niet af op de hypotheekschuld. In plaats daarvan bouw je een kapitaal op in een aan de hypotheekschuld gekoppelde bankrekening. Deze rekening is geblokkeerd en is alleen bestemd voor het opbouwen van een kapitaal voor het op de einddatum aflossen van de hypotheekschuld.

Het bijzondere aan deze hypotheekvorm is dat je een rentevergoeding over het spaarkapitaal krijgt die gelijk is aan de verschuldigde hypotheekrente. Door de lage hypotheekrentes van nu, krijg je dus weinig rente over het spaartegoed. Daardoor kan de bankspaarhypotheekvorm onverstandig zijn, en kun je de hypotheek misschien beter omzetten naar bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek. Je komt erachter hoeveel voordeel een bankspaarhypotheek omzetting naar een annuïteitenhypotheek je kan opleveren via een persoonlijk bespaaroverzicht.

Wat houdt de annuïteitenhypotheek in?

In deze hypotheekvorm los je wel maandelijks af op de hypotheekschuld. Gedurende de rentevast periode betaal je een vast bedrag per maand. Deze bestaat voor een deel uit de betaling van de rentelasten en de rest van het maandbedrag wordt gebruikt voor het aflossen op de hypotheekschuld. Per de einddatum is de hypotheekschuld volledig afbetaald.

Wanneer je je bankspaarhypotheek omzet in een annuïteitenhypotheek ga je dus je hypotheekschuld maandelijks aflossen.

Gevolgen omzetten van een bankspaarhypotheek naar een annuïteitenhypotheek  

Door de omzetting neem je afscheid van de oude manier van vermogensopbouw en kies je voor maandelijkse aflossingen op de schuld. Door het oversluiten wordt de koppeling tussen de hypotheek en de geblokkeerde bankrekening verbroken. De opgebouwde waarde kun je gebruiken voor het verlagen van de hypotheekschuld. Na het oversluiten houd je dus een lagere hypotheekschuld over.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Je betaalt een boeterente voor het omzetten van je bankspaarhypotheek naar annuïteitenhypotheek

Je hypotheek oversluiten in deze tijden met lage hypotheekrentes, pakt waarschijnlijk gunstig uit. In de nieuwe hypotheek profiteer je namelijk van de lage hypotheekrentes van dit moment. Een nadeel is dat je een boeterente moet betalen als je de huidige rentevast periode openbreekt. Ook bij het bankspaarhypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek. Wij kunnen de boeterente vrijblijvend voor je achterhalen. Wanneer Oversluiten.nl een persoonlijk bespaaroverzicht opstelt wordt deze boeterente, samen met alle andere kosten, altijd direct meegenomen. Je ziet dus alleen het voordeel inclusief alle kosten.

Niet altijd is het omzetten van je bankspaarhypotheek gunstig

Voordat je jouw hypotheek omzet, laat je natuurlijk eerst vaststellen of het omruilen van je hypotheek ook echt verstandig is. Voor de meeste hypotheekvorm oversluitingen is het voordeel eenvoudig te berekenen. Bij de bankspaarhypotheek ligt dit net wat ingewikkelder. Zoals uitgelegd in dit artikel is het voordelig zijn van een omzetting volledig afhankelijk van hoe groot het kapitaal gekoppeld aan de hypotheek op dit moment is. Hierdoor kan je jouw spaarhypotheek niet in een simpele berekentool stoppen die precies laat zien hoeveel je bespaart bij een omzetting naar een annuïteitenhypotheek.

Onze hypotheekadviseurs kunnen nauwkeurig voor je uitrekenen wat de verstandigste keuze is. De experts rekenen ook gelijk uit wat de nieuwe maandlasten worden.

Wil je graag je bankspaarhypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek omdat je graag een hypotheek vorm wil waarbij je gaat aflossen en is besparen niet het hoofdoel? Met een gratis hypotheek omzetten advies gesprek kom je er vrijblijvend achter wat voor gevolgen dit heeft voor je hypotheek en maandlasten.

Wil je meer weten over het omzetten van je bankspaarhypotheek naar een andere hypotheekvorm? Onze adviseurs kunnen jou er alles over vertellen.

Ja, ik wil een gratis hypotheek oversluiten gesprek

9.4
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
Deze waardering is gebaseerd op 318 beoordelingen.
F.G.B
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Erik Vleeshouwers en Gaby Dekkers, zeer vakkundig adviseurs, goed gesprek en advies gekregen van Gaby, Erik heeft de tijd genomen en heeft alles verder goed afgehandeld.
Lm
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Heel goed advies heeft echt heel zijn best gedaan jullie hebben een topper aan boord
Anoniem
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star empty
07-07-2022
Super service en ze staan meteen voor je klaar! Als er iets is kun je altijd bellen
Alex
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Geduldig, behulpzaam, vriendelijk. Meedenkend. Sociaal
Hans
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star empty
07-07-2022
Prettige samenwerking en goed advies redelijk snelle respos ontvangen