Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.
Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.
Een bankspaarhypotheek is een hypotheekvoorm waar je maandelijks geld apart zet voor de aflossing van je hypotheek. Je geld wordt op een geblokkeerde spaarrekening gezet, die uitsluitend gebruikt wordt voor de aflossing van je hypotheekschuld. Op de einddatum van je bankspaarhypotheek wordt het saldo op deze geblokkeerde spaarrekening vrijgegeven en los je in één betaling je hypotheek af.
Voordelen van een bankspaarhypotheek:
Nadelen van een bankspaarhypotheek:
Vanaf 2013 is het niet meer toegestaan om een nieuwe bankspaarrekening te openen of een bestaande rekening te verhogen. Mocht je na 1 januari 2013 een hypotheek afsluiten, dan heb je alleen hypotheekrenteaftrek als je de hypotheek aflost op basis van een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.
Wil je je bankspaarhypotheek oversluiten? Heb je in het verleden de weloverwogen keuze gemaakt maar zijn inmiddels jouw financiële mogelijkheden misschien anders geworden? Dat is heel normaal! Vaak kan het nu een stuk voordeliger en kun je flink besparen op je huidige bankspaarhypotheek. Het enige wat je hiervoor moet doen, is je bankspaarhypotheek oversluiten.
Je kan onze bankspaarhypotheek oversluiten bespaar calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel jij ongeveer kan besparen. Vervolgens gaat oversluiten.nl, gratis en vrijblijvend, voor jou op onderzoek uit om hier precies achter te komen. Wij vergelijken de goedkoopste aanbieders die het beste passen bij jouw situatie.
In ons persoonlijk advies geven wij niet alleen aan hoeveel jij precies kan besparen met je bankspaarhypotheek oversluiten. Wij nemen je namelijk ook mee door het volledige traject. We geven stap voor stap uitleg over wat alles inhoudt en of er fiscaal voordeel te behalen is voor jouw persoonlijke situatie. Onze klanten geven ons voor dit traject gemiddeld een 9.1/10.
Het omzetten van je bankspaarhypotheek naar een annuïteitenhypotheek wordt ook wel hypotheek oversluiten genoemd. Je ruilt je huidige hypotheek in voor een andere. Je mag in de nieuwe hypotheek weer kiezen voor de bankspaarhypotheek, maar overstappen naar een andere vorm kan ook.
Omzetten van een bankspraakhypotheek naar een annuïteitenhypotheek brengt jouw hypotheekrenteaftrek niet in gevaar. Doorgaans zijn er twee redenen om je bankspaarhypotheek om te zetten in een annuïteitenhypotheek.
De eerste reden is besparen op de maandlasten. Door de historisch lage hypotheekrente ontvang je weinig rendement op je spaarpot die is gekoppeld aan je hypotheek. Hierdoor kan het flink voordelig zijn om je bankspaarhypotheek om te zetten naar een annuïteitenhypotheek. Hierbij profiteer je juist van de historisch lage rente, en draai je de situatie eigenlijk om. Eventueel voordeel is wel volledig afhankelijk van hoeveel geld er al in de spaarpot zit. Een hypotheekadviseur kan via een vrijblijvend persoonlijk bespaaroverzicht precies voor je uitwerken hoeveel je kan besparen. Dit bespaaroverzicht is bij Oversluiten.nl volledig gratis.
De tweede reden is kiezen voor een kwalitatief betere hypotheek. Veel hypotheekbezitters hebben spijt van de hypotheekvorm die in het verleden gekozen is. Zo ook de bankspaarhypotheek. Met een omzetting kan je van je oude hypotheekvorm afstappen en kiezen voor een nieuwe hypotheekvorm. Bijvoorbeeld van bankspaarhypotheek naar annuïteitenhypotheek.
Met een bankspaarhypotheek los je de hypotheekschuld op de einddatum volledig af. Met een (deels) aflossingsvrije hypotheek is dit niet het geval. Je haalt hiermee een stukje zekerheid weg, maar een omzetting van de bankspaarhypotheek naar een aflossingsvrije hypotheek zal zorgen voor lagere maandlasten.
Hoeveel gaat het omzetten van jouw bankspaarhypotheek naar een aflossingsvrije hypotheek jou opleveren? Kom erachter met een gratis en vrijblijvend bespaaroverzicht.
Het omzetten van je bankspaarhypotheek naar een andere bank en eventueel naar een aflossingsvrije hypotheekvorm heeft door de zeer lage hypotheekrente meestal voordelen. Toch moet je alleen op basis van goede redenen je bankspaarhypotheek omzetten naar een andere vorm, zo ook de aflossingsvrije vorm. Vast blijven houden aan de bankspaarhypotheek heeft namelijk ook voordelen.