Let op geld lenen kost geld

Direktbank hypotheek oversluiten

De laatste tijd is het oversluiten van de hypotheek steeds populairder geworden. De hypotheekrente ligt namelijk historisch laag! Dit is voor alle huisbezitters goed nieuws, maar nu is het extra fijn voor mensen met een Direktbank hypotheek.

Waarom je Direktbank hypotheek oversluiten?

Als je al wat onderzoek naar het oversluiten van je hypotheek hebt gedaan, weet je dat er naast mogelijke besparingen van duizenden euro’s ook enkele kosten gemaakt worden bij het oversluiten van de hypotheek. Sinds 2011 biedt Direktbank alleen nog maar hypotheken aan hun bestaande klanten aan. Mensen met een Direktbank hypotheek hebben hierdoor vaak een ‘oudere’ hypotheek, wat meestal gepaard gaat met een hoge rente. Hoe hoger de rente op je Direktbank hypotheek, hoe hoger de besparing is bij het Direktbank hypotheek oversluiten naar een lagere rente. Een groot onderdeel van de oversluitkosten is de oversluitboete. Mensen met een Direktbank hypotheek hebben een heel lage boete! Het is nu namelijk niet meer mogelijk om een Direktbank hypotheek af te sluiten, waardoor de boetes heel laag uitvallen. Deze twee redenen geven aan dat het de ideale omstandigheden zijn om je Direktbank hypotheek over te sluiten. In onderstaand artikel leggen we alles tot in de puntjes voor je uit.

Ad Viseur bureau

hypotheek oversluiten boete

Wat is een oversluitboete?

Als een hypotheek eerder wordt afgelost dan dat er is vastgesteld tijdens het schrijven van de hypotheekakte, moet er een boete betaald worden. Deze boete bestaat dan uit de inkomsten die de geldverstrekker misloopt, oftewel de rente die je eigenlijk zou hebben betaald als je de hele hypotheek bij deze geldverstrekker zou hebben laten lopen. Van alle kosten die er verbonden zitten aan het hypotheek oversluiten is de boete vaak het grootst. Ontzettend fijn dus dat als jij je Direktbank hypotheek wil oversluiten, je te maken hebt met een lage boete.

Als je je hypotheek oversluit, sluit je als het ware een nieuwe hypotheek af om de oude te kunnen aflossen. Als de besparing die de nieuwe hypotheek biedt niet meer is dan de oversluitboete, is oversluiten meestal geen optie. Doordat er op de Direktbank hypotheek een lage boete rust, is je Direktbank hypotheek oversluiten vrijwel altijd voordelig.

Direktbank hypotheek oversluiten met lage boete

Oversluiten is dus pas aantrekkelijk als de kosten voor het oversluiten minder zijn de besparing van het oversluiten. De producten van Direktbank worden niet meer uitgegeven, waardoor een lage boete betaald moet worden bij het oversluiten. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn en wellicht denk je dat er een addertje onder het gras zit, maar dat is in dit geval niet!

Het zit namelijk zo: Als de boete berekend wordt zijn er aantal dingen nodig om vooraf te weten. De hoogte van de boete ligt namelijk aan de huidige rente van je hypotheek, de rente voor dezelfde hypotheek als je die nu af zou sluiten, de resterende rentevast periode en het boetevrije aflosbedrag. Hoe hoger deze rente uitvalt, des te lager de boete. Aangezien het feit dat Direktbank geen financiële producten meer aanbiedt, is deze rente heel hoog en dus de boete laag.

Bereken je oversluitvoordeel

kosten hypotheek oversluiten

Extra besparen bij Diretkbank hypotheek oversluiten?

Zoals we al eerder hebben uitgelegd in dit artikel kan je, los van het hebben van een lage oversluitboete, extra besparen met het Direktbank hypotheek oversluiten. Dit komt doordat de huidige hypotheek rentes historisch laag zijn en de meeste Direktbank hypotheken zijn afgesloten tegen ontzettend hoge rentes, die meer dan 10 jaar geleden normaal waren.

De laagst verkrijgbare rente ligt nu onder de 1%. Veel hypotheken bij de Direktbank bank hebben een rente die hoger ligt dan 5%. Heb je een hypotheek open staan van 200.000,- tegen 5% rente? Dan kan je de maandelijkse rentelast al verlagen van 833,- naar 166,-(!).

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een rente van 5%, wat ontzettend hoog is. Er zijn echter Direktbank hypotheekbezitters met een rente die nog enkele procenten hoger ligt… Oftewel, een nog grotere besparing is mogelijk!

In combinatie met het hebben van een lage oversluitboete is je Direktbank hypotheek oversluiten de perfecte combinatie om geld te besparen op je vaste lasten.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Wat bespaar ik met mijn Direktbank hypotheek oversluiten?

Je kan onze Direktbank hypotheek oversluiten bespaarcalculator gebruiken om erachter te komen hoeveel jij ongeveer kan besparen. Met een gratis en geheel vrijblijvende Direktbank hypotheek oversluitofferte kom je hier precies achter. Oversluiten.nl doet zaken met alle hypotheekverstrekkers in Nederland, zodat we alle aanbieders voor je kunnen vergelijken.

 

Gratis Direktbank hypotheek oversluiten adviesgesprek

Hoewel het oversluiten van de hypotheek veel voordeel kan opleveren komt er ook veel bij kijken, en dat kan spannend zijn. Bij Oversluiten.nl kan je een gratis en vrijblijvend telefonisch Direktbank hypotheek oversluiten adviesgesprek inplannen. Wij geven je, aan de hand van jouw persoonlijke situatie, informatie of oversluiten interessant is en wat er bij komt kijken. Je kan tijdens dit gesprek natuurlijk direct al je vragen stellen. Wil je bijvoorbeeld direct je hypotheek verhogen omdat je wil gaan verbouwen? Of verduurzamen? Of wil je je overwaarde laten uitbetalen? Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs beantwoorden je vragen graag. Vervolgens mag je helemaal zelf bepalen wat je met die informatie doet! Onze klanten geven ons niet voor niets een 9.2.

Ad Viseur voorbeeld berekening hypotheek oversluiten

Stappenplan Direktbank hypotheek oversluiten bij Oversluiten.nl

  • Check in de Direktbank hypotheek oversluiten calculator hieronder wat jij kan besparen
  • Ontvang een gratis offerte of plan een gratis telefonisch hypotheek oversluiten gesprek in met een onafhankelijke hypotheekadviseur
  • Bespreek je voordeel, vrijblijvend, met een van onze hypotheekadviseurs
  • De adviseur en jij ronden, mocht je dat willen, de Direktbank hypotheek oversluiting samen af
  • Jij kan genieten van duizenden euro’s besparing en een nieuwe hypotheek!

Bereken hieronder direct je Direktbank hypotheek oversluiten voordeel!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Oversluiten.nl scoort een 9,2 uit 900+ onafhankelijke reviews! Bekijk wat onze klanten zeggen:

ervaring hypotheek oversluiten meneer Thuijs

De maandlasten van meneer van Thuijs gingen van €929,- naar €564,-, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de hypotheek en Oversluiten.nl.

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring hypotheek oversluiten meneer Rijsingen

Meneer van Rijsingen bespaart elke maand €700,- omdat hij zijn hypotheek heeft overgesloten, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de hypotheek en Oversluiten.nl.

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring hypotheek oversluiten meneer Piket

Meneer Piket zag een maandelijkse besparing van €350,- nadat hij zijn hypotheek ging oversluiten, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl.

Klik hier om alle reviews te bekijken