fbpx
Let op geld lenen kost geld

Oude DSB/Finqus hypotheek boetevrij oversluiten

Bereken je oversluitvoordeel binnen 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Kan je je oude DSB/Finqus hypotheek boetevrij oversluiten? Wat komt erbij kijken? Lees in dit artikel alles over je oude DSB/Finqus hypotheek oversluiten!

Oude DSB/Finqus hypotheek boetevrij oversluiten

Het oversluiten van een hypotheek met nog een rentevast periode van een aantal jaren kan meestal niet boetevrij. Maar sinds vorig jaar kun je een hypotheek van DSB/Finqus wel boetevrij oversluiten. Door de zeer lage hypotheekrente is het vrijwel nooit verstandig om nog aan een hypotheek bij DSB of Finqus vast te houden. Lees verder om alles te leren over je oude DSB/Finqus hypotheek oversluiten.

Ja, ik wil de gratis complete hypotheek oversluiten gids

Heb jij nog een oude DSB/Finqus hypotheek, maar niet overgesloten?

Veel voormalige klanten van de failliete DSB zijn in het verleden al overgestapt naar een andere geldverstrekker. De naam DSB bestaat officieel niet meer, want de bank waar hypotheken van de voormalige DSB Bank lopen heet tegenwoordig Finqus. Er zijn huiseigenaren die niet zijn overgestapt, omdat de kosten hoger waren dan de baten door een boeterente. Maar sinds 1 april 2020 is het mogelijk om boetevrij over te stappen. Heb je een hypotheek bij DSB/Finqus, maar ben je tevreden met je hypotheek? Ga toch even het gesprek aan met onze adviseurs. Waarschijnlijk kun je namelijk fors besparen op de maandlasten.

Waarom kiezen voor het boetevrij oversluiten van je DSB/Finqus hypotheek?

De belangrijkste reden voor het oversluiten is het besparen op de maandlasten, maar er kunnen meer redenen zijn. Je bent bijvoorbeeld niet tevreden met je huidige hypotheekvorm of je wilt gewoon van de DSB of Finqus af. Wist je dat de curatoren van de DSB jaarlijks winst maken op de uitstaande leningen? In 2019 ging het om een bedrag van bijna €76 miljoen. Dat is voor jou als klant geen reden om over te stappen, maar het laat wel zien dat je alert moet blijven. Je hebt liever zelf lage maandlasten dan een hoge winst voor de curatoren.

Ja, ik wil een gratis persoonlijk bespaaroverzicht

wanneer hypotheek oversluiten

Opmerking van Ad Viseur

‘Ook als je geen hypotheek bij DSB/Finqus hebt, maar bij een andere bank, kan het oversluiten van je hypotheek lonend zijn. Door de zeer lage hypotheekrente kun je jouw maandlasten naar beneden laten duikelen. Je moet zelf in actie komen. Verwacht niet van je huidige bank dat ze jou wijzen op de bespaarmogelijkheden.”

Zonder een boeterente optimaal profiteren van de lage hypotheekrente

Door de bizar lage hypotheekrente kom je bij het oversluiten niet onder een boeterente uit, maar dat bezwaar heb je nu niet met een hypotheek bij DSB/Finqus. Met een nog resterende rentevast periode van een aantal jaren kun je normaal gesproken bij het oversluiten van je hypotheek tegen een boeterente van tienduizenden euro’s aan lopen. Omdat je de hypotheek nu zonder een boeterente kunt oversluiten, zal het oversluiten vaak een grote besparing op de maandlasten opleveren. Je huidige hogere rente wordt namelijk vervangen door de lage rente van nu.

Helaas is het DSB/Finqus hypotheek oversluiten niet altijd mogelijk? 

Niet iedereen kan profiteren van deze kans om een dure hypotheek in te ruilen voor een goedkopere. Op basis van je inkomen moet het je namelijk wel lukken om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Oversluiten gaat je bijvoorbeeld niet lukken als je teveel schulden op je naam hebt, of je hebt een BKR-registratie op je naam, waardoor een andere bank jou niet als klant accepteert.

Hoeveel kan ik besparen bij het oversluiten van mijn DSB/Finqus hypotheek?

Heb je nog vragen over het oversluiten van jouw oude DSB/Finqus hypotheek? Onze adviseurs zitten klaar om jou te helpen! Met een gratis bespaaroverzicht kom je er, vrijblijvend, achter wat je kan besparen op je oude DSB/Finqus hypotheek. Met een gratis adviesgesprek kan een hypotheek adviseur in een vrijblijvend gesprek al jouw opties uitleggen met betrekking tot het oversluiten van je DSB/Finqus hypotheek.

Zowel het bespaaroverzicht als het adviesgesprek zijn gratis en volledig vrijblijvend. Je mag zelf bepalen wat je met de gewonnen informatie doet! 

Ja, ik wil een gratis hypotheek oversluiten gesprek