fbpx
Let op geld lenen kost geld

Doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek

Bereken je oversluitvoordeel in 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Je kunt een doorlopend krediet oversluiten naar een hypotheek. De rente in een hypotheek is lager dan in een doorlopend krediet, dus is het oversluiten een interessante optie. Ontdek hier meer.

Hoe kan ik mijn doorlopend krediet oversluiten naar mijn hypotheek?

Je kunt een doorlopend krediet oversluiten naar een hypotheek, ook al koppelen geldverstrekkers daar voorwaarden aan. De rente in een hypotheek is namelijk lager dan de rente in een doorlopend krediet, dus is het oversluiten een interessante optie om te onderzoeken. Door het op deze manier oversluiten van je doorlopend krediet kun je veel geld besparen, maar houd wel rekening met de kosten.

Een hypotheek is de goedkoopste vorm van het lenen van geld. Hiervoor is een goede verklaring. Een hypotheek heeft namelijk de eigen woning als onderpand. Als je niet meer aan je betalingsverplichtingen voldoet, kan de bank jouw huis verkopen om hiermee de schulden (deels) te vereffenen. Een doorlopend krediet kun je oversluiten naar de hypotheek en daarmee de schuld in jouw hypotheek plaatsen, maar je moet wel voldoen aan de voorwaarden.

Ja, ik wil een gratis persoonlijk bespaaroverzicht

 

Hoe kun je een doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek?

Stap één is het gesprek aangaan met een erkend en onafhankelijk hypotheekadviseur. Een ervaren hypotheekadviseur schat voor jou de haalbaarheid van een extra hypotheek in en kijkt samen met jou wat hiervoor nodig is.

De vervolgstap is het aanvragen van een tweede hypotheek waarvoor je in ieder geval nog naar de notaris moet voor het notarieel vastleggen van de tweede hypotheek. Als onafhankelijk en erkend hypotheekadviseur begeleiden wij jou in deze stappen. Maar er zijn zaken die je moet weten over het oversluiten van je doorlopend krediet.

Ad Viseur geeft jou twee tips mee

  1. Als je huidige hypotheek verhoogd is ingeschreven, hoef je niet opnieuw naar de notaris. Dan kan de hypotheek onderhands verhoogd worden.
  2. Als erkend hypotheekadviseur sluiten wij vaak de volledige hypotheek gelijk over omdat het praktischer en goedkoper is.

Bereken je oversluit voordeel

Een doorlopend krediet hoort eigenlijk niet thuis in een hypotheek

Een hypotheek is niet bedoeld voor het financieren van consumptieve uitgaven, maar het is wel mogelijk. Een eerste vereiste voor het oversluiten van een doorlopend krediet naar een hypotheek, is het hebben van overwaarde in de eigen woning. Het hebben van overwaarde wil helaas nog niet zeggen dat het oversluiten lukt. De geldverstrekker moet namelijk wel bereid zijn om jou het geld te lenen.

wanneer hypotheek oversluiten

Advies van Ad Viseur

“Wil een extra hypotheek niet lukken? Je kunt het doorlopend krediet ook oversluiten naar een persoonlijke lening. Bij de beoordeling van de mogelijkheden wordt dan rekening gehouden met het aflossen van het doorlopend krediet. Onze ervaren financieel adviseurs laten zich niet ontmoedigen door een obstakel en zoeken graag voor jou naar financiële oplossingen.”

Houd rekening met de kosten van een extra hypotheek

Je doorlopend krediet oversluiten naar een hypotheek brengt kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan advies- en bemiddelingskosten, notariskosten en taxatiekosten. Door deze kosten komt het oversluiten van je doorlopend krediet van bijvoorbeeld €5.000 niet uit.

Een extra hypotheek afsluiten kost namelijk een paar duizend euro. Zelfs met de rentebesparing verdien je niet altijd de kosten terug. Onze erkend financieel adviseurs vertellen jou graag wanneer het wél voordelig uitkomt.

 

doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek

Hoeveel kan ik besparen met het doorlopend krediet oversluiten naar mijn hypotheek?

Heb je nog vragen over het oversluiten van jouw doorlopend krediet naar je hypotheek? Onze adviseurs zitten klaar om jou te helpen! Met een gratis bespaaroverzicht kom je er, vrijblijvend, achter wat je kan besparen op zowel je doorlopend krediet als je hypotheek. Met een gratis adviesgesprek kan een hypotheek adviseur in een vrijblijvend gesprek al jouw opties uitleggen met betrekking tot het oversluiten van je doorlopend krediet naar je hypotheek.

Zowel het bespaaroverzicht als het adviesgesprek zijn gratis en volledig vrijblijvend. Je mag zelf bepalen wat je met de gewonnen informatie doet! 

Ja, ik wil het gratis stappenplan