fbpx
Let op geld lenen kost geld

Hypotheek oversluiten met lening op naam

Bereken je oversluitvoordeel binnen 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Een hypotheek oversluiten met een lening op je naam kan lastig zijn, zeker als je hypotheek adviseur hier geen ervaring mee heeft. Toch is het mogelijk, lees in dit artikel alles wat je moet weten!

Hypotheek oversluiten met lening op naam

Een hypotheek oversluiten wordt lastiger als je een lening hebt. In hoeverre het echt een probleem is hangt af van de hoogte van het leenbedrag en ook van je betalingsverleden. Je hoeft de lening niet altijd af te lossen voordat het oversluiten van je hypotheek lukt. Het hebben van een lening is een nadeel, maar het hoeft het oversluiten van je hypotheek niet onmogelijk te maken.

Het oversluiten van je hypotheek is op dit moment erg populair. Ook niet zo vreemd, met de bodemtarieven die banken aan hypotheekrente berekenen. Een aantal jaren geleden was een hypotheekrente van 3% voor een rentevast periode met een looptijd van 10 jaar erg aantrekkelijk. Tegenwoordig rekenen banken minder dan de helft aan hypotheekrente. Dat maakt het afsluiten en het oversluiten van een hypotheek erg uitnodigend

Download de complete gids

Waardoor kan je hypotheek oversluiten met een lening een issue zijn?

Een lening zoals een persoonlijke lening wordt geregistreerd bij het BKR. Maar lening is een ruim begrip. Het rood kunnen staan op een bankrekening wordt ook gezien als een schuld. Hetzelfde geldt voor een creditcard en een telefoonabonnement waar je ook een duur telefoontoestel bij hebt gekregen. Door een lening kun je minder hypotheek op jouw inkomen krijgen. Vaak is het effect op je maximale hypotheek groter dan de uitstaande lening. Je hebt bijvoorbeeld een lening van €4.000, waardoor je €10.000 minder aan hypotheek door kunt krijgen.

wanneer hypotheek oversluiten

Advies van Ad Viseur

“Heb je een lening die het oversluiten van je hypotheek onmogelijk maakt? We kunnen twee problemen in één keer uit je leven verwijderen. We kunnen de lening oversluiten en minder problematisch maken voor het oversluiten van je hypotheek. Als dat geregeld is, kunnen we samen met jou de volgende stap zetten, namelijk het alsnog oversluiten van je hypotheek. Wij zijn niet voor één gat te vangen.”

Hypotheek oversluiten met een lening wordt problematisch bij een opgelopen achterstand

Vrijwel alle Nederlanders hebben een registratie bij het BKR. Dat hoeft geen probleem te zijn, want het zegt alleen maar dat je een krediet (lening) hebt. Het wordt pas een probleem als je serieuze betalingsachterstanden hebt of hebt gehad in de afgelopen vijf jaren. Je krijgt dan een zogenaamde achterstandsregistratie. Deze krijg je als je een achterstand hebt van meer dan twee maanden op een persoonlijke lening of meer dan drie maandtermijnen achterstand op je huidige hypotheek. Zelfs met een achterstandscodering op de naam kun je vaak nog je hypotheek oversluiten.

Met een lening op naam je hypotheek oversluiten

Een lening op je naam zorgt ervoor dat je minder kunt lenen, maar dat wil nog niet zeggen dat het oversluiten van je hypotheek niet lukt. Helaas kunnen wij dat niet garanderen. Als je op basis van je inkomen €250.000 aan hypotheek kunt krijgen, zorgt een lening er bijvoorbeeld voor dat je maar €235.000 kunt krijgen. Als je voor het oversluiten van je hypotheek €250.000 nodig hebt, gaat het oversluiten niet lukken door de lening.

Ja, ik wil een gratis persoonlijk bespaaroverzicht

Of de lening verwerken in de hypotheek

Door de sterk gestegen huizenprijzen is het interessant om de lening af te lossen en de schuld op te nemen in de hypotheek. Op deze manier profiteer je optimaal van de bizar lage hypotheekrente. In een voorbeeld leggen we uit hoe groot het voordeel kan zijn.

Voorbeeld van hypotheek oversluiten met een lening

De huidige situatie:

Een klant van Oversluiten.nl had een hypotheek van €200.000 (tegen 3,8%) en nog een lening van €20.000. De maandlast bedroeg voor deze klant €1.223, waarvan €400 voor de lening.

Ons advies was het oversluiten van de hypotheek en de lening in de hypotheek laten opnemen. Dat is verstandig want de rente van een lening is hoger dan voor een hypotheek. Door het oversluiten werden er kosten gemaakt. Inclusief de boeterente kwamen de oversluitkosten uit op €10.000. In een levensverzekering gekoppeld aan de huidige hypotheek zat een spaarpot van €22.000. Deze kon worden gebruikt voor het deels aflossen van de hypotheek.

De nieuwe situatie:

In de nieuwe hypotheek is gekozen voor 50% aflossingsvrije hypotheek en 50% een annuïteitenhypotheek. De nieuwe hypotheekschuld bedraagt €208.000. De nieuwe maandlast bedraagt €502, en deze staat voor 20 jaar vast.

Onze klant was uitzinnig van vreugde, want de besparing bedraagt €721 per maand.

Het oversluiten van je hypotheek met een lening op je naam is met maatwerk mogelijk

Het kunnen oversluiten van je hypotheek gaat mogelijk wel lukken met advies van onafhankelijke hypotheekadviseurs die ervaring hebben met leningen en kredieten. Bij bank A lukt het mogelijk niet, maar bank B kan ruimere normen hanteren waardoor het wel lukt. Dat is de kracht van onafhankelijk advies en ervaring in kredieten. Zij kunnen kiezen tussen diverse geldverstrekkers. Als je naar de ABN Amro gaat voor het oversluiten van je hypotheek, wordt er alleen op de criteria van de ABN gelet. Wij kunnen ‘shoppen’ bij meerdere partijen.

Oversluiten.nl is van origine een tussenpersoon in leningen. Hierdoor hebben wij ruime kennis en ervaring van hypotheek oversluitingen waar een lening bij komt kijken. Een sterkte die weinig hypotheek adviseurs hebben!

Hypotheek oversluiten met een lening, hoeveel kan ik besparen?

Heb je nog vragen over het oversluiten van jouw hypotheek wanneer je een lening op je naam hebt staan? Onze adviseurs zitten klaar om jou te helpen! Met een gratis bespaaroverzicht kom je er, vrijblijvend, achter wat je kan besparen op je hypotheek én lening. Met een gratis adviesgesprek kan een hypotheek adviseur in een vrijblijvend gesprek al jouw opties uitleggen met betrekking tot het oversluiten van zowel je hypotheek als lening.

Zowel het bespaaroverzicht als het adviesgesprek zijn gratis en volledig vrijblijvend. Je mag zelf bepalen wat je met de gewonnen informatie doet! 

Ja, ik wil een gratis hypotheek oversluiten gesprek

9.4
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
Deze waardering is gebaseerd op 318 beoordelingen.
F.G.B
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Erik Vleeshouwers en Gaby Dekkers, zeer vakkundig adviseurs, goed gesprek en advies gekregen van Gaby, Erik heeft de tijd genomen en heeft alles verder goed afgehandeld.
Lm
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Heel goed advies heeft echt heel zijn best gedaan jullie hebben een topper aan boord
Anoniem
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star empty
07-07-2022
Super service en ze staan meteen voor je klaar! Als er iets is kun je altijd bellen
Alex
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Geduldig, behulpzaam, vriendelijk. Meedenkend. Sociaal
Hans
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star empty
07-07-2022
Prettige samenwerking en goed advies redelijk snelle respos ontvangen