fbpx
Let op geld lenen kost geld

Levenhypotheek omzetten naar annuïteitenhypotheek

Bereken in enkele seconden je oversluit voordeel

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Kan jij je oude levenhypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek? Is je levenhypotheek omzetten (oversluiten) naar een annuïteitenhypotheek een verstandige keuze? Kan je besparen op je maandlasten wanneer je je levenhypotheek omzet naar een annuïteitenhypotheek? Oversluiten.nl geeft je alle informatie en zoekt het gratis en vrijblijvend voor je uit.

Levenhypotheek omzetten naar annuïteitenhypotheek – verstandig?

Vroeger was de levenhypotheek een veelvoorkomende hypotheekvorm onder huiseigenaren. Inmiddels wordt de levenhypotheek ten strengste afgeraden door hypotheek adviseurs. Het is dan ook niet meer mogelijk om een nieuwe levenhypotheek af te sluiten. Huisbezitters die nog een levenhypotheek hebben kunnen deze omzetten, naar bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek. Maar waarom is het verstandig om je levenhypotheek om te zetten naar een annuïteitenhypotheek?

Op dit moment zijn de hypotheek rentes historisch laag én aan de levenhypotheek zitten hoge kosten verbonden. Deze combinatie zorgt ervoor dat het omzetten van de levenhypotheek in een annuïteitenhypotheek bijna altijd voordelig uitpakt. Hierdoor dalen je maandlasten aanzienlijk en hou je meer geld over voor andere zaken.

De meeste huisbezitters zetten niet alleen om voor lagere maandlasten. Er zit namelijk nog een groot nadeel aan de levenhypotheek. Doordat je niet aflost op de hypotheekschuld is er veel onzekerheid of je op einddatum van de hypotheek nog in je woning kan blijven. Op deze pagina gaan we hier verder op in.

De hypotheek adviseurs van Oversluiten.nl raden alle huisbezitters met een levenhypotheek ten strengste aan om hun hypotheek na te laten kijken. Hierbij worden de lagere maandlasten en risico’s in kaart gebracht. Oversluiten.nl doet dit gratis en volledig vrijblijvend.

Veel huiseigenaren met een levenhypotheek hebben spijt en willen deze omzetten naar een annuïteitenhypotheek. Je hoeft niet lang meer spijt te hebben, een omzetting is mogelijk! In dit artikel gaan we verder in op de voordelen en waar je goed op moet letten bij het omzetten van je levenhypotheek naar een annuïteitenhypotheek.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Waarom je oude levenhypotheek omzetten in een annuïteitenhypotheek?

De levenhypotheek is niet meer af te sluiten. Dit komt doordat de levenhypotheek wordt gezien als een niet kwalitatieve hypotheek. De annuïteitenhypotheek wordt gezien als kwalitatieve hypotheek. Om deze reden willen veel huisbezitters met een levenhypotheek graag hun hypotheek omzetten in een annuïteitenhypotheek. Maar waarom is de levenhypotheek geen kwalitatieve hypotheek?

Bij de levenhypotheek los je jouw hypotheekschuld af op de einddatum van de hypotheek met het bedrag wat is gespaard in de levensverzekering. Echter is het opgebouwde kapitaal in de levensverzekering vaak niet toereikend om de volledige schuld af te lossen op einddatum van de hypotheek. Dit heeft als gevolg dat gedwongen verkoop noodzakelijk is als er niet aan de volledige aflossing kan worden voldaan.

Er kan niet genoeg kapitaal worden opgebouwd doordat er een hoge kostenstructuur is verbonden aan de levenhypotheek. Dit betekent dat er een groot deel van de premie niet wordt ingezet om kapitaal op te bouwen, maar dit gaat direct naar de verzekeraar en adviseur. We spreken hierbij ook wel van een woekerpolis. Er zijn veel verborgen kosten in de levenhypotheek die ervoor zorgen dat je niet genoeg premie opbouwt om de hypotheek af te lossen.

Daarnaast staat de hypotheek rente momenteel historisch laag. Je kan de hypotheekrente bij een omzetting van de levenhypotheek naar annuïteitenhypotheek vastzetten op een rente rond de 1%! Dat is aanzienlijk minder dan het rentepercentage waarvoor jij je oude levenhypotheek hebt afgesloten. Hierdoor kan je aanzienlijk besparen op je maandlasten.

De levensverzekering, waarvoor je nu een maandelijkse premie betaald, is de afgelopen jaren ook significant goedkoper geworden. Hierdoor kan je de hoge kosten van je levenshypotheek drastisch verminderen bij een omzetting naar een annuïteitenhypotheek.

Ja, ik wil een gratis hypotheek oversluiten gesprek

Verschil tussen levenhypotheek en annuïteitenhypotheek bij omzetting?

Bij de levenhypotheek wordt er niet tussentijds afgelost op de hypotheeksom. Wanneer je jouw levenhypotheek omzet naar een annuïteitenhypotheek wordt jouw opgebouwde kapitaal gebruikt om je hypotheekschuld te verlagen. Het bedrag dat overblijft ga je aflossen in annuïteitvorm. Dit betekent dat je maandelijks gaat aflossen op je hypotheek. Door de maandelijkse aflossing wordt het bedrag aan

Het voornaamste verschil bij een omzetting tussen de levenhypotheek en een annuïteitenhypotheek is dat je maandelijks gaat aflossen op je hypotheek. Hiermee creëer je de zekerheid dat, op einddatum van de hypotheek, de volledige hypotheekschuld gegarandeerd is afgelost. Na iedere maandtermijn verlaag je de schuld op jouw huis. Door de steeds verder dalende hypotheekschuld ben je ook beter beschermd tegen toekomstige waardedalingen van je huis.

Bij de levenshypotheek wordt de schuld volledig afbetaald bij voortijdig overlijden van de huiseigenaren. Bij de annuïteitenhypotheek zit dit er niet ‘standaard’ bij. Hiervoor moet er een nieuwe overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten, maar dit wordt bij de omzetting van levenhypotheek naar annuïteitenhypotheek door je adviseur afgehandeld. De premies hiervoor liggen ook nog eens vele malen lager dan bij je oude levenhypotheek.

Ja, ik wil een gratis hypotheek oversluiten gesprek

Welke stappen moet je zetten om je levenhypotheek om te zetten in een annuïteitenhypotheek? 

De eerste stap is je huidige levenhypotheek vrijblijvend door een hypotheekadviseur na te laten kijken. Hiermee krijg je inzicht in de risico’s van je lopende levenhypotheek (kan je op einddatum van de hypotheek het volledige bedrag aflossen) én hoeveel je maandlasten worden bij een omzetting naar een annuïteitenhypotheek. Als er een besparing mogelijk is, wat meestal het geval is, krijg je dit vaak ook uitgewerkt in een bespaaroverzicht. Oversluiten.nl doet dit gratis en volledig vrijblijvend. Je mag bij Oversluiten.nl zelf weten wat je met deze informatie doet en zit nergens aan vast.

Oversluiten.nl neemt in het bespaaroverzicht altijd direct alle kosten mee. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan en is het voordeel altijd inclusief alles dat erbij komt kijken. Overigens kunnen de kosten vaak worden meegefinancierd in de hypotheek.

Wanneer een omzetting van een levenhypotheek naar een annuïteitenhypotheek aantrekkelijk is voor jouw situatie zet jouw adviseur alles voor je in werking. Het enige wat jij hoeft te doen is het aanleveren van enkele stukken. Dit doe je gemakkelijk en snel via een overzichtelijk klantportaal. De adviseur gaat met jouw stukken aan de slag met het advies voor jou en bemiddeling bij de bank. Wanneer alles rond is mag je hiervoor nog even tekenen bij de notaris. Wanneer je naar de notaris bent geweest is jouw levenhypotheek omzetting naar annuïteitenhypotheek volledig afgerond.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Oversluiten.nl scoort een 9,2 uit 900+ onafhankelijke reviews! Bekijk wat onze klanten zeggen:

9.4
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
Deze waardering is gebaseerd op 318 beoordelingen.
F.G.B
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Erik Vleeshouwers en Gaby Dekkers, zeer vakkundig adviseurs, goed gesprek en advies gekregen van Gaby, Erik heeft de tijd genomen en heeft alles verder goed afgehandeld.
Lm
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Heel goed advies heeft echt heel zijn best gedaan jullie hebben een topper aan boord
Anoniem
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star empty
07-07-2022
Super service en ze staan meteen voor je klaar! Als er iets is kun je altijd bellen
Alex
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Geduldig, behulpzaam, vriendelijk. Meedenkend. Sociaal
Hans
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star empty
07-07-2022
Prettige samenwerking en goed advies redelijk snelle respos ontvangen