fbpx
Let op geld lenen kost geld

Rentemiddeling of oversluiten?

Bereken je oversluitvoordeel binnen 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Rentemiddeling of oversluiten?

Bij rentemiddeling breek je je huidige rentevast periode open en mix je deze met een nieuwe. Op deze manier profiteer je in de nieuwe periode van de lage rentes van nu. Bij oversluiten profiteer je meteen van deze lage rentes. Alles meegerekend ben je bij oversluiten goedkoper uit dan rentemiddeling. Wij berekenen voor jou snel je voordeel.

Waarom deze overweging?

Veel huiseigenaren kijken met jaloezie naar de extreem lage hypotheekrentes van dit moment. Best zuur als je zelf 3% (of zelfs nog meer) aan hypotheekrente betaalt. Maar ook als je al een hypotheek hebt, kun je meejuichen. Door rentemiddeling en het oversluiten van je hypotheek kun jij jouw hypotheekrente verlagen. Hierdoor kan je flink besparen op je huidige maandlasten.

In de afgelopen jaren zijn de hypotheekrentes hard onderuit gegaan. Een aantal jaren geleden werd er al gesproken over een historisch lage hypotheekrente, maar sindsdien is de daling gewoon verder gegaan. Mede door de coronacrisis kunnen de hypotheekrentes nu weer stijgen, maar of dat echt gebeurt kun je alleen maar afwachten. Zit je nog met een hoge hypotheekrente? Wacht niet langer af en kom in actie!

Ja, ik wil een gratis persoonlijk bespaaroverzicht

Kun je onder jouw huidige rentevast periode uit?

Het is gebruikelijk dat je bij het afsluiten van een hypotheek de rente voor een bepaalde periode vastzet. De meeste mensen kozen in het verleden voor een rentevast periode van 10 jaar. De afspraken met de bank verbreken zal de bank niet blij mee zijn. Ze lopen namelijk rente-inkomsten mis als je de afspraken verbreekt. Omdat ze geen geld mis willen lopen, brengen ze jou een boeterente in rekening bij het openbreken van de rentevast periode. Maar wat nu als de voordelen groter zijn dan de nadelen? De besparing is vaak groter dan de boeterente en de overige kosten.

Wat is rentemiddeling en het oversluiten van je hypotheek?

Laten we beginnen met het uitleggen van deze begrippen. Wat houden rentemiddeling en het oversluiten van de hypotheek in?

 • Rentemiddeling – Je breekt je huidige rentevast periode open
  en laat deze door de bank mixen met een nieuwe rentevast periode. Het
  resultaat is een nieuwe periode met een lagere rente dan je nu hebt.
  De boeterente zit hierin verrekend.
 • Oversluiten – Bij deze optie breek je de huidige periode
  open en sluit je een nieuwe rentevast periode af. De bank zal jou een
  boeterente in rekening brengen en dit bedrag met je afrekenen. Het
  voordeel is dat je direct profiteert van de huidige lage rente

Kiezen voor rentemiddeling of het oversluiten van de hypotheek?

Met rentemiddeling profiteer je maar voor een klein deel van de lage hypotheekrente van nu. Deze optie wordt vaak gekozen als het oversluiten niet lukt. De hypotheek oversluiten heeft vaak de voorkeur, en waarom? Simpel, omdat je alles meegerekend vaak goedkoper uit bent bij het oversluiten. Als het hoogst haalbare niet lukt (het oversluiten van de hypotheek) kun je kiezen voor rentemiddeling.

Download de complete gids

Wat zijn de voordelen van het oversluiten van je hypotheek?

Veel huiseigenaren kiezen voor het hypotheek oversluiten omdat ze kiezen voor lagere hypotheeklasten. Ondanks de boeterente die je huidige bank in rekening brengt voor het oversluiten, kan het oversluiten toch vaak uit. Een groot bijkomend voordeel is dat je kunt kiezen voor een langlopende rentevast periode. Zo zet je een lage hypotheekrente voor een lange periode vast. Bij een sterke stijging van de hypotheekrentes in de komende jaren ben jij de lachende derde. Je kunt nu namelijk zeer goedkoop de hypotheekrente voor bijvoorbeeld 20 jaar vastzetten.
Stel, je huidige rentevast periode staat nog 5 jaar vast. Het oversluiten van je hypotheek ga je niet doen. Over 5 jaar moet je een nieuwe rentevast periode kiezen, maar wat blijkt? De hypotheekrentes zijn ondertussen sterk gestegen. Je kunt jezelf wel voor je hoofd slaan dat je 5 jaar eerder niet gekozen hebt voor het oversluiten van je hypotheek. Laat jou dit niet gebeuren en informeer nu wat er voor jouw hypotheek mogelijk is. Een hypotheek adviseur kijkt dit gratis en vrijblijvend voor je na.

Rentemiddeling of oversluiten, wat past bij jouw persoonlijke situatie?

Het feit of rentemiddeling of oversluiten voordeliger is in jouw persoonlijke situatie hangt van veel verschillende factoren af. Met een persoonlijk bespaaroverzicht kom je er gratis en vrijblijvend achter wat past bij jouw situatie. Een onafhankelijke hypotheekadviseur maakt dan voor jou een vergelijking tussen je huidige situatie en de mogelijkheden. Het beste van alles, je mag helemaal zelf weten wat je met de info doet! Het is gratis en je zit nergens aan vast.

Ja, ik wil een gratis persoonlijk bespaaroverzicht