fbpx
Let op geld lenen kost geld

Spaarhypotheek naar annuïteitenhypotheek

Bereken hieronder direct je spaarhypotheek oversluiten voordeel!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Kan ik mijn Spaarhypotheek oversluiten naar een Annuïteitenhypotheek?

Ja, je kan een spaarhypotheek oversluiten naar een Annuïteitenhypotheek.
Door de lage rente is dit interessant en dit zal direct je maandelijkse kosten verlagen. Een spaarhypotheek afsluiten is overigens geen optie meer. Daarbij mag je deze hypotheek ook niet verhogen of de looptijd van de spaarhypotheek verlengen.

Uw spaarhypotheek oversluiten naar een annuïteitenhypotheek.

Het feit dat veel mensen onderzoeken of ze de spaarhypotheek kunnen oversluiten naar een annuïteitenhypotheek komt voornamelijk door de huidige historisch lage rente. Deze lage rente heeft namelijk een directe negatieve invloed op de spaarpremie voor mensen met een spaarhypotheek. Hierdoor zijn de maandelijkse lasten hoger zijn. Daarnaast onderzoeken veel mensen het omzetten van de spaarhypotheek in een annuïteitenhypotheek aangezien ze niet tevreden zijn met de spaarhypotheek als hypotheekvorm, en denken dat een annuïteitenhypotheek beter bij hun past. In dit artikel leggen we alles aan je uit met betrekking tot het oversluiten van een spaarhypotheek naar een annuïteitenhypotheek. We hebben ook een uitgebreid artikel geschreven over het spaarhypotheek oversluiten.

Bereken je oversluitvoordeel

Waarom zou ik mijn spaarhypotheek oversluiten naar een annuïteitenhypotheek?

Zoals eerder uitgelegd zijn er twee redenen om je spaarhypotheek over te sluiten naar een annuïteitenhypotheek. 1) er is een besparing mogelijk op de hypotheek lasten en 2) je vindt de spaarhypotheek geen fijne hypotheekvorm en gaat liever aflossen middels een annuïteitenhypotheek vorm

1) Besparen met je spaarhypotheek oversluiten naar annuïteitenhypotheek

De historisch lage hypotheek rente wordt door starters en veel huisbezitters enorm gewaardeerd. Hoe lager de hypotheek rente, hoe lager je hypotheek lasten, terwijl er aan je woning niks verandert. Het bijkomend voordeel is dat je deze historisch lage rente voor tientallen jaren vast kan zetten, waardoor je zeker bent van de lage lasten.

Mensen die minder blij zijn met de historisch lage rente zijn de mensen met een spaarhypotheek. Zij gaan namelijk meer spaarpremie betalen. Dit komt omdat zij hun hypotheek niet direct aflossen, maar hiervoor maandelijks een bedrag in een spaarpot doen. Deze spaarpot vangt rente, en die staat gelijk aan de hypotheek rente. Als je spaarpot dus al flink vol zit is een spaarrente verschil van 1% of bijvoorbeeld 5% een enorm verschil. Wanneer je spaarpot nog maar 1% rente krijgt moet je zelf meer geld bijleggen om je hypotheek aan het eind van de rit te kunnen aflossen, oftewel de spaarpremie wordt hoger.

Om deze reden kan het voor sommige mensen met een spaarhypotheek slim zijn om het om te zetten in een annuïteitenhypotheek. Er is namelijk een besparing mogelijk wanneer je jouw hypotheek oversluit naar een lagere rente op een annuïteitenhypotheek. Dit moet echter per persoonlijke situatie worden bekeken! Het ligt er namelijk aan hoe vol je spaarpot zit. Lees hier meer over in ons spaarhypotheek oversluiten artikel.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

2) Spaarhypotheek oversluiten naar annuïteitenhypotheek voor aflossingsvorm

Reden nummer twee om je spaarhypotheek over te sluiten naar een annuïteitenhypotheek is verandering van de aflossingsvorm. Hierbij is je directe doel niet besparen, maar dit kan natuurlijk hand in hand gaan.

De spaarhypotheek is eigenlijk een heel veilige aflossingsvorm, in tegenstelling tot een beleggingshypotheek of een aflossingsvrije hypotheek. Hoewel je niet daadwerkelijk direct aflost gaat je geld wel in een potje waar je niet bij kan, waardoor aflossing bijna gegarandeerd is, en je dus geen zorgen hoeft te maken dat je uit je huis wordt gezet. Dit kan alleen het geval zijn als, in een extreem geval, je hypotheekverstrekker bijvoorbeeld failliet gaat.

De spaarhypotheek wordt als een veilige hypotheek vorm gezien. Het oversluiten naar een annuïteitenhypotheek, puur voor de hypotheekvorm, is dan ook geen direct advies van onze adviseurs. Natuurlijk kan het wel een veiliger gevoel geven wanneer je direct aflost, en is een annuïtaire vorm aantrekkelijk.

Wat verandert er als ik mijn spaarhypotheek oversluit naar een annuïteitenhypotheek?

Bij een spaarhypotheek betaal je elke maand een bedrag voor je spaarverzekering. Deze bestaat uit rente en uit een premie. Het bedrag wat je maandelijks betaalt gaat in een spaarpot, waar rente op wordt gevangen. Bij een lage rente wordt je spaarpremie hoger dan bij een hogere rente, aangezien dit invloed heeft op het gespaarde bedrag. Tijdens de looptijd worden er echter geen aflossingen bij de hypotheekverstrekker gedaan. Dit gaat tegelijkertijd aan het eind van de rit. Jij doet echter wel elke maand netjes de betalingen.

Bij de annuïteitenhypotheek betaal je iedere maand hetzelfde bedrag aan maandlasten zolang de rentevast periode loopt. Aangezien de hypotheekschuld elke maand afneemt door de aflossingen betaal je iedere maand minder rente. Hierdoor wordt een steeds groter deel van het maandbedrag gebruikt voor het aflossen van de hypotheek.

Wat bespaar ik met mijn spaarhypotheek oversluiten naar een annuïteitenhypotheek?

Zoals al eerder uitgelegd moet dit per situatie worden uitgerekend, en is dit afhankelijk van de grootte van je spaarpot. Hierdoor is onze hypotheek oversluiten bespaarcalculator helaas niet accuraat, aangezien we dit bedrag niet mee kunnen nemen. Met een gratis en geheel vrijblijvende spaarhypotheek oversluit offerte kom je hier wel precies precies achter. Een hypotheek adviseur rekent vrijblijvend en inzichtelijk voor je uit wat je kan besparen wanneer je jouw spaarhypotheek oversluit naar een annuïteitenhypotheek. Onze adviseur doet meteen hetzelfde voor een lineaire hypotheek vorm. Oversluiten.nl doet zaken met alle hypotheekverstrekkers in Nederland, zodat we alle aanbieders voor je kunnen vergelijken.

Gratis spaarhypotheek omzetten naar annuiteiten adviesgesprek

Hoewel het omzetten van de hypotheek veel voordeel kan opleveren komt er ook veel bij kijken, en dat kan spannend zijn. Bij Oversluiten.nl kan je een gratis en vrijblijvend telefonisch spaarhypotheek oversluiten naar annuïteitenhypotheek adviesgesprek inplannen. Wij geven je, aan de hand van jouw persoonlijke situatie, informatie of oversluiten interessant is en wat er bij komt kijken. Je kan tijdens dit gesprek natuurlijk direct al je vragen stellen. Wil je bijvoorbeeld direct je hypotheek verhogen omdat je wil gaan verbouwen? Of verduurzamen? Of wil je je overwaarde laten uitbetalen? Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs beantwoorden je vragen graag. Vervolgens mag je helemaal zelf bepalen wat je met die informatie doet! Onze klanten geven ons niet voor niets een 9.2.

Stappenplan spaarhypotheek omzetten naar annuïteiten bij Oversluiten.nl

 • Check in de calculator hieronder wat jij kan besparen
 • Ontvang een gratis offerte of plan een gratis telefonisch hypotheek oversluiten gesprek in met een onafhankelijke hypotheekadviseur
 • Bespreek je voordeel, vrijblijvend, met een van onze hypotheekadviseurs
 • De adviseur en jij ronden, mocht je dat willen, de spaar hypotheek naar annuïteitenhypotheek oversluiting samen af
 • Jij kan genieten van duizenden euro’s besparing en een nieuwe hypotheek!
9.4
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
Deze waardering is gebaseerd op 318 beoordelingen.
F.G.B
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Erik Vleeshouwers en Gaby Dekkers, zeer vakkundig adviseurs, goed gesprek en advies gekregen van Gaby, Erik heeft de tijd genomen en heeft alles verder goed afgehandeld.
Lm
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Heel goed advies heeft echt heel zijn best gedaan jullie hebben een topper aan boord
Anoniem
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star empty
07-07-2022
Super service en ze staan meteen voor je klaar! Als er iets is kun je altijd bellen
Alex
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Geduldig, behulpzaam, vriendelijk. Meedenkend. Sociaal
Hans
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star empty
07-07-2022
Prettige samenwerking en goed advies redelijk snelle respos ontvangen