fbpx
Let op geld lenen kost geld

Starterslening omzetten naar hypotheek

Bereken je oversluitvoordeel binnen 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Heb je je eerste huis gekocht met een maximale hypotheek en een starterslening? Ben je inmiddels financieel gegroeid? Dan heb je waarschijnlijk de mogelijkheid om je starterslening om te zetten in een hypotheek. We noemen dit ook het oversluiten van de starterslening naar de hypotheek. Oversluiten.nl laat je in dit artikel zien wat de voordelen én aandachtspunten zijn bij het omzetten van een starterslening naar een hypotheek.

Starterslening oversluiten naar hypotheek

Je hebt in het verleden de starterslening afgesloten omdat het totale inkomen helaas niet toereikend was om de volledige hypotheek mee af te sluiten. Gelukkig is de aankoop van je woning met de starterslening wél gelukt. Natuurlijk is het geweldig dat je de woning middels de starterslening hebt kunnen kopen. Maar als je voldoende financieel bent gegroeid kan je nu jouw starterslening omzetten naar een hypotheek. Dit heeft een paar aanzienlijke voordelen, waarvan besparen op je maandlasten het grootste voordeel is.

Op deze pagina leggen we je alles uit over het omzetten van je starterslening naar een hypotheek. We leggen uit waarom het het omzetten van de starterslening aantrekkelijk is, wat er bij een starterslening omzetting komt kijken, wanneer je in aanmerking komt voor de omzetting én wat er daadwerkelijk verandert wanneer je jouw starterslening omzet naar een hypotheek.

Wil je meteen weten hoeveel je kan besparen wanneer je jouw starterslening omzet naar een hypotheek? Je komt hier snel en eenvoudig achter middels een gratis en vrijblijvend bespaaroverzicht. In dit persoonlijke bespaaroverzicht zie je tot op de eurocent nauwkeurig hoeveel je kan besparen wanneer je jouw starterslening oversluit. Je mag overigens zelf weten wat je met deze informatie doet en zit nergens aan vast. Zelfs als je ervoor kiest om Oversluiten.nl ook daadwerkelijk je starterslening omzetting uit te voeren en we krijgen het niet rond, dan betaal je ons helemaal niets. No cure – no pay.

Ja, ik wil een gratis persoonlijk bespaaroverzicht

 

 

wanneer hypotheek oversluiten

Waarom is het verstandig om mijn starterslening om te zetten naar een hypotheek?

Doordat het inkomen niet toereikend was voor aanschaf van de woning heb je met de starterslening als het ware een tweede hypotheek afgesloten. De rente van de starterslening, deze tweede hypotheek, ligt een stukje hoger dan de huidige hypotheekrentes. Dit betekent dat je kan besparen op je maandlasten wanneer je jouw starterslening oversluit naar je hypotheek. De hypotheekrentes staan namelijk historisch laag!

Een groot bijkomend voordeel is dat je direct je gehele hypotheek kan oversluiten naar de laagste rente. Hiervoor komen geen extra kosten in rekening. Zo heb je bij het oversluiten van je starterslening naar een hypotheek het volledige hypotheek bedrag in één hypotheek zitten én bespaar je over het volledige bedrag.

Deze besparing kan oplopen tot honderden euro’s per maand en duizenden euro’s over de gehele looptijd. Het is dus verstandig om je starterslening om te zetten in een hypotheek. Het geeft overzicht, maar het allerbelangrijkste, je bespaart aanzienlijk.

Ja, ik wil een gratis persoonlijk bespaaroverzicht

Kom ik in aanmerking voor het omzetten van mijn starterslening naar een hypotheek?

In het verleden kwam je helaas niet in aanmerking om het gehele hypotheekbedrag aan te kunnen op het totale inkomen. Dat betekent natuurlijk niet dat dit nog steeds het geval is. Misschien ben je namelijk inmiddels gestegen in je inkomen? Of is door de extreme woningmarkt je huis veel meer waard geworden dan toen je de aankoop deed? Heb je al (veel) afgelost op je hypotheek?

Als je op één van bovenstaande vragen ja kan beantwoorden dan kan een adviseur jouw situatie onder de loep nemen. Er is namelijk nu een stuk meer mogelijk. Zeker door de extreme woningmarkt liggen je kaarten nu een volledig anders. Benieuwd of jij in aanmerking komt om je starterslening om te zetten in een hypotheek? Je komt erachter middels een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Ja, ik wil een gratis hypotheek oversluiten gesprek

Wat komt er kijken bij een starterslening omzetting naar hypotheek?

Wanneer je jouw starterslening omzet naar een hypotheek sluit je één nieuwe hypotheek af om beide hypotheken, de starterslening én de hypotheek, in te stoppen. Met je nieuwe hypotheek wordt dan de starterslening afbetaald.

Dit betekent overigens ook dat je de gehele hypotheek kan onderbrengen bij een andere hypotheekverstrekker, mocht daar behoefte aan zijn. Een onafhankelijk adviseur vergelijkt alle hypotheekverstrekkers. Hierdoor heb je altijd de laagste rente voor jouw persoonlijke situatie.

Doordat je een nieuwe hypotheek gaat afsluiten moet je weer naar de notaris toe en komen er advies en bemiddelkosten. In 99% van de gevallen kunnen deze echter worden meegefinancierd in de nieuwe hypotheek. Dit betekent dat je deze niet direct hoeft te betalen. Het wel of niet kunnen meefinancieren van de kosten hangt af van hoeveel de waarde van de woning is gestegen. Maar in deze tijd is dat bijna nooit een probleem.

Natuurlijk ga je alleen jouw starterslening omzetten naar een hypotheek wanneer dit loont. Je komt hier eenvoudig achter middels een gratis en vrijblijvend persoonlijk bespaaroverzicht.

Ja, ik wil een gratis persoonlijk bespaaroverzicht

Veel gestelde vragen starterslening oversluiten hypotheek

De adviseurs van Oversluiten.nl helpen op wekelijkse basis huisbezitters met een starterslening die deze graag willen omzetten naar een hypotheek. Tijdens deze gesprekken krijgen we vaak dezelfde vragen en deze staan hieronder uitgewerkt. Heb jij nog vragen over het omzetten van de starterslening in een hypotheek die niet in dit artikel staan? Laat het ons even weten! Dan voegen we, nadat we jou antwoord hebben gegeven, het antwoord toe aan deze pagina.

Starterslening vervroegd aflossen of terugbetalen, kan dit?

Wil jij jouw starterslening niet omzetten naar een hypotheek? Je loopt dan een flinke besparing mis, maar je hoeft dan niet opnieuw naar de notaris. Je hebt dan de optie om je starterslening vervroegd af te lossen. Dit is overigens volledig boetevrij. Wanneer je dus geen zin hebt om je starterslening om te zetten naar een hypotheek, maar wel genoeg financiële ruimte hebt, dan kan je jouw starterslening boetevrij vervroeg aflossen.

Starterslening meenemen naar een volgend huis, kan dit?

Heb je jouw huis gekocht met een starterslening en wil je graag een nieuwe woning kopen? Je kan de starterslening dan niet meenemen voor de aankoop van je volgende huis. Dit geld heb je namelijk uitgegeven voor de aankoop van je woning, en is nu van de verkopende partij. Als je jouw woning verkoopt komt er echter geld vrij, en dat staat je wel volledig vrij om te gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning.

Starterslening aflossen met overwaarde, kan dit?

Heb jij een flinke overwaarde op je woning opgebouwd? Dan kan je deze inzetten om je starterslening af te lossen. We spreken hierbij eigenlijk over het omzetten van je starterslening naar een hypotheek. Je overwaarde wordt dan gebruikt om een nieuwe hypotheek af te sluiten en je starterslening wordt afgelost vanuit de nieuwe hypotheek.

Starterslening aflossen met hypotheek, kan dit?

Je kan je starterslening aflossen met je hypotheek als je 1) genoeg overwaarde hebt en 2) je inkomen toereikend is voor de nieuwe hypotheek.

Heb je nog vragen over het oversluiten van de starterslening? Met een gratis en vrijblijvend adviesgesprek krijg je antwoord op al je vragen.

Ja, ik wil een gratis hypotheek oversluiten gesprek

Oversluiten.nl scoort een 9,2 uit 1000+ onafhankelijke reviews! Bekijk wat onze klanten zeggen:

9.4
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
Deze waardering is gebaseerd op 318 beoordelingen.
F.G.B
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Erik Vleeshouwers en Gaby Dekkers, zeer vakkundig adviseurs, goed gesprek en advies gekregen van Gaby, Erik heeft de tijd genomen en heeft alles verder goed afgehandeld.
Lm
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Heel goed advies heeft echt heel zijn best gedaan jullie hebben een topper aan boord
Anoniem
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star empty
07-07-2022
Super service en ze staan meteen voor je klaar! Als er iets is kun je altijd bellen
Alex
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
07-07-2022
Geduldig, behulpzaam, vriendelijk. Meedenkend. Sociaal
Hans
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star empty
07-07-2022
Prettige samenwerking en goed advies redelijk snelle respos ontvangen