Let op geld lenen kost geld

Waarom moet ik mijn hypotheek oversluiten?

Waarom moet ik mijn hypotheek oversluiten? Dat is de vraag die wij bij Oversluiten.nl het meest horen als er vragen zijn omtrent de hypotheek. In dit hoofdstuk leggen we de drie belangrijkste redenen uit waarom je hypotheek oversluiten verstandig kan zijn. Deze bestaan uit: besparing op de maandlasten (1), kiezen voor zekerheid door de lage maandlasten vast zetten (2) en kiezen voor een kwalitatief betere hypotheek (3).

Oversluit reden 1: Laat je maandlasten crashen

De belangrijkste reden is een grote besparing op je maandlasten. De hypotheekrentes zijn niet gewoon laag, maar zelfs extreem laag. Er wordt al jaren gesproken over historisch lage hypotheekrentes en ze zijn zelfs nog verder gezakt. Veel lager kunnen de hypotheekrentes bijna niet, dus is dit hét moment voor het oversluiten van je hypotheek. Een lage hypotheekrente zorgt namelijk voor lage maandlasten. Heb je een paar jaren geleden je hypotheek afgesloten of de rentevaste periode verlengd? Een besparing van honderden euro’s per jaar op de hypotheeklasten is geen uitzondering.

Bereken je oversluitvoordeel

waarom hypotheek oversluiten

onafhankelijke adviseur of huisbank

Oversluit reden 2: De lage maandlasten lang vastzetten

Het oversluiten van jouw hypotheek heeft nog een groot voordeel. Je kunt de huidige lage rentes gelijk voor tientallen jaren vastzetten. Zo profiteer je ook in de toekomst van de lage hypotheekrente van nu. Je kunt de hypotheekrente zelfs voor twintig jaar of langer vastzetten. Je hypotheek oversluiten en besparen en ook nog lage maandlasten voor de toekomst veilig stellen.

Oversluit reden 3: Kies voor een betere hypotheek

Veel huiseigenaren hebben achteraf spijt van een in het verleden gekozen hypotheekvorm. Bij het oversluiten van de hypotheek kun je ook gelijk afscheid nemen van bijvoorbeeld de aflossingsvrije hypotheek of de beleggingshypotheek met daaraan een woekerpolis gekoppeld. Je kunt deze hypotheekvormen inruilen voor bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek. In deze hypotheek is de hypotheekschuld op de einddatum gegarandeerd afbetaald. Weg met de woekerpolis en de hypotheekvormen waarbij het de vraag is hoe hoog de hypotheekschuld nog is op de einddatum. Je kunt de oude hypotheekvormen wel meenemen naar de nieuwe hypotheek, maar het hoeft niet.

Ja, ik wil de gratis complete hypotheek oversluiten gids

Is de hypotheek oversluiten altijd slim?

Nee! Meestal wel, maar niet altijd. Ik kan eenvoudig voor je berekenen wat de besparing is bij het oversluiten van de hypotheek. Bij geen of maar een kleine besparing kun je de hypotheek ongewijzigd door laten lopen. In dat geval kun je vaak toch nog besparen met rentemiddeling. Jouw bestaande rentevaste periode wordt dan vermengd met een nieuwe rentevaste periode met een lagere hypotheekrente. Zo profiteer je toch nog mee van de lage hypotheekrentes van dit moment.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

kosten hypotheek oversluiten

De hypotheek oversluiten gids

Wil jij alles leren over het oversluiten van de hypotheek?

Bekijk onze complete hypotheek oversluiten gids waarin haarfijn wordt uitgelegd:

  • Wat hypotheek oversluiten precies is
  • Waarom hypotheek oversluiten aantrekkelijk is
  • Wie er kan oversluiten en wanneer je moet oversluiten
  • Welke kosten er komen kijken bij het oversluiten
  • Hoe een hypotheek oversluit berekening eruit ziet en wat het stappenplan is om te oversluiten
  • Hoe je zelf je voordeel kan berekenen en gratis persoonlijk advies kan krijgen

Oversluiten.nl scoort een 9,2 uit 900+ onafhankelijke reviews! bekijk wat onze klanten zeggen:

ervaring hypotheek oversluiten meneer Thuijs

De maandlasten van meneer van Thuijs gingen van €929,- naar €564,-, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de hypotheek en Oversluiten.nl.

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring hypotheek oversluiten meneer Rijsingen

Meneer van Rijsingen bespaart elke maand €700,- omdat hij zijn hypotheek heeft overgesloten, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de hypotheek en Oversluiten.nl.

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring hypotheek oversluiten meneer Piket

Meneer Piket zag een maandelijkse besparing van €350,- nadat hij zijn hypotheek ging oversluiten, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl.

Klik hier om alle reviews te bekijken