Let op geld lenen kost geld

Alles over een hypotheek voor een tiny house

Een volwaardige woning met alles erop en eraan… En dat in een huis van maar een aantal vierkante meter. Het fenomeen tiny house is de laatste jaren steeds populairder geworden. Ten gevolge van de toename in welvaart werden woningen alsmaar groter en groter. Hierdoor ontstond de sociale beweging die zich bezighield met het bouwen van tiny houses: kleinere, goedkopere woningen die bovendien ook een stuk milieu zuiniger zijn! Tiny houses kosten, over het algemeen, minder dan “normale” woningen, maar zullen in veel gevallen toch ook gefinancierd moeten worden. Een tiny house hypotheek kan dan een goede optie zijn. Op deze pagina leggen we je haarfijn uit:

  1. Wanneer je precies een hypotheek voor een tiny house kan afsluiten
  2. Hoe het afsluiten van een tiny house hypotheek precies werkt
  3. Wie je kan helpen met een tiny house hypotheek.

Op deze pagina gaan we uitsluitend in op de hypotheek als financieringsmogelijkheid voor je tiny house. Op deze pagina gaan we in op andere financieringsmogelijkheden om je tiny house te financieren. 

Ad Viseur bureau

kosten hypotheek oversluiten

Soort tiny house van invloed op hypotheek mogelijkheid

Voordat we precies uitleggen wanneer je wel of geen hypotheek kan krijgen op je tiny house kijken we naar de soort tiny houses. Het soort tiny house is namelijk van directe invloed op het feit op je een hypotheek voor je tiny house kan krijgen of niet.

Tiny house op eigen grond

We spreken van een tiny house op eigen grond wanneer de grond waarop je tiny house staat in je eigen bezit is. Je kan vervolgens zelf kiezen of je jouw tiny house wil verankeren aan de grond of wanneer je hem verplaatsbaar wil houden.

Tiny house op erfpacht

We spreken van een tiny house op erfpacht wanneer de grond niet van jou is en je de grond huurt. Je kan vervolgens zelf de keuze maken om je tiny house te verankeren op de gepachte grond of om hem verplaatsbaar op de gepachte grond te plaatsen.

Verplaatsbaar tiny house

We spreken van een verplaatsbaar tiny house wanneer je tiny house niet is verankerd aan de grond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tiny house op wielen. Heb je een tiny house dat nooit van plek wisselt maar niet is verankerd aan de grond? Dan is het nog steeds een verplaatsbaar tiny house.

Wanneer kan je een hypotheek afsluiten voor een tiny house?

Nu je in het vorige hoofdstuk hebt gelezen welke soorten tiny houses er zijn is het eenvoudiger om te snappen wanneer je een hypotheek kan krijgen voor een tiny house. Dit zijn de tiny house hypotheek regels:

  1. Het tiny house moet op eigen grond staan
  2. Het tiny house moet verankerd aan de grond staan
  3. Je hebt een omgevingsvergunning nodig
  4. Je tiny house moet van stenen zijn gemaakt
  5. Je moet je kunnen inschrijven in het BRP op het adres

Er zijn vooralsnog geen uitzonderingen om toch een hypotheek te krijgen wanneer je tiny house niet aan bovenstaande regels kan voldoen.

Voldoet jouw beoogde tiny house niet aan bovenstaande regels maar ben je wel op zoek naar financiering voor je tiny house? Bekijk dan onze tiny house financieren pagina. Kom je wél in aanmerking voor een tiny house hypotheek? Lees dan snel verder om te kijken wie je kan helpen met een tiny house hypotheek.

Ad Viseur persoonlijk contact

Waar kan je terecht voor een tiny house hypotheek?

De kosten voor een tiny house zijn vaak lager dan de kosten voor een doorsnee woonhuis. Het kan alleen iets lastiger zijn om aan de hypotheek te komen. Los van alle regels waaraan je tiny house moet voldoen zijn hypotheekverstrekkers nog niet echt happig op tiny houses. Dit komt doordat ze de waarde van de woning lastig kunnen bepalen. Gelukkig zijn er wel al banken die hypotheken verstrekken voor tiny houses, mits ze voldoen aan de regels van het vorige hoofdstuk.

Voorbeelden van banken die graag in zee willen gaan met Tiny House eigenaren zijn Triodos en de Rabobank. Bij laatst genoemde bank kan je ook kiezen voor een Groenhypotheek. Deze hypotheek is er speciaal voor milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoningen: perfect voor een tiny house dus!

Wil jij weten waar jij overal terecht kan voor een tiny house hypotheek? Wij leggen het graag vrijblijvend aan je uit middels een advies gesprek. Je mag zelf bepalen wat je met die info doet!

Weten of jij in aanmerking komt voor een tiny house hypotheek?

Ben je er al langere tijd over aan het denken om een tiny house te kopen en ben je op zoek naar financiering? Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor een tiny house hypotheek? De financieel adviseurs van Oversluiten.nl zoeken dit graag, gratis en vrijblijvend, voor je uit. Tijdens een gratis advies gesprek kan je al je tiny house hypotheek vragen stellen aan een onafhankelijk hypotheek adviseur.

Doordat wij een hypotheek afdeling en een kredietafdeling kunnen we snel schakelen tussen beide financieringsopties. Komt jouw tiny house toch niet in aanmerking voor een hypotheek? Dan kan een van onze financieel adviseurs jou alles haarfijn uitleggen hoe je een tiny house kan financieren middels een lening of krediet.

Ad Viseur blije klanten