Kosten oversluiten hypotheek?

Bij een hypotheek oversluiten komen kosten kijken. Je zet namelijk je oude hypotheek stop en sluit een nieuwe af. Hiervoor zijn allerlei handelingen nodig wat oversluitkosten met zich meebrengt, bijvoorbeeld:

  • Advieskosten voor het afhandelen en oversluiten.
  • Taxatiekosten om de waarde van je woning aan te tonen.
  • Notariskosten voor een nieuwe hypotheekakte.
  • Een vergoeding voor het renteverlies van de bank.
  • Eventueel kosten voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Bereken hieronder direct je voordeel op je hypotheek!

Wanneer loont het om je hypotheek over te sluiten?

Toch kan het oversluiten van je hypotheek ondanks de kosten gunstig uitpakken. Vooral wanneer de rentevaste periode bijna afloopt kun je jouw hypotheek misschien wel zonder boete oversluiten. Ook wanneer jouw persoonlijke situatie verandert, bijvoorbeeld bij een erfenis of nieuwe baan, kan het slim zijn om te kijken naar een hypotheek die beter bij jouw huidige situatie en woonwensen past. Heeft jouw huis overwaarde? Dan kun je vaak een hypotheek krijgen met een lagere hypotheekrente.

Wat kost het om jouw hypotheek over te sluiten?

Wilt je jouw hypotheek oversluiten? Vraag onze hypotheekadviseurs om advies. Onze gespecialiseerde adviseurs nemen graag de tijd om je persoonlijke situatie te bekijken. Met één telefoontje of mailtje zet je de eerste stap naar besparen op je maandlasten.

Stap 1: Vul het aanvraagformulier in om je aan te melden

Vul het aanvraagformulier in om je aan te melden bij Oversluiten.nl. Door het verstrekken van de juiste informatie aan onze hypotheekadviseur, kunnen wij je het beste verder helpen bij het oversluiten van je hypotheek.

Stap 2: Onze hypotheekadviseur zal je contacteren

Onze hypotheekadviseur zal je contacteren na het invullen van het aanvraagformulier. Uiteraard krijg je van ons een voorstel dat op je persoonlijke situatie is afgestemd.

Stap 3: Je ontvangt een persoonlijk voorstel voor een goedkopere hypotheek

Je ontvangt van oversluiten.nl een persoonlijk voorstel voor een goedkopere hypotheek. Vanzelfsprekend tegen een scherpere premie dan je nu hebt en goede voorwaarden.

Benieuwd naar jouw financiële totaalpakket op maat?

Neem dan meteen contact met ons op en ontdek waar en hoe je geld kunt besparen. Onze gespecialiseerde adviseurs nemen graag de tijd om je persoonlijke situatie te bekijken. Met één telefoontje of mailtje zet je de eerste stap naar besparen op je maandlasten.

Oversluiten.nl: de online adviseur die écht meedenkt

  • Persoonlijke aandacht. We zijn dan wel een online platform, maar staan ook offline voor je klaar.
  • Tussentijds monitoren. Kan de rente lager? Ben je op een andere manier beter geholpen? Wij checken het continu.
  • Adviseurs in kredieten én hypotheken. Zit een krediet je hypotheek in de weg? Onze krediet- en hypotheekspecialisten zoeken samen naar het beste totaalvoorstel voor jou.

Wist je dat?!

80% van alle Nederlanders met een lening teveel rente betaalt? Door je lening over te sluiten kun je veel overhouden!

Bespaar direct!