fbpx
Let op geld lenen kost geld

Lening voor boot

Op onze boot financieren pagina kan je alle informatie vinden met betrekking tot het financieren van een boot. Op deze pagina gaan we in op de twee soorten leningen voor een boot. Dat zijn de 1) persoonlijke lening voor een boot en 2) een doorlopend krediet lening voor een boot. Van beide leningsvormen zullen we de voor- en nadelen bespreken met betrekking tot een lening voor een boot.

In dit artikel bespreken we maar 2 vormen voor een boot lening. Op deze pagina kan je alle 6(!) manieren vinden om een boot te financieren!

Ad Viseur persoonlijk contact

1) Lening voor boot met persoonlijke lening

De eerste optie voor een lening voor een boot is de persoonlijke lening. Bij de persoonlijke lening voor een boot leen je een bepaald bedrag, dat je in een bepaalde tijd met een vastgesteld vast maandbedrag moet terug betalen. De maximale looptijd met een persoonlijke lening voor een boot is 15 jaar. Wanneer het verhogen van je eigen hypotheek niet mogelijk is en je geen hypotheek voor je boot kan krijgen is een persoonlijke lening voor je boot de goedkoopste optie!

De rentes staan gelukkig historisch laag en je kan al een persoonlijke lening voor een boot afsluiten tegen 3.9% rente. Een ander groot voordeel van deze leningvorm is dat je weet waar je aan toe bent. Je weet zeker dat je lening voor je boot is afbetaald tegen elke keer dezelfde maandlasten. In tegenstelling tot een boot lening met een doorlopend krediet.

Ja, ik wil een gratis boot financieren offerte

2) Lening voor boot met doorlopend krediet

De tweede optie voor een lening voor een boot is het doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet lening voor een boot krijg je van de bank een maximaal krediet bedrag wat je mag opnemen. Je kan echter op elk moment weer aflossen. Alles wat je hebt afgelost voor je boot lening komt echter weer vrij om op te nemen wanneer jij dit nodig acht. Deze manier van een boot lening heeft zijn voor- en nadelen.

Het grote voordeel is dat je kan blijven opnemen (tot je limiet natuurlijk) als je het geld even nodig hebt. Dit kan natuurlijk handig zijn als je aan je boot wil klussen en je niet precies het bedrag weet wat je direct nodig hebt. Het grote nadeel is echter dat dit wordt gezien als een gevaarlijk leenproduct. Veel mensen lossen hun doorlopend krediet nooit volledig af en blijven hun hele leven lenen. Het blijft dus niet bij een lening voor je boot, maar gaat ook aan andere dingen op.

Oversluiten.nl adviseert dan ook een lening voor je boot met een persoonlijke lening. Dit is overigens ook nog een stuk goedkoper! De rentes op een doorlopend krediet liggen een stukje hoger en kan zeker een dikke procent schelen. Dat lijkt wellicht niet veel, maar over een hoog leenbedrag scheelt dit over de gehele looptijd honderden euro’s voor je boot lening.

Ad Viseur Oversluiten.nl met portemonnee

Ad Viseur Oversluiten.nl keukentafel

Stappenplan lening voor boot

  • Lees je in op onze complete boot financieren pagina.
  • Onderzoek welke optie het best bij je past om een boot te financieren.
  • Wil je onderzoeken of je een lening voor een boot kan krijgen via je hypotheek? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.
  • Wil je onderzoeken of je een reguliere lening voor een boot kan krijgen? Bereken dan middels onderstaande tool wat je kan lenen!
  • Vraag vervolgens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan om je mogelijkheden te bespreken met een financieel adviseur. Je kan natuurlijk ook een gratis offerte aanvragen als je liever geen advies wil.
  • De adviseur en jij ronden de lening voor je boot af, waarschijnlijk hoef jij alleen wat documenten aan te leveren. De adviseur doet de rest!
  • Jij kan genieten van je nieuwe boot! Gefeliciteerd!

Ja, ik wil een gratis boot financieren adviesgesprek