Let op geld lenen kost geld

Wat is de meest verstandige en voordeligste keuze om een woonwagen te financieren? Hoeveel kan je lenen voor je woonwagen? Oversluiten.nl legt het voor je uit. 

Een woonwagen financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je graag een nieuw of tweedehands woonwagen wil kopen maar zelf niet kan financieren zijn er gelukkig meerdere opties. Je kan je woonwagen financieren middels een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, kopen op afbetaling en in sommige gevallen is een hypotheek, deels, mogelijk.

Op deze pagina gaan we in op alle mogelijkheden, geven we de beste mogelijkheden aan per situatie en kan je berekenen voor hoeveel jij een woonwagen kan financieren.

1: Woonwagen financieren met een doorlopend krediet

Het is mogelijk om je woonwagen te financieren met een doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet heb je een opname limiet waarbij je geld kan aflossen. Over het opgenomen gedeelte betaal je vervolgens rente. Je woonwagen financieren met een doorlopend krediet wordt gezien als onverstandig. De rentes op doorlopende kredieten liggen namelijk erg hoog, waardoor je maandlasten om je woonwagen te financieren erg hoog zijn. De rentes liggen vaak rond de 7%. Daarnaast heb je de mogelijkheid om constant geld op te nemen, waardoor sommige mensen in geld nood blijven zitten omdat ze structureel blijven opnemen en aflossen. Hierdoor komt er, voor sommige mensen, geen eind aan de lening.

Bereken je maximale lening

Ad Viseur bureau

Ad Viseur persoonlijk contact

2: Woonwagen financieren met een persoonlijke lening

De tweede en, in de meeste gevallen, de beste optie om een woonwagen te financieren: een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening betaal je elke maand een vast bedrag en spreek je van te voren af binnen welke tijd je de lening aflost. Hierdoor is er op voorhand veel duidelijkheid. Daarnaast is geld lenen voor een woonwagen via een persoonlijke lening ook de goedkoopste optie (als een hypotheek niet mogelijk is). Je kan een persoonlijke lening afsluiten om je woonwagen te financieren tegen slechts 3,9% rente. Let wel op dat je voor een persoonlijke lening niet direct naar je huisbank gaat. Hier betaal je namelijk een hogere rente dan bij gespecialiseerde banken. Het is altijd slim om een onafhankelijk tussenpersoon bij meerdere banken een offerte te laten opvragen. Dit is ook nog eens gratis en volledig vrijblijvend!

Voor hoeveel kan ik geld lenen voor een woonwagen?

Je kan onze woonwagen financieren lening bereken calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel je maximaal kan lenen voor je woonwagen.

3: Woonwagen financieren door koop op afbetaling

Het is mogelijk om een woonwagen te financieren middels koop op afbetaling. Dit lijkt op het eerste oog wellicht aantrekkelijk, maar er zitten een paar flinke nadelen aan. Allereerst de kosten. Vaak liggen de rentes voor het financieren van een woonwagen middels koop op afbetaling op meer dan 5%. Het komt zelfs voor dat dit percentage tot 14% gaat. Daarnaast kleven er nog een paar nadelen aan. In sommige gevallen ben je, na volledige afbetaling, nog steeds geen eigenaar van de grond of het woonwagen. Daarnaast heb je vaak ook geen inspraak over de financieringsperiode, wat je bij een persoonlijke lening wel hebt. Je kan dus niet kiezen in hoeveel jaren je het bedrag terug wil betalen (en dus hoeveel rente je betaalt)

Wil je toch voor deze financieringsvorm kiezen? Maak dan goede afspraken met de aanbieder over wie aan het eind van de betaling eigenaar is en welke mogelijkheden je hebt met betrekking tot betaalperiodes.

Ad Viseur Oversluiten.nl keukentafel

besparen op hypotheek

4: Woonwagen financieren met een hypotheek

Een woonwagen financieren met een hypotheek is de goedkoopste maar tevens de lastigste manier om een woonwagen te financieren. Het is ook zeker niet onmogelijk. Er zijn een paar regels met betrekking tot je woonwagen financieren met een hypotheek.

 1. De woning moet een fundering van beton hebben. Als de woning een andere fundering heeft dan is een hypotheek voor een woonwagen NIET mogelijk.
 2. De grond waarop de woonwagen staat moet worden meegefinancierd met de hypotheek. Wil je alleen het chalet kopen zonder de bijbehorende grond? Dan is een hypotheek voor een woonwagen NIET mogelijk.
 3. Is de beoogde woonwagen jullie tweede woning? Dan is het vooral afhankelijk van het wel of niet hebben van overwaarde op je eerste woning. Een hypotheek voor een tweede woning is namelijk lastig zonder overwaarde. Maar, als je een overwaarde hebt kan je je huidige hypotheek eenvoudig verhogen, waardoor je het woonwagen kan financieren. Je kan bij het verhogen van je huidige hypotheek zelfs direct je hypotheek oversluiten naar een lagere rente, zodat je lagere maandlasten hebt.

Denk je erover om je woonwagen te financieren met een hypotheek? Houd dan wel rekening met de advieskosten en notaris kosten. Al kan je deze, bij genoeg overwaarde, meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Hierdoor kan het financieren met een hypotheek wellicht de goedkoopste optie zijn voor je woonwagen financiering. Bij Oversluiten.nl kan je een aanvraag doen waarbij een financieel adviseur, gratis en vrijblijvend, kijkt of een hypotheek of lening de beste keuze is voor jouw woonwagen financiering.

Tips woonwagen financiering

 • Een persoonlijke lening is vaak de beste optie, zeker wanneer een hypotheek geen optie is. Toch is het verstandig om een financieel adviseur naar jouw persoonlijke situatie te laten kijken. Oversluiten.nl is gespecialiseerd in zowel hypotheken als leningen voor chalets en woonwagens, waardoor we vaak via een andere invalshoek kunnen kijken wat er mogelijk is.
 • Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar onafhankelijk advies! Een tussenpersoon kan gratis en vrijblijvend bij meerdere banken een offerte opvragen waardoor je altijd de goedkoopste rente hebt. Onthoud dat je verder moet kijken dan je huisbank. Hier betaal je namelijk in 99% van de gevallen teveel rente.
 • Bepaal voor welke looptijd je de woonwagen financiering wil laten lopen. Onthoud hierbij dat hoe langer de looptijd hoe lager de maandlasten, maar, hoe hoger de totale kosten.

Ad Viseur Oversluiten.nl met portemonnee

Ad Viseur blije klanten

Persoonlijk & onafhankelijk advies woonwagen financiering

In ons persoonlijk advies bekijken we jouw woonwagen financiering mogelijkheden. Daarnaast nemen wij je ook mee door het volledige traject. We geven stap voor stap uitleg wat alles inhoudt en wat je beste opties zijn. Onze klanten geven ons voor dit traject een 9.2. Bovendien is onze dienst gratis en geheel vrijblijvend. Wij krijgen namelijk provisie van de kredietverstrekker, jij hoeft ons dus niks te betalen.

 

Stappenplan chalet financieren bij Oversluiten.nl

 • Check in de calculator hieronder wat je kan lenen om je chalet te financieren
 • Ontvang een gratis offerte en vrijblijvend advies
 • Bespreek, gratis en vrijblijvend, je mogelijkheden met een van onze adviseurs
 • De adviseur en jij ronden de lening/hypotheek samen af
 • Jij kan genieten van je nieuwe chalet!

€ {{ value | convertNumber }}

Vul onderstaand formulier in om een gratis leningsofferte te ontvangen