fbpx
Let op geld lenen kost geld

Hoe kun je geld lenen voor je belastingschuld?

Bereken hoeveel je kan lenen!

€ {{ value | convertNumber }}

Vul onderstaand formulier in om een gratis leningsofferte te ontvangen

Een schuld bij de Belastingdienst wil je zo snel mogelijk aflossen. Dus denk je: ik ga geld lenen om de belastingschuld te betalen. Maar is dat wel een goed idee?

Hoe kun je geld lenen voor je belastingschuld?

Heb je een schuld bij de Belastingdienst? Het is mogelijk om deze af te lossen met een lening, maar of het ook verstandig is valt nog te bezien. Je wilt liever geen schulden hebben bij de Belastingdienst. Maar de schuld financieren met een lening is veel duurder. Zo’n gekke schuldeiser is de Belastingdienst misschien toch niet.

Bij de Belastingdienst kun je eenvoudig onbedoeld een schuld opbouwen. Je hebt bijvoorbeeld een voorlopige teruggave waarin je maandelijks een te grote teruggave krijgt. Of de toeslagen zijn niet goed ingeschat waardoor je een deel moet  terugbetalen. Zo zijn er nog tientallen manieren van het opbouwen van een schuld bij de Belastingdienst. Je wilt er snel weer vanaf, maar hoe?

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

De Belastingdienst is een redelijke schuldeiser

Met de Belastingdienst kun je betalingsregelingen treffen. Ze zorgen ervoor dat ze alle verschuldigde bedragen ook echt terugkrijgen, maar je hoeft niet bang voor ze te zijn. Ze kunnen een nare schuldeiser zijn als je de afspraken niet nakomt, maar zolang je doet wat ze vragen is er niet zoveel aan de hand. Het grootste voordeel is dat de Belastingdienst geen rente in rekening brengt. Door het oversluiten van de schuld naar een bank ga je wel rente betalen.

Een schuld bij de Belastingdienst kun je niet oversluiten

Als je nu een lening hebt, kun je deze oversluiten naar een andere bank. De bank waar je naar oversluit houdt er in dat geval rekening mee dat de schuld bij de andere bank verdwijnt. Deze ga je immers aflossen met de nieuwe lening.

Een schuld bij de Belastingdienst kun je niet oversluiten. Hierdoor moet je voldoende inkomen hebben om ondanks de belastingschuld ook nog aanvullend een lening af te kunnen sluiten. Je moet dus draagkrachtig genoeg zijn voor het aflossen van de belastingschuld en voor het dragen van de maandlasten uit de lening.

lening oversluiten berekenen

Pleidooi van Ad Viseur

“Ik snap heel goed dat een schuld bij de Belastingdienst eng is. Ze zijn meedogenloos als je niet aan je betalingsverplichtingen voldoet. Maar goedkoper kun je niet zitten. Tref dus vooral een goede betalingsregeling en betaal je schuld af bij de Belastingdienst zelf.”

Staat een belastingschuld geregistreerd bij het BKR?

Een betalingsachterstand staat niet geregistreerd bij het BKR. Toch kan een bank een achterstand bij de Belastingdienst ontdekken. Als uit je bankafschriften blijkt dat je betalingen verricht aan de Belastingdienst, kunnen banken alleen al aan het rekeningnummer van de Belastingdienst zien waar de betalingen betrekking op hebben. De Belastingdienst heeft namelijk verschillende rekeningnummers voor verschillende soorten belastingen. De bank zal bij het oversluiten altijd vragen stellen over betalingen aan de Belastingdienst.

Een belastingschuld en andere schulden samenvoegen in één nieuwe lening

Heb je meerdere schulden, waaronder één bij de Belastingdienst? Dan zijn er vaak ruime mogelijkheden om de leningen samen te voegen, inclusief de belastingschuld. Door er één lening van te maken houd je overzicht en kun je besparen op de maandlasten. Je betaalt namelijk hoge rentes voor bijvoorbeeld schulden op een creditcard, door roodstand of over uitgestelde betalingen bij postorderbedrijven.

Geld lenen voor belastingschuld: welke opties heb je?

In een persoonlijk adviesgesprek kunnen we samen met jou de mogelijkheden bekijken. Maak vrijblijvend een afspraak met ons en we praten jou binnen een half uur bij over de mogelijkheden.

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek