Let op geld lenen kost geld

Bereken in 10 seconden je oversluit voordeel

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Wat is een lening oversluiten?

Je kunt van jouw huidige lening afkomen door de lening af te lossen. Dat kun je ook doen bij een bank waar je een goedkopere lening afsluit. De nieuwe (goedkopere) bank zorgt voor het aflossen van je huidige lening. Je hebt nu bijvoorbeeld een lening tegen een rente van 6,5%. Door het oversluiten van je huidige lening krijg je een nieuwe lening tegen 4,5%. De veel lagere rente is jouw besparing. Iedere maand weer.

Wat te doen met je lening: Oversluiten, aflossen of niet?

Het liefst wil je jouw lening zo snel mogelijk aflossen zodat je de maandlast kunt wegstrepen, maar het dagelijkse leven kost natuurlijk ook geld. Het oversluiten van de lening is een optie, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Wat is wel en wat is niet haalbaar?

Je betaalt iedere maand keurig je rente en aflossing. Door de aflossingen wordt de schuld steeds kleiner en kom je steeds dichter bij de finish: een afbetaalde lening. Door extra aflossingen kun je eerder van de schuld afkomen, maar spaargeld kun je maar één keer uitgeven. Wanneer kies je voor het versneld aflossen van de lening? Deze vragen komen vaak voor, daarom helpen wij u graag!

Wanneer is het interessant om je lening te herzien?

Als je een lening hebt wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af, je kunt dit proces versnellen door het herzien (oversluiten) van je lening. Daarbij kun je je maandlasten ook nog eens aanzienlijk verlagen. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid op financieel gebied.

Wanneer wordt een lening geweigerd?

Heb je nu een lening met een hoge rente? Of ben je van plan om een nieuwe lening af te sluiten? Door de huidige lage rente is het oversluiten of afsluiten van een lening vaak verstandig, maar niet altijd is het mogelijk. Er zijn verschillende redenen waarom het afsluiten of oversluiten van een lening geweigerd wordt, denk hierbij aan bijvoorbeeld een te laag inkomen, een negatieve BKR registratie enzovoort.

Lening oversluiten: Wat zijn mijn opties?

Er zijn allerlei verschillende manieren en vormen van het oversluiten van een lening. Deze pagina zal over kort ingaan op zoveel mogelijk variaties, en de bijbehorende pagina’s waar meer informatie over een onderwerp te vinden is erbij vermelden, zo staat alle informatie overzichtelijk voor jou op een rijtje.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Lening oversluiten: De goedkoopste

Het is niet meer dan normaal dat je bij het oversluiten van je lening naar de goedkoopste lening oversluit. De factor die hier het meeste duidelijkheid in geeft is de rente. Uiteindelijk is dit het prijskaartje van je lening, maar vergis je niet, ook je looptijd van je lening en de hoogte van je maandlasten wegen mee. Kort gezegd is de goedkoopste lening de lening tegen de laagst mogelijke rente en de hoogst mogelijke maandlasten die je kunt dragen zonder hierdoor in de financiële problemen te komen.

Maandlasten lening berekenen

De maandlasten van je lening is het bedrag wat jij elke maand verschuldigd bent aan je lening verstrekker(s). De maandlasten van je leningen bestaan niet alleen uit de bekende persoonlijke lening of doorlopend krediet, maar bijvoorbeeld ook roodstand bij je bank of je creditcard rekening. Je berekent je totale lening maandlasten eenvoudig door de maandlasten van iedere lening bij elkaar op te tellen. Je kunt deze leningen samenvoegen, op deze manier creëer je overzicht en dalen je maandlasten aanzienlijk.

Persoonlijke lening oversluiten

De persoonlijke lening is de bekendste en meest gebruikte lening vorm in Nederland. Zonder dat je het beseft, betaal je waarschijnlijk teveel voor je persoonlijke lening. De rentes op de persoonlijke lening zijn namelijk flink gezakt de laatste jaren. Tegenwoordig is de rente slechts 3,3%. Zeker bij specialistische banken buiten je huisbank ligt de rente een stuk lager.

Je kan je persoonlijke lening gratis oversluiten naar deze lage rente, waardoor je flink kan besparen op je maandlasten.

Wat is de werkwijze bij Oversluiten.nl?

Wij zijn specialisten in het besparen op de vaste lasten door het oversluiten van je hypotheek, lening of je verzekeringen. Wij regelen het voor je van A tot Z, maar we vinden het wel belangrijk dat je weet wat de stappen zijn. Hoe gaat het oversluiten en wat verwachten we van jou?

usps oversluiten.nl

Doorlopend krediet oversluiten

Het doorlopend krediet is een financieel product dat op zijn retour is. Vroeger was het een populaire leenvorm, tegenwoordig biedt bijna geen bank het product meer aan. Dit komt omdat het doorlopend krediet wordt gezien als een onverstandig leen product. Dit komt omdat er geen einddatum is gekoppeld aan een doorlopend krediet, waardoor het vaak langer blijft lopen dan nodig is. Bovendien is de rente op een persoonlijke lening een stuk lager dan op een doorlopend krediet. Het is dus om meerdere redenen verstandig om je doorlopend krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening. Je bespaart op je maandlasten én hebt een einddatum waarop je klaar bent met aflossen.

Doorlopend krediet oversluiten naar een hypotheek?

Je kunt een doorlopend krediet oversluiten naar een hypotheek, ook al koppelen geldverstrekkers daar voorwaarden aan. De rente in een hypotheek is namelijk lager dan de rente in een doorlopend krediet, dus is het oversluiten een interessante optie om te onderzoeken. Door het op deze manier oversluiten van je doorlopend krediet kun je veel geld besparen, maar houd wel rekening met de kosten.

Een hypotheek is de goedkoopste vorm van het lenen van geld. Hiervoor is een goede verklaring. Een hypotheek heeft namelijk de eigen woning als onderpand. Als je niet meer aan je betalingsverplichtingen voldoet, kan de bank jouw huis verkopen om hiermee de schulden (deels) te vereffenen. Een doorlopend krediet kun je oversluiten naar de hypotheek en daarmee de schuld in jouw hypotheek plaatsen, maar je moet wel voldoen aan de voorwaarden.

Doorlopend krediet opzeggen, hoe werkt dat?

In een doorlopend krediet kun je extra aflossen. Ook mag je de schuld in één keer afbetalen. Dat betekent dat je de lening ook over kunt sluiten naar een andere bank en naar een andere leenvorm. Je huidige bank brengt jou dus geen boeterente in rekening. Je kunt jouw doorlopend krediet opzeggen, overstappen naar een persoonlijke lening én de lage rente voor de gehele tijd vastleggen.

Doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening

Vandaag de dag is het verstandiger om een persoonlijke lening af te sluiten dan een doorlopend krediet. En dat is niet voor niets. Een doorlopend krediet klinkt als een gemakkelijke oplossing door af en toe wat geld bij te lenen. Maar hierin schuilt juist het gevaar. Het opnemen van geld bij een doorlopend krediet lijkt vrijblijvend, maar door het continu opnemen van extra geld zit je al gauw 10 tot 20 jaar langer aan je krediet vast. Hierdoor blijft een doorlopend krediet vaak langer lopen dan nodig is en valt je krediet een stuk duurder uit. Gelukkig kan je jouw doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening.

Looptijd, persoonlijke lening oversluiten

De persoonlijke lening oversluiten is nu zeer aantrekkelijk door de lage rente. Je kunt voor de nieuwe persoonlijke lening zelf kiezen in hoeveel jaren je de lening afbetaalt. Vaak gaan banken standaard uit van een looptijd van 10 jaar, maar dat is niet altijd verstandig bij het oversluiten van je lening.

Het oversluiten van je persoonlijke lening doe je hoofdzakelijk voor een lagere rente. In de nieuwe lening spreek je met de bank af in hoeveel jaar je de lening terugbetaalt. Als je aan de voorwaarden voldoet, vindt de bank het goed dat je de tijd neemt voor het afbetalen. Jij hebt er zelf vooral baat bij om de lening zo snel mogelijk af te betalen. Het mooie is dat je na het oversluiten er ook voor kunt kiezen om de lening versneld af te betalen, zonder stijgende maandlasten.

Is de rente van mijn persoonlijke lening aftrekbaar?

Wanneer je geld leent van een bank betaal je rente. En dit kost geld. In sommige gevallen is de rente op een lening gelukkig wel aftrekbaar. Dit betekent dat je betaalde rente mag aftrekken van je inkomen bij je jaarlijkse belastingaangifte. Hierdoor kan je profiteren van belastingvoordeel en is de lening minder duur.

De rente op een lening is helaas slechts in enkele gevallen aftrekbaar.

Lening oversluiten en bijlenen

Als je één of meerdere leningen hebt lopen en wilt besparen op je maandlasten en daarbij ook extra geld wilt vrijmaken voor bijvoorbeeld een nieuwe auto, dan kun je jouw lening oversluiten en daarbij meteen een bedrag bijlenen. Dit is echter niet altijd de voordeligste optie. Er zijn meerdere manieren waarop je dit kunt doen, mocht je hier hulp bij nodig hebben dan kan het slim zijn om hierover een onafhankelijk financieel adviseur te raadplegen. Dit is bij Oversluiten.nl gratis en vrijblijvend.

Lening oversluiten naar hypotheek

Als je één of meerdere leningen hebt lopen naast een hypotheek, dan kun je je maandlasten aanzienlijk verlagen wanneer je je leningen oversluit naar je hypotheek. De hypotheekrente ligt namelijk een stuk lager dan de rente op een lening. Let wel dat je alléén je lening kunt oversluiten (samenvoegen) naar je hypotheek als je overwaarde hebt in je huis. Voor huiseigenaren zijn het mooie tijden. De Hypotheekrentes zijn absurd laag en de huizenprijzen zijn ontploft in de afgelopen jaren. Dit is vooral goed nieuws als je naast de hypotheek ook nog een lening hebt. Ook de rentes op leningen (consumptief krediet) zijn sterk gezakt, maar ze zijn nog steeds hoog als je het vergelijkt met de hypotheekrentes, hierdoor is het meenemen van je lening in je hypotheek een interessante optie als je aan de voorwaarden voldoet.

Wij vergelijken 50+ geldverstrekkers op rentes en voorwaarden:

Lening oversluiten vergelijken

Als je hebt besloten om je lening over te gaan sluiten dan ga je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken om te kijken welke optie het beste bij jou past. Je gaat niet alléén kijken naar wat voor soort bank je wilt, maar ook welke specifieke bank binnen dit kader. Een lening oversluiten kan bij verschillende aanbieders. Elke aanbieder heeft zijn voor- en nadelen.

Lening oversluiten: De goedkoopste

Wanneer je een lening hebt lopen wil je dit altijd tegen de laagste rente, zodat je maandlasten altijd zo laag mogelijk zijn. Als de rentes op leningen dalen dan profiteer jij hier met je lopende lening niet van. Jouw lening verstrekker houdt namelijk de hogere rente aan die jullie overeen zijn gekomen. Jouw lening verstrekker laat je ook niet weten wanneer er een lagere rente verkrijgbaar is.

Via Oversluiten.nl heb je doorlopend de laagste rente op je lening. Onze klanten krijgen altijd een melding wanneer hun lening goedkoper kan en deze sluiten we gratis over. De meeste gegevens hebben we overigens al, dus het kost je geen werk. Zo ben je doorlopend verzekerd van de laagste rente, en dus de laagste maandlasten, voor je lening.

Lening oversluiten: ING of onafhankelijk adviseur?

Via jouw huisbank ING kun je jouw lening oversluiten. Met een beetje geluk krijg je een paar tiende procent lagere rente. Of je pakt het gelijk grondig aan en je kiest voor de onafhankelijke adviseur. De besparing bij het oversluiten zal groter zijn doordat de onafhankelijke adviseur kan kiezen uit meerdere banken, en niet alleen de ING. Er zijn tientallen banken waar je een lening kunt afsluiten. Vreemd genoeg vraagt de ene bank een hogere rente dan de andere. Banken bepalen hierin namelijk hun eigen beleid. Kijk dus altijd verder dan je huidige bank, want dit kan je veel geld besparen.

Lening oversluiten met een BKR codering

Het grootste deel van de BKR-registraties zijn niet van wanbetalers, maar van mensen die hun leningen netjes iedere maand aflossen. Heb jij jouw lening niet netjes iedere maand betaald? Dan kan je na verloop van tijd een negatieve codering krijgen.

Er zijn verschillende coderingen en coderingen kunnen ook hersteld zijn. Voor een grote groep mensen met een bkr-codering is het oversluiten van de lening nu of in de nabije toekomst toch mogelijk.

Lening verhogen

Je kunt je lopende lening ook willen verhogen. Als je dit doet is het vaak voordeliger om ook meteen over te sluiten naar een nieuwe lening met lagere rente. Bij oversluiting kun je meteen je lening verhogen en ook nog eens goedkoper dan bij je huisbank!

Hoe los ik slim mijn schulden af?

Als je schulden hebt, wil je hier uiteraard zo snel mogelijk van af. Er zijn een paar stappen die je kunt zetten om dit slim en overzichtelijk te doen. Je begint met het op een rijtje zetten van al je schulden, als je dat gedaan hebt hebben wij allerlei tips om jou te helpen slim met je aflossingen om te gaan.

Kan ik mijn Finqus/DSB lening oversluiten?

Meer dan 10 jaren geleden is de DSB Bank failliet verklaard, maar nog steeds zitten voormalige klanten met de DSB Bank in de maag. De leningen zijn namelijk niet opgeheven en zorgen voor veel problemen. Gelukkig voor veel gedupeerden van Finqus/DSB Bank zijn er nu ruimere mogelijkheden om los te komen van die oude leningen met een vreemde constructie. Dit lukt voornamelijk door de finqus/dbs over te sluiten.

Let op: Compensatie voor ABN-Amro leningen

Een paar jaar geleden kwam het naar voren dat Crédit Agricole oneerlijk hoge rente hanteerde op hun leningen, nu blijkt het ook dat er dichter bij huis banken zijn die het belang van de klanten niet zo nauw nemen, bijvoorbeeld de ABN-Amro.

Banken bepalen in grote mate zelf wat ze klanten in rekening brengen voor het lenen van geld. Er gelden wettelijke maximeringen, maar toch zijn hoge rentes op leningen gewoon mogelijk. ABN Amro heeft op twee manieren niet eerlijk gehandeld richting haar klanten. Ten eerste mogen klanten verwachten dat de rente van een doorlopend krediet gedurende de looptijd in de pas blijft met de marktrente. De rentes zijn echter al jaren sterk aan het dalen, waar klanten van ABN Amro niet of onvoldoende van profiteren.

Ten tweede moeten banken klanten informeren dat bijvoorbeeld de rente voor het rood staan op de betaalrekening stijgt. Bij veel rekeninghouders is de rente sterk gestegen, zonder dat ze hierover geïnformeerd zijn.

Flexibel krediet oversluiten: Hoe werkt dat?

De term flexibel geeft vaak een positieve indruk, maar in het geval van leningen, is de enige partij die hier voordeel uit haalt de bank, en niet de klant. Onder de leenvorm flexibel krediet vallen onder andere het doorlopend krediet, het roodstaan op de betaalrekening en een schuld op een creditcard. Het zijn vaak dure vormen van krediet, en het feit dat de kredieten zo flexibel zijn is een groot nadeel. Gelukkig is het mogelijk je flexibel krediet over te sluiten!

Wat te doen bij het overstappen van bank met mijn lening?

Het overstappen met jouw lening naar een andere bank hoef je niet zelf te regelen, maar jouw hulp is wel nodig. Jij kan een degelijk advies en gestroomlijnde overstap verwachten wanneer je zelf een kleine moeite doet. En dat is een verstandige stap, want de overstap geeft jou een flinke financiële besparing op de maandlasten. Het startpunt om over te stappen is inzicht in je geldzaken. Wat heb je aan leningen openstaan en wat betaal je er nu voor? Dit is namelijk belangrijke informatie aan de hand waarvan een onafhankelijk adviseur kan berekenen wat er mogelijk is en wat je kunt besparen.

Impact van de coronacrisis op leningen

Het coronavirus heeft veel financiële onrust veroorzaakt. Dit heeft ook invloed op het afsluiten van een nieuwe lening en het oversluiten van je bestaande lening. Banken zijn een stuk kritischer geworden bij het verstrekken van een lening, maar vragen wel minder rente voor dezelfde lening.

9.5
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
Deze waardering is gebaseerd op 293 beoordelingen.
Drunen
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star empty
23-05-2022
Snel, vriendelijk contact met kennis van zaken. Nemen uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden. Eerste aanbod was van hypotheekverstrekker waar we gevoelsmatig minder mee hadden. Dit was geen enkel probleem en er werd gelijk naar een alternatief gezocht! Inmiddels alles rond en geregeld!
Anoniem
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
23-05-2022
Goed en duidelijk advies, altijd goed bereikbaar via en mail en telefoon! Zeer tevreden.
Luit
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
23-05-2022
Erik heeft ons erg goed begeleid en gesteund bij het oversluiten van de hypotheek. Hij reageert snel op vragen en geeft prima informatie.
LS
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
23-05-2022
Altijd bereid om te helpen of terug te bellen. Geduldig en duidelijk
Arie
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
 • star full
23-05-2022
Eric hield mij constant op de hoogte over de gang van zaken. Op vragen van mij kreeg ik snel en netjes antwoord.