fbpx
Let op geld lenen kost geld

Dit moet je doen bij overstappen van bank met je lening

Bereken je oversluitvoordeel binnen 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Wanneer je zelf een kleine moeite doet, krijg jij een makkelijke overstap van bank met je lening. Ontdek in dit artikel wat je moet doen en waar je op moet letten om over te stappen.

Dit moet je doen bij overstappen van bank met je lening

Het overstappen met jouw lening naar een andere bank hoef je niet zelf te regelen, maar jouw hulp is wel nodig. Jij kan een degelijk advies en gestroomlijnde overstap verwachten wanneer je zelf een kleine moeite doet. En dat is een verstandige stap, want de overstap geeft jou een flinke financiële besparing op de maandlasten.

Door de lage rentes is het oversluiten van je lening de moeite waard. Je krijgt namelijk meer te besteden na het oversluiten van je lening. Maar er zijn meer redenen om met je lening over te stappen naar een andere bank. Je bent bijvoorbeeld niet tevreden over de service van je huidige bank. Bij het overstappen van bank kun je meteen voor een betere service gaan, terwijl je een besparing op je maandlasten krijgt.

Ik wil ontdekken wat ik kan besparen

lening oversluiten berekenen

Opmerking van Ad Viseur 

“Mensen helpen aan lagere maandlasten is onze missie. In de dagelijkse praktijk merken we ook vaak dat veel overstappers een wrok voelen tegen de bank waar ze vandaan komen. Ze zijn er namelijk achter gekomen dat ze vaak al jarenlang veel te veel hebben betaald voor hun lening. De bank waar je zit, wijst je er namelijk niet op dat je goedkoper kunt lenen. En terecht dat overstappers daar ontevreden over zijn!”

Wat heb je nodig bij het overstappen van bank met je lening?

Het startpunt om over te stappen is inzicht in je geldzaken. Wat heb je aan leningen openstaan en wat betaal je er nu voor? Dit is namelijk belangrijke informatie aan de hand waarvan een onafhankelijk adviseur kan berekenen wat er mogelijk is en wat je kunt besparen. Hier blijkt ook uit of er meerdere leningen zijn. Het gunstigst is namelijk om alle leningen samen te voegen. Door het samenvoegen zorg je ook nog voor meer overzicht.

Neem contact op met een onafhankelijke adviseur voor een persoonlijk advies

Nu je inzicht hebt in jouw geldzaken is het tijd voor de volgende stap. Als onafhankelijk adviseur kunnen we een vergelijking voor je maken. Wij zoeken naar een bank die de lening wil oversluiten tegen betere voorwaarden en een veel lagere rente. Wij kunnen goed inschatten of het oversluiten van de lening ook echt gaat lukken en jij kunt beginnen met een hoge besparing.

Alle documenten verzamelen

Bij het oversluiten vraagt de nieuwe bank om stukken waaruit blijkt dat je draagkrachtig genoeg bent om de maandlasten te betalen. Ook is de bank geïnteresseerd in documenten over je huidige lening(en). Het verschilt per geval welke documenten je nodig hebt voor het oversluiten van je lening. De volgende documenten heb je in ieder geval nodig voor het oversluiten:

  • Kopie van je legitimatiebewijs (inclusief het BSN)
  • Overzicht van je huidige leningen met gegevens over die leningen
  • Bankafschriften van de afgelopen maanden
  • Recente loonstrook
  • Overzicht van je hypotheeklasten of maandelijkse huur
  • Laatste maandoverzicht van je huidige leningen

Je hebt mogelijk meer documenten nodig, maar kan een onafhankelijk adviseur jou meer over vertellen.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Moet je ook overstappen van bank met je lening als je nu al goed zit?

Nee, je stapt alleen over als je er beter van wordt. Maar laat wel uitzoeken of je ook daadwerkelijk goed zit. Onbewust betaal je mogelijk veel te veel voor je huidige lening. Daar kom je pas achter als je vergelijkingsmateriaal hebt. Wij kunnen vrijblijvend voor je uitzoeken of het beter kan en hoeveel je kunt besparen.

Wil je weten wat je te wachten staat bij het overstappen met je lening? Wij hebben een stappenplan gemaakt waaruit je op kunt maken wat het overstappen inhoudt en wat je kunt verwachten.

Ja, ik wil het gratis stappenplan

 

Stappenplan-lening-oversluiten-Ad-Viseur