fbpx
Let op geld lenen kost geld

Doorlopend krediet oversluiten persoonlijke lening

Waarom doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening?

Vandaag de dag is het verstandiger om een persoonlijke lening af te sluiten dan een doorlopend krediet. En dat is niet voor niets. Een doorlopend krediet klinkt als een gemakkelijke oplossing door af en toe wat geld bij te lenen. Maar hierin schuilt juist het gevaar. Het opnemen van geld bij een doorlopend krediet lijkt vrijblijvend, maar door het continu opnemen van extra geld zit je al gauw 10 tot 20 jaar langer aan je krediet vast. Hierdoor blijft een doorlopend krediet vaak langer lopen dan nodig is en valt je krediet een stuk duurder uit. Gelukkig kan je jouw doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening, en dat is een slimme zet.

De keuze voor een persoonlijke lening is dus verstandig, omdat het een veiligere kredietvorm is. Je hebt een afgesproken einddatum van je lening. Daarmee is een persoonlijke lening in bijna alle gevallen een stuk goedkoper dan een doorlopend krediet. Bovendien is de rente voor een persoonlijke lening vaak lager dan voor een doorlopend krediet.

En wist je dat een bank bij een doorlopend krediet voor jou op latere leeftijd de maximale maandlast mag verhogen naar 2% óf meer van het limiet? Tegelijkertijd kun je dan geen extra geld meer opnemen van je doorlopend krediet. Op deze manier dwingen de banken je om je doorlopend krediet in te lossen. Sluit dus snel je doorlopend krediet over naar een persoonlijke lening.

Bereken mijn oversluit voordeel

Ad Viseur persoonlijk contact

Ook het rood kunnen staan en een creditcard vallen onder een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening waarin je met de bank afspreekt tot welk bedrag je kunt lenen. Als je op de betaalrekening tot €1.000 rood kunt staan, is dit eigenlijk een doorlopend krediet. Een creditcard werkt op dezelfde manier. Ook een betalingsregeling met bijvoorbeeld een postorderbedrijf is een doorlopend krediet. Ook dit doorlopend krediet kan je oversluiten naar een persoonlijke lening. Hieronder leggen we uit waarom je jouw doorlopend krediet beter in kunt ruilen.

De rente kan sterk stijgen door de coronacrisis, sluit daarom je doorlopend krediet snel over

De rentes voor leningen zijn laag als je het vergelijkt met eerdere jaren. Zodra de rentes sterk stijgen ben je de klos met een doorlopend krediet. Door een stijgende rente los je maandelijks nog minder af op de schuld, omdat je een groter bedrag kwijt bent aan rente. Door nu over te stappen naar een persoonlijke lening kun je profiteren van de nog steeds lage rente. En een stijging van de rentestand raakt jou vervolgens niet meer.

Grootste deel van je maandlast gaat op aan rente

In een doorlopend krediet gaat het aflossen van de schuld erg traag. Een groot deel van het betaalde bedrag gaat op aan rente, maar veel mensen komen ook in de verleiding om vaak opnames te blijven doen. Je komt dus moeilijk weer van de schuld af. Je bent vooral rente aan het betalen, en de schuld afbetalen kan wel tientallen jaren in beslag nemen. Banken vinden dit fantastisch, maar voor jou is het een langlopend probleem. Hierdoor doe je er verstandig aan je doorlopend krediet snel over te sluiten naar een persoonlijke lening. Wanneer je je doorlopend krediet oversluit naar een persoonlijke lening ga je namelijk écht aflossen.

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek

Hoe je meerdere doorlopende kredieten oversluit naar één persoonlijke lening

Bundel al je leningen en maak er één persoonlijke lening van. Dus los je roodstand in en zorg dat de schuld op de creditcard naar nul gaat. Om te voorkomen dat je op korte termijn toch weer krap zit, kun je in de nieuwe persoonlijke lening een extra bedrag opnemen dat je op de spaarrekening zet als buffer. De besparing door het overstappen kun je gebruiken om je spaarkapitaal te vergroten. Krijg je op termijn toch weer financiële tegenvallers? Geen probleem, daarvoor kun je het spaartegoed aanspreken.

Jouw doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening?

Oversluiten zorgt vaak voor lagere maandlasten, is gratis en is ook nog eens zeer eenvoudig. In een paar stappen ga je naar een lagere maandlast met ook nog eens betere voorwaarden. En je hebt geen last van de stijgende rente. Met een persoonlijk bespaaroverzicht kom je er eenvoudig achter wat je kan besparen.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Welke stappen je doorloopt hebben we gezet in een stappenplan. Lees nog meer voordelen in het stappenplan voor het oversluiten van je lening of krediet.

Stappenplan lening oversluiten

Bereken direct je doorlopend krediet oversluiten voordeel!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Oversluiten.nl scoort een 9,2 uit 900+ onafhankelijke reviews! bekijk wat onze klanten zeggen:

ervaring lening oversluiten meneer van Piere

Meneer van Pierre bespaarde ruim €2200,- op zijn lopende lening, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl.

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring lening oversluiten meneer Radjie

Meneer Radjie bespaart €135,- per maand op zijn lening. Lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring lening oversluiten meneer Nijmeijer

Meneer Nijmijer bespaarde €7.000,- op zijn lopende lening, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl

Klik hier om alle reviews te bekijken