fbpx
Let op geld lenen kost geld

Doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening?

Bereken je oversluitvoordeel binnen 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Kun je doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening?

Ja, je kunt je doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening. Door de stijgende rentes is dit in veel gevallen veel voordeliger. Verder krijg je hier ook meer zekerheid voor terug omdat je precies week wat de lening kost.

 

Doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is om meerdere redenen momenteel een betere keuze dan een doorlopend krediet. Zéker nu de rente aan het stijgen is, want in een doorlopend krediet wordt gerekend met een variabele rente. Door de stijgende rente gaat een doorlopend krediet dus duurder worden. Slechts één van de goede reden om je doorlopend krediet om te zetten in een persoonlijke lening. We noemen het omzetten van een krediet ook wel lening oversluiten.

Het grootste minpunt is dat een doorlopend krediet eigenlijk een bodemloze put is. Lees in dit blog waarom een doorlopend krediet een bodemloze put is. Én hoe je praktisch een doorlopend krediet kunt omzetten naar een persoonlijke lening.

Ik wil ontdekken wat ik kan besparen

Je doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening?

Een lening biedt uitkomst als je het geld voor een noodzakelijke uitgave even niet hebt liggen. Na het afsluiten wil je zo snel mogelijk weer van de lening af. Heb je nog een doorlopend krediet of een schuld op een creditcard of sta je iedere maand weer rood? Los het probleem in één keer op door je doorlopend krediet of kredieten om te zetten naar een persoonlijke lening. Hierin bundel je alle schulden en hou je ook nog eens besteedbaar geld overhoudt. Bovendien ga je flink besparen op je maandlasten door de historisch lage rente op de persoonlijke lening.

>> Ontdek hier meteen het stappenplan voor het oversluiten van je doorlopend krediet naar een persoonlijke lening

Ook het rood kunnen staan en een creditcard vallen onder een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening waarin je met de bank afspreekt tot welk bedrag je kunt lenen. Als je op de betaalrekening tot €1.000 rood kunt staan, is dit eigenlijk een doorlopend krediet. Een creditcard werkt op dezelfde manier. Ook een betalingsregeling met bijvoorbeeld een postorderbedrijf is een doorlopend krediet. Hieronder leggen we uit waarom je jouw doorlopend krediet beter kan omzetten naar een persoonlijke lening.

In een doorlopend krediet leg je geen einddatum vast

Je kunt de schuld in een doorlopend krediet steeds weer verhogen tot het maximale bedrag wat mogelijk is. Dat klinkt handig, maar het is dodelijk voor jouw geldzaken. Er is maar één partij blij met deze vorm van lening, namelijk de bank waar dat krediet loopt.

Door je doorlopend krediet om te zetten naar een persoonlijke lening heb je een stok achter de deur om ook daadwerkelijk de schuld af te lossen. Eigenlijk heeft een doorlopend krediet een bewegende finishlijn. Zodra het eind in zicht komt, schuift deze weer verder door. Bij een persoonlijke lening staat de maximale einddatum vast. Hierdoor zijn je totale kosten voor je lening vele malen lager.

Bovendien ligt de rente op een persoonlijke lening een stuk lager dan op een doorlopend krediet, waardoor je óók nog eens lagere maandlasten hebt. Wacht dus niet langer met het omzetten van je doorlopend krediet naar een persoonlijke lening. De lagere maandlasten en de lagere totale kosten door de einddatum maakt het omzetten een typische win win situatie.

Hieronder leggen we nog meer redenen uit waarom je je doorlopend krediet beter kan omzetten naar een persoonlijke lening.

>> Ontdek hoeveel je kan besparen met een gratis en vrijblijvend bespaaroverzicht

De rente op je doorlopend krediet kan sterk stijgen door de coronacrisis

De rentes voor leningen zijn laag als je het vergelijkt met eerdere jaren. Maar, zodra de rentes sterk stijgen ben je de klos met een doorlopend krediet. Door een stijgende rente los je maandelijks nog minder af op de schuld, omdat je een groter bedrag kwijt bent aan rente. Dit is nog een reden om je doorlopend krediet om te zetten naar een persoonlijke lening. Door nu over te stappen naar een persoonlijke lening kun je namelijk profiteren van de nog steeds historisch lage rente. En een stijging van de rentestand raakt jou vervolgens niet meer, want de rente op een persoonlijke lening staat vast bij afsluiten (of omzetten).

 

Banner stappenplan lening oversluiten

Stop met het vetmesten van de banken door je doorlopend krediet

Banken kunnen goed verdienen aan doorlopende kredieten. Als de rente stijgt, gaan ze zelfs nog meer verdienen. Vooral met een schuld op een creditcard of door het rood staan op de betaalrekening maak je banken blij. Op een eenvoudige manier kunnen ze jaarlijks 14% binnen harken. Werk daar niet meer aan mee en kies voor je eigen portemonnee. Dit doe je gratis én eenvoudig door je krediet om te zetten naar een persoonlijke lening.

Hoe je meerdere leningen bundelt in één persoonlijke lening

Bundel al je leningen en maak er één persoonlijke lening van. Dus los je roodstand in en zorg dat de schuld op de creditcard naar nul gaat. Om te voorkomen dat je op korte termijn toch weer krap zit, kun je in de nieuwe persoonlijke lening een extra bedrag opnemen dat je op de spaarrekening zet als buffer. De besparing door het overstappen kun je gebruiken om je spaarkapitaal te vergroten. Krijg je op termijn toch weer financiële tegenvallers? Geen probleem, daarvoor kun je het spaartegoed aanspreken.

 

Grootste deel van je maandlast gaat op aan rente

In een doorlopend krediet gaat het aflossen van de schuld erg traag. Een groot deel van het betaalde bedrag gaat op aan rente, maar veel mensen komen ook in de verleiding om vaak opnames te blijven doen. Je komt dus moeilijk weer van de schuld af. Je bent vooral rente aan het betalen, en de schuld afbetalen kan wel tientallen jaren in beslag nemen. Banken vinden dit fantastisch, maar voor jou is het een langlopend probleem. Dit probleem los je op met het omzetten naar een persoonlijke lening.

Jouw doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening

Overstappen zorgt vaak voor lagere maandlasten en is ook nog eens zeer eenvoudig. In een paar stappen ga je naar een lagere maandlast met ook nog eens betere voorwaarden. En je hebt geen last van de stijgende rente. Welke stappen je doorloopt hebben we gezet in een stappenplan. Lees nog meer voordelen in het stappenplan voor het oversluiten van je lening of krediet.

Direct weten wat je kan besparen bij het omzetten van je doorlopend krediet naar een persoonlijke lening? Met een gratis en vrijblijvend bespaaroverzicht kom je er achter zonder er werk voor te hoeven doen. 

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht