fbpx
Let op geld lenen kost geld

Doorlopend krediet opzeggen, hoe werkt dat?

Bereken je oversluitvoordeel binnen 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Een doorlopend krediet kent een aantal ingrijpende nadelen. Lees hier hoe je jouw doorlopend krediet kunt opzeggen en oversluiten naar een goedkopere lening.

Doorlopend krediet opzeggen, hoe werkt dat?

Heb je een doorlopend krediet, maar ben je er niet meer tevreden mee? Dat is compleet begrijpelijk. Een doorlopend krediet heeft namelijk een aantal ingrijpende nadelen. Hoe kun je jouw doorlopend krediet opzeggen en inruilen voor een goedkopere lening?

Tot een aantal jaren geleden was het doorlopend krediet de meest populaire leenvorm. Tegenwoordig worden doorlopend kredieten juist gemeden. De leenvorm zet namelijk aan tot het in stand houden van schulden, en dat kan niet het uitgangspunt van lenen zijn. Je kunt vaak niet om het lenen van geld heen, maar doel nummer één is om zo snel mogelijk weer afscheid te nemen van je lening. Hoe doe je dat nu slim?

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Wat is er mis met een doorlopend krediet?

Het doorlopend krediet werd in het verleden geprezen voor de flexibiliteit, maar dat heeft de doorlopend krediet nu juist de das omgedaan. In een doorlopend krediet kon je in het verleden al afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Dit zorgde ervoor dat mensen eenvoudig problematische schulden konden opbouwen.

Een bijkomend nadeel is dat de rente voor een doorlopend krediet variabel is. Door de lage rente van dit moment is het afspreken van een vaste rente verstandiger. De rentes kunnen namelijk stijgen. Je kunt gelukkig een doorlopend krediet zonder moeite oversluiten naar een persoonlijke lening.

Kun je jouw doorlopend krediet zomaar opzeggen?

In een doorlopend krediet kun je extra aflossen. Ook mag je de schuld in één keer afbetalen. Dat betekent dat je de lening ook over kunt sluiten naar een andere bank en naar een andere leenvorm. Je huidige bank brengt jou dus geen boeterente in rekening. Je kunt jouw doorlopend krediet opzeggen, overstappen naar een persoonlijke lening én de lage rente voor de gehele tijd vastleggen.

Hoe werkt het opzeggen en oversluiten van je doorlopend krediet?

Het is een kwestie van de bank zoeken die jou het beste voorstel doet. De nieuwe bank zorgt zelf voor het aflossen van je doorlopend krediet. De nieuwe bank zal nog wel gegevens over jou opvragen om de betaalbaarheid van de maandlasten in te schatten. Ook daarvoor kun je gratis hulp krijgen van een erkend financieel adviseur.

lening oversluiten berekenen

Tip van Ad Viseur

“Heb je een doorlopend krediet en ben je er tevreden mee? Verdiep je toch eens in het oversluiten van je doorlopend krediet naar een andere bank. Er is namelijk een grote kans dat je geld laat liggen. Er zijn tientallen banken waar je tussen kunt kiezen. Er is waarschijnlijk wel een andere bank die jou een veel lagere rente in rekening brengt.”

Meer informatie over een doorlopend krediet opzeggen? 

Wil je meer informatie over het oversluiten van jouw doorlopend krediet? Lees in de gratis lening oversluiten gids hoe het opzeggen en oversluiten werkt. Je krijgt in deze gids antwoorden op vragen die je nu waarschijnlijk nog hebt.

Ja, ik wil de gratis gids