fbpx
Let op geld lenen kost geld

Impact coronacrisis op leningen

Bereken je oversluitvoordeel binnen 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Ondernemers en mensen in loondienst hebben last van de economische gevolgen van corona. Toch zijn er ook voordelen voor je financiën. Lees hier over dé impact van de coronacrisis op je leningen.

Impact van de coronacrisis op leningen volgens een financieel adviseur

Het coronavirus heeft veel financiële onrust veroorzaakt. Dit heeft ook invloed op het afsluiten van een nieuwe lening en op het oversluiten van je bestaande lening(en). Banken zijn kritischer geworden bij het verstrekken van een lening, maar vragen wel minder rente voor dezelfde lening.

Veel ondernemers hebben last van de economische gevolgen van corona en van de maatregelen die zijn getroffen. Met inkomsten uit loondienst blijf je misschien ook niet buiten schot. Bij ontslag bestaat er vaak recht op een WW-uitkering, maar ook dan heb je last van een terugval in inkomen.

Wat merken wij in ons dagelijks werk van de coronacrisis en wat zijn de gevolgen voor het verstrekken van leningen? Lees het antwoord in dit artikel.

Je lening oversluiten is aantrekkelijk geworden

Vóór de uitbraak van het coronavirus was de rente zo laag dat het eigenlijk niet goedkoper kon. Toch zijn de rentes verder gezakt. Banken hebben voldoende geld dat ze graag goedkoop uitlenen. Het lenen van geld wordt steeds goedkoper. Daar kun je ook van profiteren als je al een lening hebt.

Ik wil ontdekken wat ik kan besparen

lening oversluiten berekenen

Tip van Ad Viseur

“Door het oversluiten profiteer je van de (bizar) lage rente. Blijf dat ook doen zodra de rentes weer zakken. Het lijkt nu misschien ondenkbaar, maar de rentes gaan een keer weer stijgen. Dus grijp die kans en kies voor een lagere rente. Zie het als een APK. Wij halen jouw lening(en) door de keuring en we zien of het beter en goedkoper kan.”

Met een vast contract bij je werkgever zit je goed

Ook met een vast contract kun je jouw baan verliezen, maar daar denken banken best wel luchtig over. Zelfs in tijden van de coronacrisis. Met een vast contract kun je dus zonder extra hindernissen overstappen naar een goedkopere bank.

Met een tijdelijk contract zijn er wel mogelijkheden, maar verschillende banken vragen om wat extra documenten. De impact van de coronacrisis is het grootst voor werknemers met een flexibel contract. Als jouw werkgever aangeeft dat er de intentie is dat jij op termijn een vast contract krijgt, worden je inkomsten door sommige banken toch volledig meegeteld. Hiervoor vraagt de bank een standaard werkgeversverklaring op.

Een andere bank vraagt een UWV verzekeringsbericht. Hieruit valt af te lezen hoe jouw arbeidsverleden is. Hieruit kunnen banken conclusies trekken over jouw kansen op de arbeidsmarkt. Met steeds tijdelijke baantjes sta je zwakker dan wanneer je bijvoorbeeld langere tijd een vast contract heb gehad.

Tip van Ad Viseur

“Werkgevers weten dat een intentieverklaring voor hun niet bindend is maar voor hun personeel wel heel waardevol, daarom wordt die intentie in de praktijk bijna altijd automatisch op ja gezet.”

Een contract met een uitzendbureau bepaalt in welke fase je zit

Uitzendbureaus werken met een fasesysteem voor arbeidscontracten. Banken maken hier onderscheid in bij het verstrekken van leningen. Met een contract in fase A (ook wel fase 1 of 2 genoemd) kun je geen lening of slechts een lening voor een laag bedrag afsluiten. Een fase 4 contract wordt juist praktisch gelijkgesteld met een vast contract.

Wat is de impact van de coronacrsis op ondernemers met een lening?

Ook nu is het nog steeds mogelijk om een lening af te sluiten of om een bestaande lening over te sluiten. Banken letten wel beter op de cijfertjes. Ze gaan extra letten op je jaarcijfers en ze stellen ook vragen over de impact van de coronacrisis op jouw bedrijf.

Je moet voor minimaal drie maanden een spaarbuffer hebben en de waarde van de bezittingen van jouw bedrijf moeten de schulden overtreffen. Voldoe je aan de eisen? Dan is het afsluiten van een lening of het oversluiten van je lening mogelijk!

Hoe ziet de toekomst eruit?

De impact van de coronacrisis in de toekomst hangt af van het verslechteren van de economie. Wanneer dat gebeurt, zal de werkloosheid verder oplopen.

Heb je plannen met je lening? Wacht niet tot het economisch verslechtert. In onze lening oversluiten gids lees je alles wat je moet weten over het oversluiten van je lening.

Ja, ik wil de gratis gids