fbpx
Let op geld lenen kost geld

Lening oversluiten: ING of onafhankelijk adviseur?

Bereken je oversluitvoordeel in 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Het verschil bij lening oversluiten tussen ING en een onafhankelijk adviseur is groot. Ontdek zelf in dit artikel wat een onafhankelijk adviseur voor jouw lening kan doen.

Lening oversluiten: ING of onafhankelijk adviseur?

Via jouw huisbank ING kun je jouw lening oversluiten. Met een beetje geluk krijg je een paar tiende procent lagere rente. Of je pakt het gelijk grondig aan en je kiest voor de onafhankelijke adviseur. De besparing bij het oversluiten zal groter zijn doordat de onafhankelijke adviseur kan kiezen uit meerdere banken, en niet alleen de ING. Je ontdekt in dit artikel wat een onafhankelijk adviseur voor jou kan doen.

Er zijn tientallen banken waar je een lening kunt afsluiten. Vreemd genoeg vraagt de ene bank een hogere rente dan de andere. Banken bepalen hierin namelijk hun eigen beleid. Kijk dus verder dan de ING waar je ook je betaalrekening hebt.

ING rekent niet met lage rente bij lening oversluiten

De laagste rentes op leningen worden niet aangeboden door banken als ING, Rabobank en ABN Amro. Dat is ook niet nodig, zij hebben namelijk trouwe klanten die blijkbaar bereid zijn om meer te betalen om bij één van de bekende banken te zitten. Wat veel mensen niet weten is dat kleinere banken vaak bij de grote banken horen. Zo is de Freo bank onderdeel van de Rabobank en Defam van de ABN Amro.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

lening oversluiten berekenen

Opmerking Ad Viseur

“De banken ING, Rabobank en ABN Amro spelen het slim. Ze hebben veel Nederlanders al als klant en bieden hen graag ‘dure’ leningen aan. De Nederlanders die goed op hun centen letten bedienen ze ook, maar dan via de kleinere banken waar ze ook eigenaar van zijn.”

ING

Door de onafhankelijkheid kijkt de adviseur verder dan één bank. Er zijn tientallen geldverstrekkers en één daarvan past het beste bij jou. Je moet namelijk niet alleen op zoek naar de laagste rente. De voorwaarden moeten ook goed zijn en de looptijd moet goed passen bij jou en bij jouw maandelijks budget. Je wilt zo snel mogelijk weer van de lening af, maar de maandlasten moeten goed betaalbaar zijn.

Een onafhankelijke adviseur zoekt de lening die bij jou past. En helpt jou bij het vergelijken van banken om je lening over te sluiten. De adviseur van de ING-bank zoekt ook naar de beste lening, maar wel binnen hun eigen beperkte assortiment.

Een onafhankelijk adviseur houdt jouw lening constant in de gaten

Het kiezen van de lening met de laagste rente en de beste voorwaarden is een momentopname. Als de rentes de komende maanden verder zakken krijg je graag een seintje van je adviseur dat je goedkoper kunt door het oversluiten van de lening. Daar zal de ING jou waarschijnlijk niet over bellen. Zij laten het graag zoals het nu is. Een goed onafhankelijk adviseur laat jou gedurende de looptijd áltijd weten wanneer je weer kunt besparen op je lening.

Via een onafhankelijk adviseur is er meer mogelijk

De ING en andere banken zijn kritisch bij het afsluiten van een lening. Als onafhankelijk adviseur weten wij bij welke bank je een lening kunt afsluiten en welke banken jou mogelijk afwijzen. Zo zijn er banken die kritisch zijn in het verstrekken van een lening bij mensen met een tijdelijk dienstverband en een andere bank is daar juist ruimhartig in. Bij ons heb je dus een grotere kans dat het oversluiten van je lening ook echt lukt.

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen op jouw lening? In een adviesgesprek zoeken wij het graag samen met jou uit.

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek

lening oversluiten ING