Let op geld lenen kost geld

Je kunt jouw bestaande lening(en) oversluiten naar je bestaande hypotheek. Waarom zou je dat doen? Simpelweg omdat je lening dan overgaat in de hypothecaire lening, en je dan ook voor je lening profiteert van de lagere rente van de hypotheek. Je bespaart zo geld, zowel op de korte als op de lange termijn. Weet jij al hoe je jouw lening kunt oversluiten naar je hypotheek? Ontdek de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie in een gratis en persoonlijk adviesgesprek.

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek

 

besparen op lening

 

Ad Viseur blije klanten

Waarom een lage rente voor je hypotheek?

De rente van de hypotheek is lager dan de rente van de lening. Dit komt doordat je huis als onderpand dient voor je hypotheek. Voor de bank is het verstrekken van een hypothecaire lening minder risicovol, omdat je huis als onderpand dient voor je hypotheek. Wanneer je de hypotheeklasten niet meer kunt betalen, kan de bank jouw woning gedwongen verkopen. De opbrengsten van jouw woning worden dan toegekend aan de bank.

Waarom een hoge rente voor je lening?

Met een lening loopt de bank een groter risico. Want wanneer je jouw maandelijkse leninglasten na verloop van tijd niet meer kunt afdragen, kan de bank alleen nog overgaan op loonbeslag. Het hoge rentepercentage van jouw lening is dus in feite het bedrag dat de bank jou laat betalen voor het verhoogde risico dat de bank loopt door jou een lening aan te bieden. 

Lening oversluiten naar hypotheek: een rekenvoorbeeld

Je hebt 10 jaar geleden een woning gekocht met een hypotheek van €230.000 tegen een rente van 1,9%. De kans is groot dat je woning door de jaren heen meer waard is geworden. In dit rekenvoorbeeld gaan we ervan uit dat de waarde van je woning is gestegen naar €250.000. 

Sinds het afsluiten van je hypotheek ben je gaan aflossen op de hypothecaire lening. Na 10 jaar heb je nog een hypotheek met een hoogte van €200.000. Je hebt hierdoor een overwaarde op je huis opgebouwd van €50.000. 

Stel je hebt op dit moment een openstaande lening van €30.000 tegen een rente van 5%. De €30.000 van je openstaande lening past in de overwaarde van €50.000 van je woning. Het is dus interessant om te laten onderzoeken of je jouw lening kunt oversluiten in je hypotheek.

Het openstaande bedrag van je lening wordt opgenomen in de hypothecaire lening, waardoor je hypotheek nu een hoogte heeft van €230.000 met een lage rente. Er is zelfs een mogelijkheid dat je voor je nieuwe hypotheek 0,4% minder rente gaat betalen. Zo bespaar je op jouw bestaande lening én op je huidige hypotheek. 

Uiteraard zijn er meer factoren die een rol spelen wanneer jij jouw lening wilt oversluiten naar je hypotheek. Het is dus verstandig om naar jouw persoonlijke situatie te laten kijken door een onafhankelijk financieel adviseur met expertise in leningen én hypotheken. 

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Rekenvoorbeeld lening oversluiten in hypotheek

 

rekenvoorbeeld lening oversluiten naar hypotheekAd Viseur persoonlijk contact

 

Oversluiten.nl scoort een 9,2 uit 900+ onafhankelijke reviews! bekijk wat onze klanten zeggen:

ervaring lening oversluiten meneer van Piere

Meneer van Pierre bespaarde ruim €2200,- op zijn lopende lening, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl.

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring lening oversluiten meneer Radjie

Meneer Radjie bespaart €135,- per maand op zijn lening. Lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring lening oversluiten meneer Nijmeijer

Meneer Nijmijer bespaarde €7.000,- op zijn lopende lening, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl

Klik hier om alle reviews te bekijken