fbpx
Let op geld lenen kost geld

Kun je een lening meenemen in een hypotheek?

Bereken je oversluitvoordeel binnen 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Kun je doorlopend krediet (lening) meenemen in je hypotheek?

Dit kan, op de voorwaarde dat je overwaarde hebt in je huis. Let wel op, de rente over dit nieuwe deel van je hypotheek is niet fiscaal aftrekbaar. Wij leggen je graag uit hoe dit werkt.

Kun je een lening meenemen in een hypotheek?

Voor huiseigenaren zijn het mooie tijden. De Hypotheekrentes zijn absurd laag en de huizenprijzen zijn ontploft in de afgelopen jaren. Dit is vooral goed nieuws als je naast de hypotheek ook nog een lening hebt. Ook de rentes op leningen (consumptief krediet) zijn sterk gezakt, maar ze zijn nog steeds hoog als je het vergelijkt met de hypotheekrentes.

 

Kun je jouw lening in de hypotheek stoppen?

Voor het samenvoegen van je lening en je hypotheek is een belangrijke voorwaarde het hebben van overwaarde in je huis. Alleen met een overwaarde willen banken nadenken over het inbouwen van je lening in een hypotheek. Een tweede belangrijke vereiste is dat je de hypotheeklasten volgens de geldverstrekker kunt dragen. Voornamelijk de verhouding tussen schuld en marktwaarde bepaalt het rente aanbod in deze constructie.

De betaalde hypotheekrente is na het oversluiten niet meer volledig aftrekbaar

De hypotheekrente die je betaalt voor de hypotheek op de eigen woning is aftrekbaar van het inkomen. De rente voor consumptief krediet niet. Dat blijft ook zo na het inbrengen van de lening in je hypotheek. Na het samenvoegen van je lening met de hypotheek heb je dus een aftrekbaar deel van de hypotheekrente en een niet aftrekbaar deel.

Ja, ik wil een gratis persoonlijk bespaaroverzicht

Pleidooi van Ad Viseur

“Door de zeer lage hypotheekrente is de hypotheekrenteaftrek niet meer zo zwaarwegend. Er zijn steeds meer huiseigenaren die bij het oversluiten van de hypotheek kiezen voor een gedeeltelijke aflossingsvrije hypotheek. Deze hypotheekvorm geeft in een nieuwe hypotheek geen recht meer op hypotheekrenteaftrek, maar het voordeel is een veel lagere maandlast.”

Kies je voor samenvoegen? Ga dan gelijk ook je hypotheek oversluiten

Als je toch al iets aan je hypotheek gaat veranderen en toch al naar de notaris moet, pak het dan gelijk grondig aan. Als je in jouw hypotheek nog vastzit aan een naar verhouding hoge hypotheekrente is dit je kans om ook gelijk de hypotheek over te sluiten voor lagere maandlasten. Het is zelfs mogelijk dat je de lening inbrengt in je hypotheek en toch op lagere maandlasten uitkomt voor je hypotheek.

 

Kijk niet alleen naar lage maandlasten

We kunnen je helpen aan de laagst mogelijke maandlasten, maar we kijken verder dan alleen de maandlasten. Het samenvoegen van je lening in je hypotheek heeft namelijk ook een nadeel. In een persoonlijke lening los je de schuld binnen een aantal jaar af. Door het samenvoegen met de hypotheek duurt het aflossen langer, of het aflossen blijft zelfs volledig achterwege. Een goed onderbouwd advies is belangrijk bij het oversluiten of het samenvoegen van schulden.

Wil je meer weten over het oversluiten van je lening en hypotheek? Vraag dan hieronder een gratis adviesgesprek aan of download ons stappenplan voor het oversluiten van je lening.

Ik wil ontdekken wat ik kan besparen

Hoeveel kan ik besparen bij het lening meenemen in de hypotheek?

Heb je nog vragen over het meenemen van je lening in de hypotheek? Onze adviseurs zitten klaar om jou te helpen! Met een gratis bespaaroverzicht kom je er, vrijblijvend, achter wat je kan besparen op zowel je lening als je hypotheek. Met een gratis adviesgesprek kan een hypotheek adviseur in een vrijblijvend gesprek al jouw opties uitleggen met betrekking tot het oversluiten en het opnemen van de lening.

Zowel het bespaaroverzicht als het adviesgesprek zijn gratis en volledig vrijblijvend. Je mag zelf bepalen wat je met de gewonnen informatie doet! 

Ja, ik wil een gratis hypotheek oversluiten gesprek