fbpx
Let op geld lenen kost geld

Wil je een lening of krediet oversluiten? Oversluiten.nl laat zien wat voor aanbieders er zijn.

Lening oversluiten vergelijken

Wanneer je jouw lening of krediet wilt oversluiten, ga je natuurlijk de aanbieders vergelijken. Belangrijk om te weten is dat er drie verschillende soorten aanbieders zijn. Laat je op deze pagina goed informeren over de drie aanbieders die je kunt vergelijken om je lening over te sluiten, voordat je uit gemak direct naar je huisbankier loopt.

Lening oversluiten vergelijken: de huisbankier

De reden dat je als consument naar je huisbankier stapt voor je lening of krediet is vaak niet een doordachte keuze. Grote kans dat je deze stap zet, omdat je huisbankier vertrouwd voelt, je niet op zoek hoeft en je langs een kantoorpand langs kunt gaan. Lekker makkelijk dus. Toch loont het de moeite om voor het lening oversluiten te vergelijken en niet direct langs je huisbank te gaan.

Precies de drie dingen waarom de grote banken vrijwel altijd duurder zijn om een een lening af te sluiten of over te sluiten dan een specialistische bank. Dit is een bewuste keuze. Mensen kloppen immers toch wel bij de huisbank aan. Ze hoeven nauwelijks te concurreren, niet op dienstverlening, advies of prijs. De consument gaat namelijk puur voor gemak.

Ze hanteren daarom een hogere rente, waardoor jij als klant te veel betaalt. Dit geldt zowel voor nieuwe leningen als leningen die je wil oversluiten. Bovendien bieden de grote banken enkel hun eigen producten en diensten aan, dus is hun advies logischerwijs nooit onafhankelijk. En je hebt geen persoonlijk contactpersoon die jou en jouw situatie door en door kent. Kijk dus bij het lening oversluiten vergelijken altijd verder dan je huisbank! 

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

besparen op lening

 

Ad Viseur blije klanten

Lening oversluiten vergelijken: execution only bank

Bij het vergelijken van aanbieders die jouw lening kunnen oversluiten, kun je ook naar een execution only bank kijken. Een execution only bank is alleen online aanwezig en heeft dus geen kantoorpand. 

Een execution only bank biedt soms 0,1% lager dan de laagste rente die je krijgt bij een specialistische bank. De reden dat dit kan, is omdat een execution only bank geen advies geeft. Je moet in dit geval dan zelf precies weten wat je nodig hebt. Om vervolgens zelf alles regelen van contact met de bank tot alle documentatie. De kans is dan altijd nog groot dat de bank jouw aanvraag afkeurt. 

Bovendien kijkt er bij een execution only bank niemand mee die zich om het totaaloverzicht bekommert. Je hebt wellicht meerdere leningen of kredieten openstaan, je hebt een hypotheek of je weet niet waar je moet beginnen in het lening oversluiten proces.

De execution only bank is interessant wanneer je gaat vergelijken tussen de lening oversluiten aanbieders. Houdt er alleen rekening mee dat je geen advies krijgt, niemand naar je persoonlijke financiële situatie kijkt, je alles zelf moet doen én er een grote kans is dat de bank je aanvraag afkeurt.

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek

Lening oversluiten vergelijken: tussenpersoon met diverse specialistische banken 

In tegenstelling tot een execution only bank, krijg je bij een onafhankelijk tussenpersoon open en eerlijk advies. En waarbij de grote banken alleen hun eigen producten en diensten adviseren, krijg je bij een tussenpersoon onafhankelijk advies met keuze uit tal van specialistische banken. Naast het advies liggen de rentes die een onafhankelijk tussenpersoon kan aanbieden voor het oversluiten van de lening laag. Hierdoor heb je advies én een maximale besparing.

Als onafhankelijk tussenpersoon staat bij Oversluiten.nl jouw persoonlijke contactpersoon voor jou klaar. Een van onze financieel erkende adviseurs verdiept zich in jou en jouw financiële en persoonlijke situatie en behandelt nauwkeurig jouw dossier. Zeker wanneer het om veel saldo gaat, is het verstandig om naar jouw lening te laten kijken. Met een klein verschil in rentepercentage kun jij namelijk honderden tot duizenden euro’s besparen. 

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Ad Viseur persoonlijk contact

onafhankelijke adviseur of huisbank

Altijd de laagste rente bij lening oversluiten, ook na het vergelijken

Waar een bank en een execution only bank na het oversluiten niet meer actief voor jou aan de slag gaat, houdt een onafhankelijk tussenpersoon ook na het oversluiten nog de rentes voor jou in de gaten. Wanneer de rente omlaag gaat, informeert Oversluiten.nl jou. Jij krijgt bericht wanneer de rentes dalen, en samen kijken we of en hoe we voor jou een nieuwe en goedkopere deal kunnen oversluiten. Zo hoef jij nooit meer zelf rentes voor het lening oversluiten te vergelijken. 

Jouw lening oversluiten aanvraag wordt bij een grote bank of execution only bank vaak afgewezen zonder duidelijke reden. Een onafhankelijk tussenpersoon kan jou niet alleen vertellen waarom jouw aanvraag wordt afgewezen, maar weet ook als geen ander hoe je dit kunt voorkomen. Een van onze erkende financieel adviseurs denkt graag mee met de obstakels en jouw moeilijke situatie.

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek

Oversluiten.nl scoort een 9,2 uit 900+ onafhankelijke reviews! bekijk wat onze klanten zeggen:

ervaring lening oversluiten meneer van Piere

Meneer van Pierre bespaarde ruim €2200,- op zijn lopende lening, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl.

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring lening oversluiten meneer Radjie

Meneer Radjie bespaart €135,- per maand op zijn lening. Lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring lening oversluiten meneer Nijmeijer

Meneer Nijmijer bespaarde €7.000,- op zijn lopende lening, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl

Klik hier om alle reviews te bekijken