Let op geld lenen kost geld

Wanneer je jouw lening of krediet wilt oversluiten, ga je natuurlijk de aanbieders vergelijken. Belangrijk om te weten is dat er drie verschillende soorten aanbieders zijn. Laat je op deze pagina goed informeren over de drie aanbieders waar je uit kunt kiezen voordat je uit gemak naar je huisbankier loopt.

De huisbankier

De reden dat je als consument naar je huisbankier stapt voor je lening of krediet is vaak niet een doordachte keuze. Grote kans dat je deze stap zet, omdat je huisbankier vertrouwd voelt, je niet op zoek hoeft en je langs een kantoorpand langs kunt gaan. Lekker makkelijk dus! 

Precies de drie dingen waarom de grote banken vrijwel altijd duurder zijn dan een specialistische bank. Dit is een bewuste keuze. Mensen kloppen immers toch wel bij hen aan. Ze hoeven nauwelijks te concurreren, niet op dienstverlening, advies of prijs. 

Ze hanteren daarom een dure rente, waardoor jij als klant te veel betaalt. Bovendien bieden de grote banken enkel hun eigen producten en diensten aan, dus is hun advies logischerwijs nooit onafhankelijk. En je hebt geen persoonlijk contactpersoon die jou en jouw situatie door en door kent. 

besparen op lening

 

Ad Viseur blije klanten

Execution only bank

Bij het vergelijken van aanbieders die jouw lening kunnen oversluiten, kun je ook naar een execution only bank kijken. Een execution only bank is alleen online aanwezig en heeft dus geen kantoorpand. 

Een execution only bank biedt soms 0,1% lager dan de laagste rente die je krijgt bij een specialistische bank. De reden dat dit kan, is omdat een execution only bank geen advies geeft. Je moet in dit geval dan zelf precies weten wat je nodig hebt. Om vervolgens zelf alles regelen van contact met de bank tot alle documentatie. De kans is dan altijd nog groot dat de bank jouw aanvraag afkeurt. 

Bovendien kijkt er bij een execution only bank niemand mee die zich om het totaaloverzicht bekommert. Je hebt wellicht meerdere leningen of kredieten openstaan, je hebt een hypotheek of je weet niet waar je moet beginnen in het lening oversluiten proces.

Tussenpersoon met diverse specialistische banken 

In tegenstelling tot een execution only bank, krijg je bij een onafhankelijk tussenpersoon open en eerlijk advies. En waarbij de grote banken alleen hun eigen producten en diensten adviseren, krijg je bij een tussenpersoon onafhankelijk advies met keuze uit tal van specialistische banken. 

Als onafhankelijk tussenpersoon staat bij Oversluiten.nl jouw persoonlijke contactpersoon voor jou klaar. Een van onze financieel erkende adviseurs verdiept zich in jou en jouw situatie en behandelt nauwkeurig jouw dossier. Zeker wanneer het om veel saldo gaat, is het verstandig om naar jouw lening te laten kijken. Met een klein verschil in rentepercentage kun jij namelijk honderden tot duizenden euro’s besparen. 

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Ad Viseur persoonlijk contact

onafhankelijke adviseur of huisbank

Waar een bank en een execution only bank na het oversluiten niet meer actief voor jou aan de slag gaat, houdt een onafhankelijk tussenpersoon ook na het oversluiten nog de rentes voor jou in de gaten. Wanneer de rente omlaag gaat, informeert Oversluiten.nl jou. Jij krijgt bericht wanneer de rentes dalen, en samen kijken we of en hoe we voor jou een nieuwe en goedkopere deal kunnen oversluiten. 

Jouw lening oversluiten aanvraag wordt bij een grote bank of execution only bank vaak afgewezen zonder duidelijke reden. Een onafhankelijk tussenpersoon kan jou niet alleen vertellen waarom jouw aanvraag wordt afgewezen, maar weet ook als geen ander hoe je dit kunt voorkomen. Een van onze erkende financieel adviseurs denkt graag mee met de obstakels en jouw moeilijke situatie.

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek

Oversluiten.nl scoort een 9,2 uit 900+ onafhankelijke reviews! bekijk wat onze klanten zeggen:

ervaring lening oversluiten meneer van Piere

Meneer van Pierre bespaarde ruim €2200,- op zijn lopende lening, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl.

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring lening oversluiten meneer Radjie

Meneer Radjie bespaart €135,- per maand op zijn lening. Lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring lening oversluiten meneer Nijmeijer

Meneer Nijmijer bespaarde €7.000,- op zijn lopende lening, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl

Klik hier om alle reviews te bekijken