fbpx
Let op geld lenen kost geld

Lening oversluiten vergelijken: jouw bank kiezen

Bereken je oversluitvoordeel binnen 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Voor het af- en oversluiten van je lening kies je de bank met de laagste rente, en toch betaal je vaak te veel. Lees hier uit welke banken je kunt kiezen.

Lening oversluiten vergelijken: jouw bank kiezen

Voor het afsluiten of oversluiten van een lening kies je de bank met de laagste rente. Toch zitten veel Nederlanders bij een dure bank, dus betalen ze te veel voor de lening. In dit blog nemen we je graag mee in een rondje langs de banken die je kan vergelijken om jouw lening over te sluiten. We laten je zien dat je vooral niet om de verkeerde reden een bank moet kiezen.

Je kunt kiezen: je kiest voor een lening met een rente van 14% of van 4%. Natuurlijk kies je voor de lening van 4%. Toch betalen veel Nederlanders de 14%. Geen paniek, je kunt hulp krijgen voor een goedkopere lening. Voordat we vertellen hoe we dat doen, geven we je eerst meer informatie over de keuzes die je hebt. En het zijn er genoeg.

Lening oversluiten vergelijken: de flitslening

Onder andere Ferratum biedt online zogenaamde flitsleningen aan. Je vraagt nu €1.500 aan en je hebt het vandaag nog op je rekening. Dit is te mooi om waar te zijn, dus let goed op. Het is een oplossing voor nu, maar de kosten kunnen extreem hoog uitpakken door een verplichte garantstelling.

In dit voorbeeld is de garantstelling bijvoorbeeld €500. Volgens de toezichthouder op financiële partijen mogen ze namelijk geen rente vragen die hoger is dan het wettelijk maximum van 14%. Hier zitten vaak buitenlandse banken achter. Kortom, begin er dus niet aan.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

lening oversluiten berekenen

Advies van Ad Viseur

“Blijf ver uit de buurt van flitsleningen. De rente is absurd hoog, maar dat is nog niet alles. Als je later weer een normale lening wilt afsluiten, kan de flitslening roet in het eten gooien. Volgens banken lijk je door de flitslening niet kredietwaardig. Je wordt minder populair bij de banken.’

Duur lenen via de betaalrekening, een creditcard of een postorderbedrijf

Gemak kan je veel geld kosten. Het rood staan op de betaalrekening kost je maandelijks veel geld. Het wordt maandelijks afgerekend, dus het lijkt niet veel. Reken maar eens uit wat het je per jaar kost. Kredieten op een creditcard of bij een postorderbedrijf kosten je 14% aan rente. Je kunt dan beter kiezen voor een persoonlijke lening.

Grote Spaanse bank doet niet moeilijk, maar vraagt een hoge rente

De Spaanse Santander wil graag zaken doen in Nederland. Ze hebben een soepel acceptatiebeleid, dus ze wijzen je minder snel af dan de meeste banken. De keerzijde is dat je een hogere rente betaalt. Vergeleken met andere banken zitten ze hoog in de boom met de rente die ze in rekening brengen. Ze zitten namelijk op 9% rente.

De grote Nederlandse banken kunnen een hogere rente vragen

Banken als ING, Rabobank, ABN Amro en SNS maken zich niet druk. Ze brengen zeker niet de laagste rentes in rekening voor leningen, en toch blijven de klanten komen. Helaas kiest het overgrote deel van de Nederlanders vaak voor de bank waar ze ook de betaalrekening en de spaarrekening hebben. Je kunt beter verder kijken dan de bank waar je toch al bij zit. Kies niet voor een bank alleen omdat het vertrouwd aanvoelt.

Tip van Ad Viseur

“Wist je dat de ‘dure’ Nederlandse banken vaak goedkopere zusjes hebben waar je ook een lening kunt afsluiten? Nationale Nederlanden is het goedkopere zusje van ING en Defam van ABN Amro. Kies dus niet voor een bank met een bekende naam, maar voor een bank met een goed voorstel!’

Kies voor de bank die een lage rente én een goede service biedt

Als erkend financieel tussenpersoon werken wij samen met banken die een eerlijke rente in rekening brengen en die je helpen waar je dat nodig hebt. De rente varieert van 3,9% tot 5,2%. Probeer dat maar eens te krijgen bij de grote Nederlandse banken. Het gaat hier om banken zoals:

  • Nationale Nederlanden
  • Defam
  • Qander
  • Interbank
  • BNO Parisbas

>> Vraag hier een adviesgesprek aan met een erkend financieel adviseur

Het kan goedkoper, maar met kanttekeningen

Je kunt nog goedkoper, alleen moet je dan zelf je zaakjes regelen. In dat geval kun je 0,1% goedkoper, maar voor een goede service en ondersteuning betaal je graag een klein beetje meer.

Huiseigenaren kunnen nog goedkoper lenen voor hun hypotheek, maar dit is enkel om een huis aan te schaffen. Voor sommige duurzame investeringen in de woning zijn zelfs gesubsidieerde leningen, maar mag je dat geld alleen daaraan besteden.

Studenten kunnen zelfs bijna gratis lenen. Bij de DUO bouwen ze in dat geval een studieschuld op.

Alle banken vergeleken voor je lening oversluiten, wat nu?

Als onafhankelijk tussenpersoon met erkend financieel adviseurs helpen we graag met het vinden van de lening die bij jou past en ook nog eens goedkoop is. Vraag daarom een gratis en persoonlijk bespaaroverzicht op en verbaas je over het voordeel van het oversluiten.

Ja, ik wil de gratis gids