Let op geld lenen kost geld

Waarom zou je een persoonlijke lening oversluiten?

Wanneer je een persoonlijke lening hebt, betaal je iedere maand keurig je maandlasten. Zonder dat je het beseft, betaal je waarschijnlijk teveel. De rentes op een persoonlijke lening zijn de laatste jaren namelijk flink gezakt. Zeker bij specialistische banken buiten je huisbank. Helaas profiteer je daar binnen je bestaande persoonlijke lening niet van. De bank houdt graag de hoge rentestand van jaren geleden voor jou vast. Door deze hoge rente betaal je compleet onnodig een te hoge vergoeding voor jouw persoonlijke lening.

Het loont dus om uit te zoeken of je jouw persoonlijke lening kunt oversluiten tegen een actuele en lage rente. Hierdoor kun je geld besparen op jouw dure persoonlijke lening.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Lening oversluiten gids

 

Op welke manieren kun je besparen met het oversluiten van je persoonlijke lening? 

Een bank waar je een hoge rente betaalt hoopt dat je trouw blijft. Zo kan de bank namelijk eenvoudig geld verdienen. Met het gratis oversluiten van je persoonlijke lening kies je voor je eigen portemonnee. Je kunt op drie verschillende manieren besparen: 

  • De looptijd verkorten van je persoonlijke lening voor minder rentebetaling over de resterende periode
  • De vaste maandlasten verlagen zodat je er elke maand plezier van hebt
  • Het renteverschil omzetten in geld dat meteen op je rekening wordt gestort

Met de persoonlijke lening oversluiten VOORDEEL calculator kun je berekenen wat jij kunt besparen op je persoonlijke lening. Vul hier snel je gegevens in en weet binnen 1 minuut hoeveel je kunt besparen. 

Bereken mijn oversluit voordeel

Hoe kun je een persoonlijke lening oversluiten?

Je kunt natuurlijk zelf uitzoeken bij welke bank je een lage rente krijgt. Vervolgens begint het gedoe van alle documenten verzamelen om vervolgens het contact met de bank te voeren. Wanneer je bij een onafhankelijke adviseur aanklopt, kan deze jou een deal bieden met een zo laag mogelijke rente en helpt deze partij jou met al het gedoe. 

Wat betekent het oversluiten van een persoonlijke lening? 

Wanneer de rentestand niet meer aantrekkelijk is, kun je besluiten om je persoonlijke lening over te sluiten. Dit houdt in dat je tegen een lage rente je lening bij een andere bank afsluit. Het oversluiten van je persoonlijke lening van je huidige bank naar een lening met een gunstige rente bij een nieuwe bank kost jou niks. Bij het oversluiten van je huidige lening naar een nieuwe lening regelen de twee banken onderling de afhandeling. Jouw huidige lening komt te vervallen en je hebt een nieuwe lening. Jij hebt hier geen omkijken naar. 

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek

Ad Viseur persoonlijk contact

onafhankelijke adviseur of huisbank

Een persoonlijke lening oversluiten met een tussenpersoon

Een onafhankelijk tussenpersoon denkt met jou mee voor de beste deal in jouw situatie om een persoonlijke lening over te sluiten. Een onafhankelijk tussenpersoon kijkt namelijk in jouw specifieke geval naar het complete plaatje. Lopen er misschien meer leningen? Heb je een hypotheek? Is er ruimte om bij te lenen? Omdat we een onafhankelijk en erkend financieel adviseur zijn, kunnen we in bijna alle gevallen de beste deal voor je regelen. De banken waar tussenpersonen mee samen werken hanteren veel lagere rentes dan je vertrouwde huisbank, wat scheelt in de maandlasten. Met onze kennis en ervaring kunnen ook moeilijke gevallen worden opgelost. We nemen de voorbereiding en afhandeling van het papierwerk van je over en staan in direct contact met de bank. De bank neemt geen contact met jou op, want het contact loopt altijd via ons.

Goed om te weten: de hulp van een tussenpersoon en het oversluiten van je persoonlijke lening is voor jou altijd helemaal gratis. Vraag hier een gratis persoonlijke lening oversluiten bespaaroverzicht aan.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Oversluiten.nl scoort een 9,2 uit 900+ onafhankelijke reviews! bekijk wat onze klanten zeggen:

ervaring lening oversluiten meneer van Piere

Meneer van Pierre bespaarde ruim €2200,- op zijn lopende lening, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl.

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring lening oversluiten meneer Radjie

Meneer Radjie bespaart €135,- per maand op zijn lening. Lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl

Klik hier om alle reviews te bekijken

ervaring lening oversluiten meneer Nijmeijer

Meneer Nijmijer bespaarde €7.000,- op zijn lopende lening, lees hier zijn ervaring met het oversluiten van de lening en Oversluiten.nl

Klik hier om alle reviews te bekijken