fbpx
Let op geld lenen kost geld

Looptijd, persoonlijke lening oversluiten

Bereken je oversluitvoordeel binnen 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

De persoonlijke lening oversluiten is nu zeer aantrekkelijk door de lage rente. Je kunt dan ook zelf kiezen in hoeveel jaren je de lening afbetaalt. Vaak gaan banken standaard uit van een looptijd van 10 jaar, maar dat is niet altijd verstandig bij het oversluiten van je lening.

Looptijd, persoonlijke lening oversluiten

De persoonlijke lening oversluiten is nu zeer aantrekkelijk door de lage rente. Je kunt voor de nieuwe persoonlijke lening zelf kiezen in hoeveel jaren je de lening afbetaalt. Vaak gaan banken standaard uit van een looptijd van 10 jaar, maar dat is niet altijd verstandig bij het oversluiten van je lening.

Het oversluiten van je persoonlijke lening doe je hoofdzakelijk voor een lagere rente. In de nieuwe lening spreek je met de bank af in hoeveel jaar je de lening terugbetaalt. Als je aan de voorwaarden voldoet, vindt de bank het goed dat je de tijd neemt voor het afbetalen. Jij hebt er zelf vooral baat bij om de lening zo snel mogelijk af te betalen. Het mooie is dat je na het oversluiten er ook voor kunt kiezen om de lening versneld af te betalen, zonder stijgende maandlasten.

Ik wil ontdekken wat ik kan besparen

Keuze voor een kortere looptijd van je persoonlijke lening

De meest gebruikelijke looptijd van een persoonlijke lening is tien jaar. Bij het oversluiten van je lening kun je weer kiezen voor tien jaar, maar dat adviseren we niet. Met een lange looptijd betaal je over de gehele looptijd hogere kosten. In een voorbeeld leggen we uit waarom kiezen voor een korte looptijd verstandig is.

Voorbeeld van kortere looptijd persoonlijke lening

In 2016 heb je een lening afgesloten van €20.000. Door de sterk gedaalde rente besluit je om de persoonlijke lening over te sluiten naar een goedkopere bank. Er staat op dat moment nog een schuld open van €12.000. Als je in de nieuwe lening weer kiest voor een looptijd van tien jaar zorgt dat voor een sterke daling van de maandlasten, maar dat betekent dat je de looptijd van de lening ook weer met vier jaar verlengt.

Hou dezelfde maandlast aan in de looptijd van je lening

Stel, je sluit je lening over naar een lening met een veel lagere rente. Je was in de vorige lening gewend aan de maandlasten in die lening. Door in de nieuwe lening dezelfde maandlast aan te houden, kom je sneller van je lening af. Er gaat namelijk maandelijks minder van jouw betaalde bedrag op aan rente, dus los je sneller af op de schuld.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

lening oversluiten berekenen

Opmerking van Ad Viseur

“Dezelfde maandlast aanhouden na het oversluiten heeft nóg een voordeel. Doordat je sneller aflost op de schuld, betaal je over de gehele looptijd gerekend veel minder aan rente. Dus je werkt de lening eerder de deur uit en onder de streep ben je ook nog eens goedkoper uit. Zo eenvoudig kan besparen zijn.”

Meer weten over het oversluiten van je persoonlijke lening?

Zit je nog met vragen en wil je meer weten over de mogelijkheden met leningen? Wij vertellen jou er alles over in de lening oversluiten gids. Hierin lees je wat het oversluiten van je lening inhoudt en hoe je geld kunt besparen. Alles weten maakt niet gelukkig, maar wel als het over geldzaken gaat.