fbpx
Let op geld lenen kost geld

Wat is een lening oversluiten?

Berekenen je oversluitvoordeel in 10 seconden!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen

Heb je een lening, maar is de rente erg hoog? Verlaag de rente dan! Met het oversluiten van je lening kun je honderden euro’s per jaar besparen. Lees hier wat het oversluiten van je lening is, en hoe het werkt.

Wat is een lening oversluiten? En hoe werkt het?

Heb je een lening, maar is de rente erg hoog? Verlaag de rente dan! Je kunt kiezen uit tientallen banken met een lagere rente. Met het oversluiten van je lening kun je honderden euro’s per jaar besparen. Dus stop met het vetmesten van banken en verlaag je maandlasten door het oversluiten van je lening.

Eigenlijk zijn leningen niet zo ingewikkeld. Je leent een bedrag bij een bank en je maakt vervolgens afspraken over het terugbetalen. Je lening oversluiten zorgt voor een besparing op je maandlasten of je betaalt de lening veel sneller af.


Ik wil ontdekken wat ik kan besparen

Wat is het oversluiten van een lening? 

Je kunt van jouw huidige lening afkomen door de lening af te lossen. Dat kun je ook doen bij een bank waar je een goedkopere lening afsluit. De nieuwe (goedkopere) bank zorgt voor het aflossen van je huidige lening. Je hebt nu bijvoorbeeld een lening tegen een rente van 6,5%. Door het oversluiten van je huidige lening krijg je een nieuwe lening tegen 4,5%. De veel lagere rente is jouw besparing. Iedere maand weer.

Je kunt op drie manieren voordeel pakken bij lening oversluiten

Partners kunnen op het gezamenlijke inkomen een naar verhouding groot bedrag lenen. Door een scheiding ontstaat er een compleet andere situatie. Eén huishouden worden er twee met alle kosten die hieruit voortvloeien. Daar komt nog bij dat je op één inkomen veel minder kunt lenen. Met een voorbeeld onthullen wij het probleem.

Door de lage rente bij de nieuwe bank na het oversluiten kun je op drie manieren voordeel krijgen, namelijk door:

  1. Kiezen voor lagere maandlasten. Je gaat bijvoorbeeld €150 per maand minder betalen.
  2. Je kiest voor sneller aflossen. De maandlasten houd je gelijk, maar je lost sneller af door de lagere rent.
  3. Je kunt het voordeel ook uit laten keren. Je blijft bijvoorbeeld op dezelfde maandlasten en de nieuwe bank keert jou direct €5.000 uit.

Welke optie je ook kiest, jij komt als winnaar uit het oversluiten en jouw huidige bank baalt omdat ze minder verdienen.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

 

Tip van Ad Viseur

“Mooi dat je belangstelling hebt voor het oversluiten van je lening. Pak het direct grondig aan. Je kunt zelfs meerdere leningen laten samenvoegen en zorgen voor één bank met een lage rente. Dus geen rentes van 6% of meer bij verschillende partijen.”

Waardoor is het oversluiten van leningen nu populair?

De rentes zijn laag. Eigenlijk is dat te zacht uitgedrukt, want de rentes zijn nog nooit zo laag geweest. Dus wacht niet te lang! Door het oversluiten profiteer je ook gelijk van de grote renteverschillen tussen banken. Laat net als veel andere leninghouders ook uitzoeken hoeveel je kunt besparen met het oversluiten van je lening.

Waarom zou je jouw lening oversluiten bij je huisbank?

Je bent gewend om rechtstreeks naar je huisbank te stappen voor hulp. Bij de bank waar ook jouw betaalrekening loopt, heb je echt geen streepje voor. Sterker nog, er is een grote kans dat ze jou een rente in rekening brengen die onredelijk hoog is. De grote Nederlandse banken hoeven namelijk geen scherpe rentes te bieden, de klanten blijven toch wel komen. Je kunt als alternatief naar een bank waar je net zo welkom bent, maar waar je wel veel goedkoper uit bent. Een onafhankelijk adviseur kan precies voor jou berekenen bij welke bank je het goedkoopst uit bent.

Kun je niet oversluiten? Misschien stiekem toch!

Ben je in het verleden door een bank afgewezen voor een lening? Dat wil nog niet zeggen dat je ook niet bij andere banken terecht kunt. Iedere bank heeft namelijk eigen normen en criteria. Een onafhankelijk adviseur heeft ingangen bij meerdere banken, en is op de hoogte waar jij wel en niet terecht kunt om je lening over te sluiten. Als het oversluiten dán niet lukt, dan weet je dat het niet kan. Maar blijf niet aan de zijlijn staan om de verkeerde redenen.

Wat zijn obstakels bij het oversluiten van je krediet?

Een andere bank moet het oversluiten wel zien zitten. Het kan fout lopen door achterstandsregistraties bij het BKR. Of je hebt jouw baan verloren, waardoor banken jou minder kredietwaardig vinden. De bank moet er wel voldoende vertrouwen in hebben dat je de maandlasten ook echt kunt dragen. Maar laat je niet weerhouden om het oversluiten te onderzoeken met een onafhankelijk adviseur.

Ik wil ontdekken wat ik kan besparen

Meer informatie over een lening oversluiten

Wil je meer informatie over het oversluiten? Ga dan voor onze gratis oversluit gids met nog véél meer tips. Zie jij de voordelen van het oversluiten van je lening al? Bereken dan direct wat je kunt besparen met de lening oversluiten bespaar calculator.