fbpx
Let op geld lenen kost geld

Bereken je maximale mantelzorgwoning financiering via een lening!

€ {{ value | convertNumber }}

Vul onderstaand formulier in om een gratis leningsofferte te ontvangen

Wat is de meest verstandige en voordeligste keuze om een mantelzorgwoning te financieren? Hoeveel kan je lenen voor je mantelzorgwoning  financiering? Oversluiten.nl legt het uit.

Een mantelzorgwoning financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je graag een mantelzorgwoning wil kopen of bouwen maar zelf niet kan financieren zijn er gelukkig meerdere opties. Je kan je mantelzorgwoning financieren middels een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, koop op afbetaling en in sommige gevallen is een financiering via de huidige hypotheek mogelijk.

Op deze pagina leggen we alle mogelijkheden uit, geven we de beste mogelijkheden aan per situatie en kan je berekenen voor hoeveel jij een mantelzorgwoning kan financieren.

Bereken je maximale lening

Ad Viseur bureau

Ad Viseur persoonlijk contact

1: Mantelzorgwoning financieren met je hypotheek

Een mantelzorgwoning financieren met een hypotheek is de goedkoopste optie van alle financieringsopties. Bij deze optie betaal je namelijk, zeker met historisch lage rentes, de minste rente, waardoor je maandlasten het laagst zijn. Deze optie is echter alleen mogelijk als de eigenaar van de grond het wil, en kan, financieren via zijn hypotheek. Het is namelijk niet mogelijk om een hypotheek op een mantelzorgwoning af te sluiten als die op de grond van iemand anders staat.

Hierbij kan je als mantelzorggever en mantelzorgnemer onderling afspreken wie de financiering via de hypotheek betaalt. Maar, deze financiering mogelijkheid kan alleen via de hypotheek houder van de grond worden geregeld. Ben jij zelf geen eigenaar van de grond waarop de mantelzorgwoning moet komen? Bespreek dan wel deze optie met de eigenaar. Het is namelijk de goedkoopste en kan voor beide partijen goed uitpakken!

Heb je overwaarde op je woning? Dan is het mogelijk om je hypotheek te verhogen, waardoor er geld vrij komt om de mantelzorgwoning te financieren. Je totale hypotheeksom mag 100% van de waarde van de woning zijn. Heb je dus al (een aanzienlijk deel) afgelost óf is de waarde van de woning sterk gestegen? Dan is het financieren van de mantelzorgwoning via de hypotheek de beste optie.

Denk je erover om je mantelzorgwoning te financieren met de hypotheek? Houd dan wel rekening met de advieskosten en notaris kosten. Deze kosten heb je bij het financieren van de mantelzorgwoning met een persoonlijke lening niet! Al kan je deze, bij genoeg overwaarde, meefinancieren in de hypotheek. Ga je je hypotheek verhogen? Dan kan je meteen je hypotheek oversluiten naar een lagere rente waardoor je ook nog eens extra gaat besparen. Om erachter te komen of het financieren van een mantelzorgwoning met de hypotheek de beste optie is voor jouw persoonlijke situatie kan je een, gratis en vrijblijvend, adviesgesprek inplannen.

2: Mantelzorgwoning financieren met een doorlopend krediet

Het is mogelijk om je mantelzorgwoning te financieren met een doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet heb je een opname limiet waarbij je tussentijds kan aflossen. Over het opgenomen gedeelte betaal je vervolgens rente. Je mantelzorgwoning financieren met een doorlopend krediet wordt gezien als onverstandig. De rentes op doorlopende kredieten liggen namelijk erg hoog, waardoor je maandlasten om je mantelzorgwoning te financieren erg hoog zijn. De rentes liggen vaak rond de 7%. Daarnaast heb je de mogelijkheid om constant geld op te nemen, waardoor sommige mensen in geld nood blijven zitten omdat ze structureel blijven opnemen (na afgelost te hebben). Hierdoor komt er, voor sommige mensen, geen eind aan de lening.

Ben je per se op zoek naar een flexibel krediet om je mantelzorgwoning te financieren? Omdat je bijvoorbeeld zelf gaat bouwen en niet weet wat de exacte kosten gaan zijn? Dan is een doorlopend krediet wel een optie. Wij van Oversluiten.nl raden het gebruik van een doorlopend krediet echter wel af.

Ad Viseur Oversluiten.nl met portemonnee

3: Mantelzorgwoning financieren met een persoonlijke lening

Een mantelzorgwoning financieren met een persoonlijke lening is de beste manier wanneer financiering middels de hypotheek niet mogelijk is. Bij een persoonlijke lening betaal je elke maand een vast bedrag en spreek je van te voren af binnen welke tijd je de lening aflost. Hierdoor is er op voorhand veel duidelijkheid. Daarnaast is je mantelzorgwoning financieren via een persoonlijke lening ook de goedkoopste optie (als een hypotheek niet mogelijk is). Je kan een persoonlijke lening afsluiten om je mantelzorgwoning te financieren tegen slechts 3,9% rente. Let wel op dat je voor een persoonlijke lening niet direct naar je huisbank gaat. Hier betaal je namelijk een hogere rente dan bij gespecialiseerde banken. Dit kan oplopen tot honderden euro’s. Het is altijd slim om een onafhankelijk tussenpersoon bij meerdere banken een offerte te laten opvragen. Zeker bij hoge bedragen (€10.000 +). Dit is ook nog eens gratis en volledig vrijblijvend!

Tot welke hoogte kan ik een mantelzorgwoning financieren via een persoonlijke lening?

Je kan onze mantelzorgwoning financieren bereken calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel je maximaal kan lenen voor je mantelzorgwoning tegen welke lasten.

4: Mantelzorgwoning financieren door koop op afbetaling

Mantelzorgwoningen zijn er in alle soorten en maten. Het is dan ook mogelijk om kant en klare mantelzorgwoningen aan te schaffen. Hierdoor is er ook een optie om je mantelzorgwoning te financieren middels koop op afbetaling. Als je zelf gaat bouwen is dit niet mogelijk. Wil je een kant en klare mantelzorgwoning aanschaffen middels koop op afbetaling? Dit lijkt op het eerste oog wellicht aantrekkelijk, maar er zitten een paar flinke nadelen aan. Allereerst de kosten. Vaak liggen de rentes voor het financieren van een mantelzorgwoning middels koop op afbetaling op meer dan 5%. Het komt zelfs voor dat dit percentage tot 14% gaat. Een persoonlijke lening is vele male goedkoper. Daarnaast kleven er nog een paar nadelen aan. In sommige gevallen ben je, na volledige afbetaling, nog steeds geen eigenaar van de mantelzorgwoning. Daarnaast heb je vaak ook geen inspraak over de financieringsperiode, wat je bij een persoonlijke lening wel hebt. Je kan dus niet kiezen in hoeveel jaren je het bedrag terug wil betalen (en dus hoeveel rente je betaalt).

Wil je toch voor deze financieringsvorm kiezen? Maak dan goede afspraken met de aanbieder over wie aan het eind van de betaling eigenaar is en welke mogelijkheden je hebt met betrekking tot betaalperiodes.

5: Overzicht mantelzorgwoning financieren

mantelzorgwoning financieren

Ad Viseur Oversluiten.nl keukentafel

Tips mantelzorgwoning financiering

  • Een hypotheek is vaak de beste én goedkoopste optie. Bespreek daarom altijd de mogelijkheden met elkaar als zorgnemer en zorggever. Het is hierbij slim om een onafhankelijk financieel adviseur, gratis en vrijblijvend, naar jullie situatie te laten kijken om de mogelijkheden te onderzoeken voor zowel hypotheek als lening. Oversluiten.nl is gespecialiseerd in zowel hypotheken als leningen voor chalets, mantelzorgwoningen en recreatiewoningen, waardoor we vaak via een andere invalshoek kunnen kijken wat er mogelijk is.
  • Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar onafhankelijk advies! Een tussenpersoon kan gratis en vrijblijvend bij meerdere banken een offerte opvragen waardoor je altijd de goedkoopste rente hebt. Onthoud dat je verder moet kijken dan je huisbank. Hier betaal je namelijk in 99% van de gevallen teveel rente.
  • Bepaal voor welke looptijd je de mantelzorg financiering wil laten lopen. Onthoud hierbij dat hoe langer de looptijd hoe lager de maandlasten, maar, hoe hoger de totale kosten.

Persoonlijk & onafhankelijk advies mantelzorg financiering

In ons persoonlijk advies bekijken we jouw mantelzorg financiering mogelijkheden. Daarnaast nemen wij je ook mee door het volledige traject. We geven stap voor stap uitleg wat alles inhoudt en wat je beste opties zijn. Onze klanten geven ons voor dit traject een 9.2. Bovendien is onze dienst gratis en geheel vrijblijvend. Wij krijgen namelijk provisie van de kredietverstrekker, jij hoeft ons dus niks te betalen.

 

Stappenplan mantelzorgwoning financieren bij Oversluiten.nl

  • Check in de calculator hieronder wat je kan lenen om je mantelzorgwoning te financieren middels een lening, wil je jouw hypotheek mogelijkheden weten? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in.
  • Ontvang een gratis offerte en vrijblijvend advies
  • Bespreek, gratis en vrijblijvend, je mogelijkheden met een van onze adviseurs
  • De adviseur en jij ronden de lening/hypotheek samen af
  • Jij kan genieten van je nieuwe mantelzorgwoning!

Ad Viseur blije klanten