Let op geld lenen kost geld

Schulden aflossen

Veel mensen hebben de documentaireserie Schuldig op NPO1 gezien. Schulden kunnen grote gevolgen hebben, zoals loonbeslag, inbeslagname van persoonlijke eigendommen en zelfs huisuitzetting. Het ergste is dat schulden vaak alleen maar oplopen door alle incasso- en gerechtskosten. Daardoor kan een relatief kleine schuld al snel oplopen tot duizenden euro’s.

Schulden aflossen is daarom erg belangrijk. Op deze pagina leggen we graag uit wat u zelf kunt doen om uw schulden op te lossen. Ook zullen we uitleggen wat wij hierbij voor u kunnen betekenen als kredietaanbieder.

Zorg voor een duidelijk overzicht
Als u wilt beginnen met uw schulden aflossen, maak dan een overzicht van alle schulden. Vergeet hierbij niet schulden zoals roodstand en aankopen op afbetaling. In tegenstelling tot wat mensen denken, zijn dit net zo goed schulden. U betaalt hiervoor namelijk iedere maand rente. Daarom is het belangrijk om deze uitgaven bij uw schulden te betrekken.

In termijnen betalen
Zijn er schulden die u niet direct kunt afbetalen? Probeer dan een betalingsregeling te treffen met uw schuldeisers. Heeft u hypotheek? Overleg dan of het mogelijk is om een langere looptijd te krijgen voor uw hypotheek. Hierdoor bent u wel langer bezig met aflossen, maar heeft u lagere maandlasten.

Geld vrijmaken voor uw schulden
Als u nog geld heeft staan op een spaarrekening is het verstandig om dit te gebruiken voor uw schulden aflossen. De spaarrente is op dit moment zo laag, dat sparen vrijwel geen geld meer oplevert. Zeker niet als u rood staat op uw betalingsrekening of spullen heeft gekocht op afbetaling.

Uw dure lening oversluiten
Heeft u nog een openstaande lening bij uw bank? Vaak kunt dan veel geld besparen met uw lening oversluiten. De rente die u betaalt over uw lening bij de bank is namelijk veel hoger dan bij andere kredietverstrekkers. Zeker als u meerdere kredieten heeft, kan het veel schelen om deze over te sluiten door een enkel krediet.

Schulden aflossen met lening
In sommige gevallen kunt u alles in een keer aflossen met een persoonlijke lening of doorlopend krediet. De enige belangrijke voorwaarde is dat u geen negatieve BKR-notering moet hebben. Hierbij kunt u in een keer het totale bedrag lenen wat schuldeisers nog van u krijgen en vervolgens kunt u direct uw schulden aflossen. Daarna kunt u zelf bepalen hoelang u doet over het aflossen van het krediet. Dit kan maximaal 120 maanden zijn.

Kunnen wij helpen?
De beste oplossing voor schulden aflossen is een betalingsregeling treffen met uw schuldeisers. Maar wanneer dit niet mogelijk is, kunnen wij, onze adviseurs, samen met u bekijken wat de beste oplossing is voor uw situatie. Vaak lukt het om alle schulden in één keer af te lossen met persoonlijke lening. Daarnaast kan uw huidige lening oversluiten door een goedkopere lening ook een goede optie zijn. Behoefte aan een persoonlijk adviesgesprek om uw situatie te bespreken? Bel naar 040 212 1111 om direct uw situatie te bespreken en voor gratis & vrijblijvend advies wat de beste oplossing is voor uw situatie. U kunt ook mailen naar info@oversluiten.nl.

Wilt u graag in één keer uw schulden aflossen met een persoonlijke lening. Vraag dan een offerte aan en we zullen binnen een werkdag contact met u opnemen.