Let op geld lenen kost geld

Veel mensen hebben de documentaireserie Schuldig op NPO1 gezien. Schulden kunnen grote gevolgen hebben, zoals loonbeslag, inbeslagname van persoonlijke eigendommen en zelfs huisuitzetting. Het ergste is dat schulden vaak alleen maar oplopen door alle incasso- en gerechtskosten. Daardoor kan een relatief kleine schuld al snel oplopen tot duizenden euro’s.

Schulden aflossen is daarom heel erg belangrijk. Op deze pagina leggen we graag uit wat je zelf kan doen om je schulden af te lossen. Ook zullen we uitleggen wat wij hierbij voor je kunnen betekenen als kredietaanbieder.

Zorg voor een duidelijk overzicht

Als je wil beginnen met het aflossen van je schulden, maak dan eerst een overzicht van alle schulden. Vergeet hierbij niet schulden zoals roodstand en aankopen op afbetaling. In tegenstelling tot wat mensen denken, zijn dit net zo goed schulden. Je betaalt hiervoor namelijk iedere maand rente. Daarom is het belangrijk om deze uitgaven bij je schulden te betrekken.

In termijnen betalen

Zijn er schulden die je niet direct kunt afbetalen? Probeer dan een betalingsregeling te treffen met je schuldeisers. Heb je een hypotheek? Overleg dan of het mogelijk is om een langere looptijd te krijgen voor je hypotheek. Hierdoor ben je wel langer bezig met aflossen, maar heb je lagere maandlasten. Misschien kan je ook je hypotheek oversluiten waarmee je geld kan besparen?

Geld vrijmaken voor je schulden

Als je nog geld hebt staan op een spaarrekening is het verstandig om dit te gebruiken om je schulden af te lossen. De spaarrente is op dit moment zo laag, dat sparen vrijwel geen geld meer oplevert. Zeker niet als je rood staat op je betalingsrekening of spullen heeft gekocht op afbetaling.

Ad Viseur bureau

Ad Viseur persoonlijk contact

Je dure lening oversluiten

Heb je nog een openstaande lening bij je bank? Vaak kan je dan veel geld besparen wanneer je je lening oversluit. De rente die je betaalt over je lening bij de bank is namelijk veel hoger dan bij andere kredietverstrekkers. Zeker als je meerdere kredieten hebt kan het veel schelen om deze over te sluiten naar één enkel krediet.

Schulden aflossen met lening

In sommige gevallen kan je alles in een keer aflossen met een persoonlijke lening of doorlopend krediet. De enige belangrijke voorwaarde is dat je geen negatieve BKR-notering moet hebben. Hierbij kan je in een keer het totale bedrag lenen wat schuldeisers nog van je krijgen en vervolgens kan je direct je schulden aflossen. Daarna kan je zelf bepalen hoelang je doet over het aflossen van het krediet. Dit kan maximaal 120 maanden zijn.

Kunnen wij je helpen?

De beste oplossing voor schulden aflossen is een betalingsregeling treffen met uw schuldeisers. Maar wanneer dit niet mogelijk is, kunnen onze adviseurs, gratis en vrijblijvend, bekijken wat de beste oplossing is voor jouw situatie. Vaak lukt het om alle schulden in één keer af te lossen met persoonlijke lening. Daarnaast kan uw huidige lening oversluiten naar een goedkopere lening ook een goede optie zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij geven jou, gratis, advies hoe je het voordeligst van je schulden afkomt.

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek

Bereken direct je oversluit voordeel op jouw lening!

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 0% en de maximale rente 14%.

Helaas!

Helaas is er voor jou geen geldige berekening mogelijk. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.


Wil je graag teruggebeld worden?

Opnieuw berekenen?

Deze rente is niet mogelijk. De minimale rente is 1% en de maximale rente 7%.

U kunt €{{ savingsResult.value }} p/m besparen!

*Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw persoonlijke situatie
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaaroverzicht te ontvangen
Vul onderstaand formulier in om een gratis persoonlijk bespaarovericht te ontvangen