fbpx
Let op geld lenen kost geld

Wil je een verbouwing financieren aan de hand van een doorlopend krediet? Oversluiten.nl laat je de voor- en nadelen zien.

Doorlopend krediet verbouwing

Als je een verbouwing wil financieren heb je verschillende opties. Alle financieringsopties hebben we voor je uitgewerkt en kan je hier vinden. Op deze pagina leggen we je alles uit over het doorlopend krediet als verbouwing financieringsvorm. We gaan op alles in. Van de voordelen en nadelen tot hoe je jouw maximaal doorlopend krediet voor een verbouwing kan berekenen.

Doorlopend krediet 

Het doorlopend krediet wordt regelmatig gekozen als financieringsvorm voor verbouwingen. Bij een doorlopend krediet heb je een flexibele lening waarbij je zelf mag bepalen hoeveel je opneemt binnen je kredietlimiet. Over het geld dat je op hebt genomen betaal je rente en aflossing. Wanneer je niks opneemt betaal je ook geen rente. Bij een doorlopend krediet is er geen vaste rente, deze is namelijk variabel, en stijgt of daalt met de markt. Er is geen maximale looptijd bij een doorlopend krediet voor een verbouwing.

De laagst verkrijgbare rente op een doorlopend krediet voor een verbouwing is 4,5%. Deze lage rente ga je helaas niet vinden bij jouw huisbank, maar kan je alleen krijgen als je naar een onafhankelijk financieel adviseur gaat. De rente voor een doorlopend krediet bij je huisbank start meestal vanaf 7%(!). Een aanzienlijk verschil. Het afsluiten van een doorlopend krediet voor een verbouwing is overigens gratis! Zowel bij je huisbank als bij een onafhankelijk financieel adviseur.

Een doorlopend krediet is niet de goedkoopste én verstandigste financieringsoptie voor een verbouwing. De persoonlijke lening is een goedkopere en slimmere optie, en in veel gevallen is financiering via de hypotheek nog goedkoper dan de persoonlijke lening. In onderstaand hoofdstuk wordt dit verder toegelicht en zijn alle voor- en nadelen uitgewerkt.

besparen op lening

Ad Viseur Oversluiten.nl met portemonnee

Voordelen doorlopend krediet verbouwing

 • Flexibel in wat je kan opnemen, wanneer je aflost mag je vervolgens weer tot je limiet opnemen
 • Gratis af te sluiten
 • Snel afsluiten: kan binnen één dag

Nadelen doorlopend krediet verbouwing

 • Een doorlopend krediet wordt gezien als een onverstandig leenproduct, er is namelijk geen einddatum aan je lening, hierdoor nemen veel mensen onnodig veel op
 • Minder voordelig dan wanneer je kan financieren via een persoonlijke lening of de hypotheek
 • Geen belastingteruggave in box 1

Voor- en nadelen doorlopend krediet verbouwing

De goedkoopste manier om een verbouwing te financieren is via de hypotheek. De hypotheekrentes liggen namelijk een stuk lager dan de rentes op een doorlopend krediet. Het is echter alleen mogelijk om een verbouwing te financieren via je hypotheek wanneer hier ruimte voor is. De hypotheeksom mag namelijk maximaal 100% van de waarde van de woning zijn. Daarnaast heb je, als je een aanpassing wil doen aan je hypotheek, ook te maken met kosten voor de hypotheek adviseur.

Past de beoogde verbouwings som niet in de hypotheek of wegen de hypotheek kosten niet op tegen het rente voordeel dan is de persoonlijke lening de beste optie voor een verbouwing financiering. Deze is namelijk goedkoper dan een doorlopend krediet.

Daarnaast heb je ook een einddatum waarop de lening afbetaald dient te zijn. Veel mensen die een doorlopend krediet afsluiten zitten hier jaren aan vast omdat ze niet kunnen stoppen met lenen, hierdoor heb je sneller te maken met constant hoge maandlasten.

Het grote voordeel aan een doorlopend krediet is echter de flexibiliteit. Doordat je kan blijven opnemen tot je aan je limiet zit kan je snel geld op je rekening zetten. Dit kan zeer handig zijn wanneer je bezig bent met een verbouwing en je extra krediet nodig hebt. Ons advies is echter altijd de persoonlijke lening. De rentes liggen namelijk een stuk lager bij de persoonlijke lening. Je kan tegenwoordig gratis aflossen op je persoonlijke lening dus qua flexibiliteit wordt de persoonlijke lening steeds beter.

Doorlopend krediet verbouwing berekenen

Je kan met onze doorlopend krediet voor verbouwingen calculator snel en eenvoudig uitrekenen voor welk maximaal krediet limiet je in aanmerking komt voor je verbouwing. Je kan vervolgens gratis en geheel vrijblijvend met een financieel adviseur bespreken welke keuze je hebt in de looptijd en wat dit voor gevolgen heeft voor je maandlasten. Voor het advies of afsluiten van een lening hoef je nooit te betalen.

Ben je nog niet zeker of een doorlopend krediet of financiering via de hypotheek voordeliger of beter voor je is? Een financieel adviseur kijkt het gratis en vrijblijvend voor je na.

Belastingvoordeel doorlopend krediet verbouwing

Een doorlopend krediet voor je woning is helaas niet fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat je doorlopend krediet voor een verbouwing niet fiscaal aftrekbaar is. Bij een persoonlijke lening of financiering via de hypotheek heb je dit voordeel wel. Dan is de rente aftrekbaar in box 1.

Stappenplan doorlopend krediet verbouwing

 1. Lees je in op onze complete verbouwing financieren pagina.
 2. Onderzoek welke optie het best bij je past om je verbouwing mee te financieren.
 3. Weet je niet zeker welke financiering het beste bij je past? Middels een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kom je er achter.
 4. Wil je een doorlopend krediet voor je verbouwing? Bereken dan middels onderstaande tool wat je kan lenen!
 5. Met een gratis offerte krijg je via de mail inzichtelijk aangeleverd wat je kan lenen en welke opties je hebt in de maandlasten.
 6. De adviseur en jij ronden het doorlopend krediet voor je verbouwing af, jij hoeft slechts een paar documenten aan te leveren. De adviseur doet de rest!
 7. Jij kan genieten van je verbouwing!

Bereken hier je maximale doorlopend krediet voor een verbouwing

€ {{ value | convertNumber }}

Vul onderstaand formulier in om een gratis leningsofferte te ontvangen