Let op geld lenen kost geld

Als je een verbouwing wil financieren heb je verschillende opties. Alle financieringsopties, met alle voor en nadelen, hebben we voor je uitgewerkt en kan je hier vinden. Op deze pagina leggen we je alles uit over de verbouwingshypotheek als financieringsvorm. We gaan op alles in. Van de voordelen en nadelen tot hoe je een maximale verbouwingshypotheek kan berekenen.

Wat is een verbouwingshypotheek?

Een verbouwingshypotheek is geen speciale hypotheekvorm. Een verbouwingshypotheek is een veelgebruikte term voor een tweede hypotheek voor een verbouwing, een bouwdepot of een hypotheek verhoging voor verbouwing.

Zoals hierboven uitgelegd is het gewoon een verzamelnaam voor wanneer je de hypotheek in wil zetten als financieringsvorm om een verbouwing te realiseren. Je kan dan ook geen speciale verbouwingshypotheek vinden bij je huisbank of bij alle hypotheekverstrekkers.

Wil je graag een verbouwing hypotecair financieren? Dan heb je verschillende opties!

Een verbouwing kan ook via andere vormen gefinancierd worden buiten hypothecair. Hoewel een verbouwingshypotheek zorgt voor de laagste maandlasten is dit niet altijd mogelijk én moet je kosten van te voren maken. Om deze redenen is een persoonlijke lening ook een aantrekkelijk alternatief.

Ad Viseur Oversluiten.nl keukentafel