Let op geld lenen kost geld

 

Vandaag de dag zijn steeds meer mensen bezig met goed doen voor het milieu. Een van de dingen waarmee je kan zorgen voor een minder grote CO2-foutafdruk is het verduurzamen van je woning. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar óók voor je portemonnee! Je woning verduurzamen kan veel geld kosten. Wellicht wil je dan de verduurzaming financieren. Op deze pagina leggen we je uit op welke manier jij je verduurzaming kan financieren!

1. Een hogere hypotheek

Als je een hypotheek gaat afsluiten voor een woning, ligt het bedrag aan je inkomen. Vaak is het zo dat je dit maximale hypotheekbedrag met 9000 euro kan verhogen, mits je het uitgeeft aan verduurzaming. Wel moet je aan kunnen tonen waar je het geld aan hebt uitgegeven.

 

2. Een lening afsluiten

Het kan zijn dat je al een koophuis hébt en deze wilt gaan verduurzamen. Je kan dan een lening afsluiten om je verduurzaming te kunnen financieren. Je hebt dan de keuze uit verschillende soorten leningen:

  1. De energiebespaarlening: Dit is een lening die je kan afsluiten bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Je kan dan voor allerlei verschillende soorten verduurzamende maatregelen leningen afsluiten tegen een aantrekkelijke rente! Alle informatie over de energiebespaarlening kan je vinden op deze website.
  2. De duurzaamheidslening: Deze lening is een lening die in sommige regio’s aangeboden wordt om een verduurzaming te financieren. Je kan op deze site checken of jouw regio in aanmerking komt voor een dergelijke lening.
  3. Consumptieve lening: Als je kiest voor het afsluiten van een lening in de vorm van een persoonlijke lening voor het financieren van je verduurzaming kan dit vaak fiscaal aftrekbaar zijn!
  4. Greenloans lening: Deze laatste is ook een lening die je kan afsluiten voor verduurzamende maatregelen. Deze groene lening is perfect voor bijvoorbeeld het aanschaffen van zonnepanelen of andere maatregelen. Hier kan je nog meer informatie vinden over de Greenloans lening!

 

3. Subsidies van de gemeente

Als huiseigenaar die een verduurzaming wilt financieren is het soms ook mogelijk om een subsidie te krijgen vanuit de gemeente, provincie óf rijksoverheid. Deze subsidies verschillen per woonplaats. Op deze website kan je voor jouw woonplaats zien welke subsidies er aangeboden worden.

 

4. Eigen geld

Als laatste is er natuurlijk de mogelijkheid om eigen geld in de verduurzaming van je woning te steken. Niet alleen bespaart het de kosten van gas, water en elektriciteit, ook is het een investering in je woning. Je woning wordt dus hoogstwaarschijnlijk meer waard als je het verduurzaamt!

kosten hypotheek oversluiten