fbpx
Let op geld lenen kost geld

Overlijdensrisicoverzekering oversluiten

Een overlijdensrisicoverzekering is sterk in prijs gezakt over de afgelopen jaren. Met het oversluiten kan je flink besparen. Lees in dit artikel hoe het werkt.

Overlijdensrisicoverzekering oversluiten

Heb je jaren geleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? We hebben slecht en goed nieuws voor je. Het slechte nieuws is dat je waarschijnlijk al langer teveel premie betaalt voor deze verzekering. De overlijdensrisicoverzekering is namelijk gemiddeld 60% goedkoper geworden in vergelijking met jaren geleden. Het goede nieuws is dat je de overlijdensrisicoverzekering kunt oversluiten naar een veel goedkopere variant.

De overlijdensrisicoverzekering keert in één keer een groot bedrag uit bij het overlijden van de verzekerde. Met dit bedrag kunnen de nabestaanden de financiële gevolgen van het overlijden opvangen. Je kunt tegen een lage premie grote zorgen voor de toekomst wegnemen, maar jaren geleden was dit best nog kostbaar. Door het oversluiten van de verzekering kun je profiteren van de sterke premieverlaging.

Wat maakt een overlijdensrisicoverzekering zo belangrijk?

Bij jouw overlijden moeten jouw nabestaanden niet in de financiële ellende terechtkomen. Zonder een overlijdensrisicoverzekering kan het gebeuren dat de achterblijvers genoodzaakt zijn om de eigen woning te verkopen of om de huidige huurwoning op te zeggen. Dat kun je vaak met een paar euro’s per maand voorkomen. Betaal je best veel voor jouw verzekering? Kies dan voor het oversluiten.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering oversluiten?

De overlijdensrisicoverzekering keert het verzekerd bedrag uit als de verzekerde op de polis overlijdt vóór het bereiken van de einddatum van de verzekering. Heb je al een dergelijke  verzekering, maar vind je die te duur? Je kunt de volledige looptijd uitzitten, maar tussentijds de oude overlijdensrisicoverzekering beëindigen en overstappen naar een andere verzekeraar mag. Als je niet kiest voor het oversluiten van de overlijdensrisicoverzekering, profiteer je namelijk niet van de lagere premie van tegenwoordig. Naast dat je kan besparen bij het overlijdensrisicoverzekering oversluiten kan je ook een kwalitatief betere verzekering krijgen. Dat is een dubbele win!

Tip van Ad Viseur:

“Staar je niet blind op geld, want niet altijd is oversluiten verstandig. Heb je ernstige gezondheidsproblemen (gehad) met een verhoogde kans op overlijden? Een nieuwe overlijdensrisicoverzekering is voor jou dan misschien niet mogelijk. Zeg de oude verzekering in dat geval niet op.”

Hoe werkt het overlijdensrisicoverzekering oversluiten?

Een financieel adviseur kan jou adviseren over het afsluiten van een nieuwe overlijdensrisicoverzekering, deze kan de verzekering ook direct voor je aanvragen. Na het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering zal de verzekeraar jou nog vragen stellen over je gezondheid. Dat doen ze met een gezondheidsverklaring. Hierin worden vragen gesteld zodat de verzekeraar kan inschatten of je een verhoogde kans hebt op overlijden in vergelijking met leeftijdsgenoten. De verzekeraar kan ook een medische keuring eisen, maar dat geldt meestal pas bij de hogere verzekerde bedragen (vanaf bijvoorbeeld €160.000). Zodra de verzekeraar akkoord gaat met de gezondheidsverklaring is het oversluiten van de overlijdensrisicoverzekering geregeld.

Moet je de oude overlijdensrisicoverzekering opzeggen bij oversluiten?

Ja, dat gaat namelijk niet automatisch. Maar zeg de oude overlijdensrisicoverzekering pas op nadat de nieuwe verzekeraar jou heeft geaccepteerd. Het kan namelijk gebeuren dat de nieuwe verzekeraar de aangevraagde overlijdensrisicoverzekering niet accepteert. De oude verzekering kun je gewoon opzeggen bij de verzekeraar waar de oude overlijdensrisicoverzekering loopt. Tussentijds opzeggen kan, maar er zijn uitzonderingen. Als de overlijdensrisicoverzekering gekoppeld is aan je hypotheek, kun je de verzekering vaak niet opzeggen zonder toestemming van de bank waar de hypotheek loopt. Overleg in dat geval met een financieel adviseur hoe je dit op kunt lossen.

Hoeveel kan ik besparen met het overlijdensrisicoverzekering oversluiten?

Stel, je betaalt nu iedere maand een premie van €25 voor een overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering is 8 jaar geleden afgesloten. Een financieel adviseur kan voor jou een vergelijking en het blijkt dat je een identieke verzekering kunt afsluiten tegen een premie van maar €12 per maand. Je kunt het voordeel pakken door de overlijdensrisicoverzekering over te sluiten. Je kan hier zelf berekenen wat je kan besparen. Om deze verzekering vervolgens af te sluiten heb je wel de hulp van een financieel adviseur nodig!

Ruime ervaring met het overlijdensrisicoverzekering oversluiten

Wil je meer weten wat een financieel adviseur voor je kan betekenen? Laat het ons weten. Met onze ruime ervaring zetten wij de schouders eronder. We kijken gratis en vrijblijvend wat je kan besparen op je overlijdensrisicoverzekering. We maken een mooie vergelijking en je mag zelf bepalen wat je daarmee doet. We nemen ook direct je hypotheek en eventuele leningen onder de loep! Laat jouw gegevens hier achter en dan gaan we voor je aan de slag.

Ontvang nu gratis advies