fbpx
Let op geld lenen kost geld

Wat is de werkwijze bij oversluiten?

Het oversluiten van financiële producten zoals een lening, hypotheek of verzekering roept bij veel Nederlanders vragen op. Lees hier hoe het oversluiten precies werkt.

Wat is de werkwijze bij oversluiten?

Wij zijn specialisten in het besparen op de vaste lasten door het oversluiten van je hypotheek, lening of je verzekeringen. Wij regelen het voor je van A tot Z, maar we vinden het wel belangrijk dat je weet wat de stappen zijn. Hoe gaat het oversluiten en wat verwachten we van jou?

Wij noemen onszelf de wereldkampioen oversluiten, en dat mogen we zeggen omdat wij het tot ons vak hebben gemaakt en er goed in zijn. Het oversluiten doe je niet omdat je het leuk vindt om met geldzaken bezig te zijn, maar omdat je graag honderden euro’s per maand overhoudt om leuke dingen te doen. Dus stop met het overvoeden van je bank en de verzekeraar en kies de voor jou beste hypotheek, lening en verzekeringen tegen de laagste lasten. Hoe we dat doen leggen we per financieel product uit.

Het oversluiten van je hypotheek

Bij het oversluiten van je hypothecaire lening sluit je een nieuwe hypotheek af, waarmee de bestaande ‘dure’ hypotheek wordt afbetaald. In stap één gaat onze adviseur samen met jou bepalen wat de mogelijkheden zijn. Niet altijd is het oversluiten van je hypotheek namelijk verstandig. Na een grondig onderzoek en advies hebben we in beeld wat de maandelijkse besparing is en naar welke geldverstrekker je over kunt stappen.

Vanaf dat punt nemen wij het regelen van de nieuwe hypotheek en het aflossen van de huidige hypotheek van je over. We geven bij jou aan welke documenten we van jou nodig hebben, en wij regelen bijvoorbeeld het laten taxeren van het huis en een datum voor het oversluiten bij een lokale notaris. Er moet het nodige geregeld worden, maar daar zijn wij in gespecialiseerd. Wij zorgen dat het goed komt.

Ja, ik wil een gratis persoonlijk bespaaroverzicht

wanneer hypotheek oversluiten

Een geruststelling van Ad Viseur

“Door de lage hypotheekrente betaal je bij het oversluiten zeer waarschijnlijk een boeterente, maar laat het woord ‘boete’ je niet afschrikken. Doorgaans komt het bedrag vanuit de nieuwe hypotheek en krijg je bijna de helft terug van de belastingdienst. Het oversluiten moet jou natuurlijk verder ook een mooie maandelijkse besparing opleveren.’

Het oversluiten van je lening

Het oversluiten van een lening lijkt in veel opzichten op het oversluiten van je hypotheek, maar het is eenvoudiger. Je hoeft niet naar de notaris en het oversluiten neemt ook minder tijd in beslag. Ook hierbij nemen wij jou de werkzaamheden uit handen en vragen wij stukken bij jou op om de nieuwe lening rond te krijgen. Door het oversluiten naar een goedkopere geldverstrekker, kun je de maandlasten verlagen, maar je kunt ook kiezen voor het versneld aflossen. Je kunt zelfs de maandlasten gelijk houden en het voordeel op je rekening laten komen.

Ja, ik wil een gratis bespaaroverzicht

Je verzekeringen oversluiten

Het oversluiten van je verzekeringen is het eenvoudigst. Samen met jou kunnen we de huidige verzekeringen doornemen om te ontdekken of je goed en niet te ruim en duur verzekerd bent. Vooral als je al jaren dezelfde verzekeringen hebt, kun je waarschijnlijk veel geld besparen. Na het afsluiten van de nieuwe verzekeringen, kun je een mailtje sturen naar de oude verzekeraar met het verzoek om de bestaande verzekeringen te beëindigen.

Wist je dat het oversluiten van je verzekeringen ook kan voorkomen dat je onvoldoende verzekerd bent? In de nieuwe verzekeringen wordt de dekking namelijk gelijk afgestemd op je huidige situatie. Het plaatsen van een aanbouw of het vervangen van je keuken kan voor onderverzekering zorgen in je huidige woonhuisverzekering. Door het oversluiten wordt de opstalverzekering gebaseerd op de huidige situatie. Dus geen onaangename verrassingen bij schade.

Wil je meer weten over het oversluiten en de besparingen? Onze adviseurs praten je graag bij.

Ik wil gratis een oversluit check